Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@03:00:57 GMT

طغیانی به نام سمیه نرو

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۱۸۱۱۴

طغیانی به نام سمیه نرو

" سمیه نرو " از منظر جامعه‌شناسی در دل خود تمام محتوای " نظریه کنترل اجتماعی " را نهان دارد، نظریه‌ای که معتقد است، کج رفتاری یا طغیان زمانی واقع می‌شود که پیوند میان فرد و جامعه ضعیف و گسسته شده و فرد درگیر معضلی اجتماعی شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس یادداشتی که امان‌الله باطنی، دکترای جامعه‌شناسی و پژوهشگر اجتماعی در اختیار این رسانه قرار داده است:

" سمیه نرو "؛ عبارتی که از همان ابتدای نمایش فیلم " ابد و یک روز " دستاویز مزاح‌ها و جوک درمانی همیشگی دردهای جامعه ایرانی شد و اکنون نیز پس از چند سال یک رپر مبتذل آن را تبدیل به ترانه و کلیپی با بازی یک پورن استار کرده است …

" سمیه نرو " در فیلم ابد و یک روز از طرف کاراکتر محسن (نوید محمدزاده) صادر شد، مرد جوان معتادی که با وجود اعتیاد شدید به مواد مخدر و به رغم آنکه فروشنده‌ای سابقه‌دار بود، اما عشق و علاقه‌اش به اعضای خانواده را از یاد نبرده و در میان دعوا و مرافه‌های فراوان با برادرش مرتضی همواره به او یادآوری می‌کرد که نباید سمیه با چنین وضعیتی و با یک مرد افغان ازدواج کند و در سکانس درخشان یک سوم پایانی همین جمله را به حالت التماس و با چشمانی اشکبار و از سر استیصال به سمیه می‌گفت … " سمیه نرو "، سمیه‌ای که نشان وفاداری و وابستگی به اعضای خانواده است و در رپ این خواننده به گونه‌ای دیگر و با وقاحت تمام معرفی می‌شود، با این ناهنجاری‌ها باید مقابله کرد تا نتوانند در جامعه نفوذ کند و بر سر زبان‌ها بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از منظر جامعه شناسی در دل خود تمام محتوای " نظریه کنترل اجتماعی " را نهان دارد. آنجا که " تراویس هیرشی" به عنوان مهم‌ترین نظریه پرداز" کنترل اجتماعی" بر این اعتقاد است که کج رفتاری، زمانی واقع می‌شود که پیوند میان فرد و جامعه ضعیف و گسسته شده و فرد درگیر معضلی اجتماعی شده است.

هیرشی معتقد است که چهار عنصر اصلی باعث پیوند فرد و جامعه می‌شود: از جمله این عناصر وابستگی، تعهد، درگیری و اعتقاد است که این پیوند را محکم نگه خواهد داشت. هنجارها شیوه‌های پذیرفته شده رفتار نزد مردم یک جامعه هستند، از نظر هیرشی، مبنای اصلی درونی کردن هنجارها، وابستگی به دیگران است و به تدریج که فرد به دیگران وابسته می‌شود، احتمال بزهکار شدن او بسیار کمتر خواهد شد، نخستین وابستگی‌ها و تعاملات با والدین است و به دنبال آن وابستگی به هم‌قطاران، معلمان، رهبران مذهبی و سایر اعضای جامعه بروز می‌کند.

" سمیه نرو " در واقع همان عنصر " وابستگی " Attachment در نظریه کنترل اجتماعی است، وقتی که وابستگی محسن به سمیه و خانواده‌اش در نهایت می‌توانست و می‌تواند عامل نگهداشت و حتی بهبود وضعیت اجتماعی محسن به عنوان یک معتاد و موزع مواد مخدر باشد و شاید اساساً ضجه‌های کاراکتر محسن از سر همین امر است وقتی که او به زبان هم می‌آورد که: " مامانو رو حساب کی میخوای ول کنی بری "، این جمله نشان از وابستگی اعضای خانواده به یکدیگر دارد که می‌تواند آن‌ها را از انجام بزه و ناهنجاری‌ها دور نگه دارد و یا حتی مانع ادامه رفتارهای ناهنجار هر کدام از اعضای خانواده شود.

