Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مطابق با اعلام مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، هم اکنون 87 هزار طرح استانی و 6 هزار طرح ملی زیربنایی در کشور نیمه تمام است که برای تکمیل آنها اعتباری بالغ بر 700 هزار میلیارد تومان مورد نیاز است.

اما با توجه به شرایط و وضعیت بودجه سال های اخیر، تامین اعتبار این پروژه ها با معضل مواجه شده است به طوری که در لایحه بودجه سال 1400 کشور که توسط سازمان برنامه و بودجه ارائه شد، بودجه عمرانی 1400 برای تکمیل این پروژه ها با وجود افزایش ارزش ریالی، کمترین سهم از بودجه عمومی در لوایح بودجه سنواتی در سال های اخیر را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

* صندوق سرمایه گذاری پروژه محور راه حل ویژه برای اتفاقی بزرگ

جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های بودجه 1400 برای تامین مالی پروژه های زیربنایی همچون صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور، در اینباره می گوید: در بودجه ۱۴۰۰ نه تنها ایرادات و اشکالات این شیوه تامین مالی برطرف شده است و می تواند برای تامین مالی پروژه‌های زیربنایی مثل بزرگراه‌ها، آزادراه‌ها و حتی راه های اصلی، طرح آبرسانی، طرح های فرودگاهی و سایر طرح های زیربنایی کشور کمک کند، بلکه به بانک ها و نهادهای عمومی غیردولتی هم اجازه ورود محدود و یا بدون محدودیت به این پروژه‌ها داده شده است.

قادری گفت: اگر چه سابقه شکل گیری صندوق پروژه به صورت عام قبلاً وجود داشته و برای اولین بار تبدیل بخش بخار به سیکل ترکیبی نیروگاه پرند توسط هلدینگ مپنا در قالب صندوق پروژه تامین مالی شده بود، ولی مشکلات قانونی این شیوه موجب شده بود تا هزینه تامین مالی این روش بالا باشد.

به گفته این نماینده مجلس، برای رفع این ایرادات با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور چند بند و جزء در بودجه سال ۱۴۰۰ آوردیم و تصویب کردیم که موجب می شود مالیات بر نقل و انتقال سهام از صندوق پروژه به اشخاص و برعکس معافیت مالیاتی داشته باشد، همین طور مصوب کردیم که آورده غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی به صندوق پروژه در شرکت آورنده نیز مشمول مالیات بر سود نشود؛ این امکان جدید، فرصت خوبی برای تامین مالی پروژه های زیربنایی از طریق صندوق پروژه را فراهم کرده است.

قادری همچنین با تاکید بر منافع حاصل از تسهیل سازوکارهای قانونی تشکیل صندوق‌های سرمایه گذاری پروژه محور گفته است: تصور کنید که اگر ۳۰ درصد یک بزرگراه و آزادراه توسط دولت، ۳۰ تا ۴۰ درصد آن توسط یک شرکت معتبر راهسازی و مابقی توسط صندوق پروژه تامین مالی بشود، اتفاق بسیار بزرگی در کشور خواهد افتاد، با این مکانیزم بسیاری از پروژه ها در کشور تامین مالی و شروع می شود؛ به عبارت دیگر، این امکان، فرصت بسیار خوبی است تا کشور به یک کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شود.

به گفته وی، مشکل ما در گذشته این بود که دولت ۳۰ درصد هزینه پروژه و پیمانکار ۳۰ تا ۴۰ درصد هزینه را تامین مالی می‌کرد و این کسری ۳۰ تا ۴۰ درصدی باقی مانده قابل تامین نبود؛ با پوشش این کسری منابع، مشکل تامین مالی پروژه ها حل می‌شود.

در چنین شرایطی کارشناسان، راهکار برون رفت از چالش تامین مالی پروژه های زیربنایی را، ورود سرمایه بخش خصوصی، خصوصا سرمایه های خرد مردمی به چرخه احداث و تکمیل این پروژه ها می‌دانند.

* نقدینگی سرگردان می تواند درمان مشکلات اقتصادی باشد

در همین رابطه، محمدجواد شاهجویی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی فارس می گوید: طبق اعلام رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی، هم اکنون میزان نقدینگی موجود در کشور، بالغ بر 3000 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که تسهیل در ورود حتی 20 درصد از آن به فرآیند تکمیل و بهره برداری از پروژه های زیربنایی، می تواند اقتصاد کشور را دگرگون کند، در حالی که فعلا این 3000 هزار میلیارد تومان در سپرده های بانکی حبس شده و هر از گاهی سیل ویرانگری در بازارهای مالی گوناگون از جمله بازار ارز،طلا و سکه، خودرو و مسکن ایجاد می کند. 

وی افزود: کشور ما با توجه به ظرفیت های بی نظیر خدادادی، هنوز به زیربناهای بسیار زیادی برای توسعه و شکوفایی اقتصادی نیاز دارد و هر چه منابع مالی به این حوزه تزریق شود، ظرفیت پذیرش برای آن وجود دارد به شرط آنکه این نقدینگی با سیاست های درست و اعتمادزا به این حوزه هدایت شود و سرمایه گذاران طعم شیرین سرمایه گذاری پر سود در این بخش را بچشند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: بدون شک روش هایی مثل صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور، در صورتی که درست و به موقع اجرایی شوند، موجب خواهد شد تا مسیر جدیدی برای سرمایه گذاری مولد و پرسود به چشم مردم بیاید و بخش خصوصی مجبور به سرمایه گذاری در بازارهای غیر مولد در راستای حفظ ارزش سرمایه خود نباشد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پروژه عمرانی صندوق پروژه منابع مالی پروژه های عمرانی کارشناس اقتصادی منابع مالی پروژه ها جعفر قادری بودجه 1400 نماینده مردم شیراز در مجلس تامین مالی پروژه های زیربنایی سرمایه گذاری پروژه محور تامین مالی پروژه ها پروژه ها صندوق پروژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۹۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان خاندوزی امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

وزیر اقتصاد گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

خاندوزی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وی یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای اقتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

وزیر اقتصاد خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

خاندوزی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا به صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749090

دیگر خبرها

  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • موافقت مجلس با جدول اعتبارات طرح‌های عمرانی در بودجه ۱۴۰۳
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی