Web Analytics Made Easy - Statcounter

کودکان به صورت ذاتی همیشه به سمت اسباب بازی ها کشیده می‎شوند حتی وقتی هیچ اسباب بازی در اطراف و دور و بر آن ها نیست، کودکان از هر آنچه که در دسترس دارند استفاده می‎کنند و به عنوان اسباب بازی از وسایل بهره می‎برند. این  موضوع باعث می شود که این سوال را  از خود بپرسیم "اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودکان چیست؟" به نظر می رسد بچه ها از قبل به طور ذاتی نیازهای خود را می دانند و تمایل دارند که در جهت تامین این نیاز ها نیز حرکت کنند به همین دلیل است که آن ها دوست دارند همیشه در حال بازی با اسباب بازی هایشان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابران می‎توان گفت یکی از مهمترین علل برای خرید اسباب بازی توجه به این موضوع است.

اسباب بازی ها اشیایی هستند که کودکان از آن ها استفاده می‎کنند تا علاوه بر سرگرم کردن خودشان، دنیای اطراف را کشف کنند، آموزش ببینند، نقش بازی کنند و مسئولیت قبول کنند و در نهایت یاد بگیرند که چگونه احساسات خود را بروز دهند. اسباب بازی ها اغلب به عنوان نمادی برای چیزهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرند و برای کمک به کودکان در درک مفاهیم بزرگتر ساخته و استفاده می‎شوند. در ادامه می‎خواهیم شمارا با 5 نکته درباره اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودکان آشنا سازیم.

 

۱. اسباب بازی های باز می توانند باعث ایجاد خلاقیت و رشد قوه تخیل کودکان شوند.

اسباب بازی هایی که با روش های مختلفی می توان با آنها بازی کرد، به رشد مغز کودک شما کمک می کنند و آن ها مجبور می‎کنند که در مورد مسائل تفکر کنند. این موضوع به آنها کمک می کند تا جهان را به طور گسترده تر و وسیع تری ببینند. خلاقیت برای پرورش ذهن کودکان بسیار مهم است و به بچه ها کمک می‎کند تا یاد بگیرند خارج از چارچوب فکر کنند.

اسباب بازی هایی به سادگی بلوک های چوبی، عروسک، اسباب بازی حیوانات، توپ، ماشین کوچک یا بازی هایی مثل وانمود کردن به حرف زدن با عروسک یا مراقبت کردن از آن به کودک کمک می‎کند تا داستان ها و سناریو های مختلفی را در باره زندگی در ذهن خود شکل بدهند و به این شکل بازی برای کودک اولین کلاس درس او محسوب می‎شود. کودکان به حدی ذهن قوی و خلاقی دارند که حتی از اشیایی که به عنوان اسباب بازی طراحی نشده اند مثل چوب، سنگ، یک جعبه، یک ظرف و ... متوانند به عنوان اسباب بازی استفاده کنند و با قدرت تخیل خود به آن ها نقش و جان ببخشند.

 

۲. اسباب بازی ها به بچه ها در مورد علم، تکنولوژی، مهندسی، هنر و ریاضی آموزش می دهند.

مغز کودکان همانند اسفنج عمل می‎کند و آنها همیشه در حال ورود اطلاعات از محیط اطراف خود به آن هستند. اسباب بازی ها راهی دیگر برای کشف علوم، فناوری، مهندسی، هنر و ریاضیات به بچه ها می دهند. یک اسباب بازی چه ساده باشد و چه پیچیده، درسی برای کودک شما دارد و بر اهمیت اسباب بازی ها در رشد کودک تأکید می‎شود.

وقتی کودک شما یک برج را با بلوک های اسباب بازی می سازد و سرانجام سقوط آن را بر روی زمین تماشا می کند، این به او یک درس فیزیک می‎دهد. تماشای حرکت ماشین کنترلی از راه دور فقط از طریق امواج رادیویی کنترل، باعث می شود بچه ها در مورد چگونگی این ساز و کار کنجکاو شوند همچنین یک پازل مغز کودک شما را تحریک می کند و به او کمک می کند الگوها را کشف کند. هرگز قدرت آموزش اسباب بازی است قدرت آموزش را دست کم نگیرید. بچه ها از طریق بازی خلاقانه چیزهای بیشتری می آموزند زیرا برای ذهن آنها جذاب تر است. این موضوع به آن ها کمک می‎کند تا با جستجوی بیشتر در مورد جهان پیرامون خود علم کسب کنند.

 

۳. اسباب بازی ها رشد حرکتی کودکان را اصلاح می کنند.

وقتی کودک اسباب بازی را می گیرد و سعی می‎کند آن را لمس و کشف کند، مهارت های حرکتی خود را تمرین می کند و همچنین مهارت بیشتری در هماهنگی دست، پا و چشم پیدا می کند. این  موضوع به کودک شما کمک می کند تا مراحل رشد جسمی را به خوبی طی کند. اسباب بازی هایی که نیاز به فشار دادن، کشیدن، گرفتن، چرخاندن یا استفاده از دست و بدن خود برای انجام کاری دارند، در رشد کودک نقش اساسی دارند.

اسباب بازی های بزرگ که بچه ها با تمام بدن خود می توانند از آن ها استفاده کنند به همان اندازه در رشد جسمی کودک نیز مفید هستند. مثل پرتاب کردن یا گرفتن توپ ساحلی، یادگیری دوچرخه سواری و ... بچه هایی که این مهارت ها را کسب می‎کنند بعداً می توانند کارهای سخت تر را انجام دهند.

 

۴. اسباب بازی خیلی زیاد میتواند برای کودکان سرکوب کننده باشد.

به همان اندازه که اسباب بازی ها می توانند تاثیرگذار و مهم باشند، باید به خاطر داشته باشید که کودک می تواند با گزینه های زیادی از اسباب بازی ها گیج و سردرگم شود. در مورد اسباب بازی، مقدار بهتر از کیفیت نیست. بهتر است کودک شما تعداد اسباب بازی کمتری داشته باشد تا بتواند بازی ها بیشتری با آن خلق کند و اسباب بازی زیاد فقط فضای اطراف او را شلوغ و نامرتب می‎کند.

 

۵. اسباب بازی ها می توانند کودکان را از نظر عاطفی بالغ کنند.

اسباب بازی ها ارتباط، خاطرات مثبت و راهی برای تعامل کودکان با احساساتشان فراهم می کنند. آیا تا به حال توجه کرده اید که کودکان چقدر به وسایل بازی خود دلبسته می شوند؟ این موضع پدیده ای است که به طور کلی پیوند سالم و مثبت را تقویت می کند. بچه ها اسباب بازی های خود را با عشق، توجه زیاد و با خوشحالی نگه می‎دارند. بنابرای وقتی آنها به اسباب بازی های خود محبت می کنند، در حال رشد قوه‎ی عاطفه و احساسات در خود هستند.کودکانی که ساعت ها با اسباب بازی هایشان بازی می‎کنند، کودکی سالم و شادتری را سپری می‎کنند. این امر می تواند به آنها کمک کند تا راحت تر به سمت بزرگسالی حرکت کنند زیرا آنها تجربه کودکی را به خوبی گذرانده‌اند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اسباب بازی رشد عروسک مغز والدین اهمیت اسباب بازی اسباب بازی اسباب بازی ها رشد کودک بازی هایی کودک شما بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۰۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