حال آنکه کاراکتر سمیه مرکز ثقل این خانواده است و وضعیت خانه‌ای که در آن قرار دارد تا حدود زیادی به او وابسته است، وی مادر پیر و از کارافتاده‌ای دارد و البته برادران و خواهرانی که همواره در حال نزاع با یکدیگر هستند و خانواده‌ای که با چالش‌ها مالی و اجتماعی و فرهنگی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند تا بتواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد. حالا اما آن رپر لمپن که به هر قیمتی به دنبال دیده شدن است و هیچ وابستگی به جامعه‌اش ندارد، به سمیه در ترانه‌اش می‌گوید؛ " روزایی که خونه نیستی ما پارتی می‌کنیم سمیه جان " و از او می‌پرسد " علف میزنی؟ "

حقیقت آن است که " هیپیسم" بیش از همه " کنترل اجتماعی " را در جامعه ایرانی هدف گرفته و تیشه به ریشه " وابستگی "، " تعهد "، " مشغولیت " و " اعتقاد " می‌زند و از منظر رابرت. کی. مرتون مروج رفتار انحرافی " طغیان " است، طغیانی سهمگین که باید چاره‌ای برای آن اندیشیده شود تا نتواند هنجارهای با ارزش یک جامعه را دست‌مایه افراد دون شأن و بی‌فکر کند و زمینه‌ساز هر چه بیشتر آسیب‌های اجتماعی در خانواده و جامعه شود.

ارزش‌ها باید ارج نهاده شوند و ضد ارزش‌ها باید آنقدر در یک جامعه سرخورده شود تا ریشه کن شود و نتواند تیشه به ریشه‌های بنیادین خانواده و جامعه بزند.

کد خبر 481358

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جامعه شناسی معضلات اجتماعی آسيب اجتماعي ناهنجاری اجتماعی خانواده نرو سمیه کلیپ ساسی مانکن ساسی مانکن نهاد خانواده موسیقی مبتذل ابتذال شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کنترل اجتماعی اعضای خانواده سمیه نرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۸۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل

انسیه شاه حسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تأکید بر سرعت افزایش جمعیت سالمندان در جامعه گفت: این امر باعث می‌شود که کاهش زاد و ولد به چشم بیاید و یک زنگ خطر برای کارشناسان حوزه سلامت و جمعیت محسوب شود و سال هاست که در این عرصه هم صحبت‌های زیادی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت باید به طور کامل و درست اجر شود، گفت: همین جایزه می‌تواند راهگشایی در این عرصه باشد هر چند که حل مسئله نیست بلکه یک راهبرد است. شاه حسینی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون جوانی جمعیت باید نهایت تلاششان را اتخاذ کنند، یادآور شد: این مسئولیت هم تنها با یک دستگاه نیست، دستگاه‌های زیادی می‌توانند فعال شوند. خود فرهنگ سازی در جامعه خیلی اثرگذار است تا این شعار دو فرزندی یا تک فرزندی که بلای جامعه شده، از اذهان پاک شود. شاه حسینی در پاسخ به این سوال که اگر فیلمی در این رابطه به او پیشنهاد شود، می‌پذیرد، گفت: بله قطعا در این فضا که هر کشوری برای خود سیاستی دارد هنرمندان ما هم بنا اقتضائات جامعه کاری انجام دهند.

وی با اشاره به تهدیدات نیروی کار جوان در سال‌های آتی و بحران سالمندی اظهار داشت: این را در نظر داشته باشیم که تنها شعار خانواده محوری و نگرانی کاری از پیش نمی‌برد، قانون جوانی جمعیت می‌بایست به طور کامل اجرا شود خوشبختانه دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هم این روز‌ها خیلی خوب مشغول به فعالیت است.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.
علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی