Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر بودجه گفت: طبق آمارهای موجود، ۲۵.۹ دهم درصد کارکنان دولت از متوسط حقوق ۲ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان برخوردارند، نیم درصد کارمندان دولت بالای ۱۸ میلیون و ۹۹ نفر هم حقوق ۳۲ میلیون تومانی می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همت قلی‌زاده، کارشناس و تحلیلگر بودجه با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلی‌زاده گفت: لایحه بودجه 1400 در موعد مقرر قانونی و بودجه شرکتهای دولتی نیز حتی یک ماه زودتر از موعد مقرر قانونی به مجلس تحویل داده شد و بعد از یک ماه بررسی در کمیسیون تلفیق، مجددا به دولت برگشت و دولت هم با اعمال نظرات بودجه را به صحن علنی بازگرداند و نهایتاً بودجه تصویب شد.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان ایراداتی به لایحه بودجه گرفته گفت: مجلس هم اکنون درصدد رفع مشکلات لایحه تصویب شده بودجه 1400 است.

این تحلیلگر بودجه با اشاره به افزایش 6.5 درصدی بودجه عمومی و افزایش 1.7 دهم درصدی بودجه شرکت‌های دولتی در مجلس گفت: کل بودجه در مجلس 2 درصد افزایش پیدا کرد اما اینکه بودجه تا چه اندازه راهگشای اقتصاد سال بعد باشد بستگی به خود بودجه و محیط کلان اقتصاد در سال آینده دارد.

وی با ترسیم وضعیت کلان اقتصاد ایران بیان کرد: رشد تولید ناخالص داخلی (نرخ رشد اقتصادی) طی 9 ماه اخیر منفی 1.2 دهم درصد و نرخ تورم نقطه‌ای نیز 47.7 دهم درصد گزارش شده که این نشانه رکود عمیق در اقتصاد است.

قلی‌زاده با بیان اینکه ارتباط بودجه با مباحث توسعه‌ای دچار گسست شده گفت: بودجه همیشه با اهداف و عناوین مثبت تهیه می‌شود اما تنگناهای درآمدی ناشی از تحریم به ویژه در حوزه نفت، مالیات و رکود اقتصادی تأثیر خودش را بر درآمد مردم گذاشته است.

وی با بیان اینکه تغییرات خوبی در لایحه بودجه دولت انجام شده گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم که تا به حال هم انجام نشده بود، انتشار بهای تمام شده انواع خدمات دولت در بودجه پیوست شماره سه شرکت‌های دولتی است.

تحلیلگر بودجه با اذعان به اینکه عملاً تغییرات ساختاری در لایحه بودجه 99 صورت نگرفته گفت: صرفاً پیشنهاداتی برای اصلاح ساختار بودجه شرکتهای دولتی در تبصره‌های نهایی بودجه درج شده که مواردی از آن هم خوب است اما جامع نیست.

وی یادآورشد: منتقدین دولت می‌گفتند دولت کسری بودجه خود را به آینده حواله کرده بود یا اینکه از روی ناچاری دولتهای آتی را بدهکار کرده اما مجلس چه اقدامی کرد؟ مجلس با کاهش آن‌ها نه تنها راهکارهای جدیدی پیدا نکرد بلکه در این شرایط سخت اقتصادی تمام بارش را بر دوش مردم گذاشت.

قلی‌زاده اظهار کرد: طبق آمارهای موجود، 25.9 دهم درصد کارکنان دولت از متوسط حقوق 2 میلیون و 820 هزار تومان برخوردارند و نیم درصد کارمندان دولت بالای 18 میلیون و 99 نفر هم حقوق 32 میلیون تومان می‌گیرند.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: کارمندان حقوق تحلیلگر بودجه لایحه بودجه قلی زاده دهم درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۲۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟

نگاهی به بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، نشان می دهد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۳.۸۹ درصد، دومین دستگاهی است که بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاههای اجرایی به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بودجه دستگاه‌های اجرایی کشور حدود سه چهارم از کل بودجه سالانه دولت را به خود اختصاص می‌دهد که بر اساس برآورد‌ها این بخش از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۹ درصد رشد داشته و به ۲۱۸۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بودجه دستگاه‌های اجرایی شامل ۷۷ درصد از کل بودجه عمومی کشور است که مجموع بودجه دستگاه‌های اجرایی مختلف در قوای سه گانه و سایر دستگاه‌ها را در بر می‌گیرد به طوری که ۷۸.۸ درصد متعلق به قوه مجریه ۱۷ درصد مربوط به سایر دستگاهها، ۳.۹ درصد قوه قضاییه و ۰.۳ درصد سهم قوه مقننه است.

در این میان نگاهی به سهم قوه مقننه از بودجه دستگاه‌های اجرایی بیانگر آن است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش به ترتیب بیشترین سهم را از بودجه دستگاه‌های اجرایی دارند و در مجموع بیش از ۴۲ درصد از بودجه دستگاهی را تشکیل می‌دهند.

سهم ۴۸ درصدی وزارت بهداشت از کل اعتبارات اختصاصی

نگاهی به اعتبارات اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کل اعتبارات اختصاصی دستگاه‌ها نشان می‌دهد که این وزارتخانه سهم ۴۸ درصدی از کل اعتبارات یاد شده را دارد.

در کنار آن باید توجه داشت که وزارتخانه با ۲۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار، پس از وزارت کار بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاه‌های اجرایی دارد که ۱۳.۸۹ درصد از کل مصارف دولت را در بر می‌گیرد.

در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، دولت برای وزارت بهداشت بودجه ۳۹۵ هزار و ۳۵۱ میلیارد تومانی در نظر گرفته است که رشد ۲۷ درصدی نسبت به بودجه امسال دارد؛ از این رقم ۲۴۴ هزار و ۹۴ میلیارد تومان سهم اعتبارات هزینه‌ای و ۲۰ هزار و ۹۵۶ هزار میلیارد تومان سهم اعتبارات سرمایه‌ای است که به ترتیب ۱۷ درصد و ۲۰۷ درصد رشد دارد.

نکته قابل تامل اینکه در لایحه بودجه ۱۳۰ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان درآمد اختصاصی برای این وزارتخانه دیده شده است که نسبت به بودجه سال گذشته ۳۷ درصد رشد را تجربه خواهد کرد.

به نظر می‌رسد افزایش بودجه اعتبارات سرمایه‌ای وزارت بهداشت همسو با برنامه دولت سیزدهم است که قصد دارد در سال پایانی دولت، طرح‌های نیمه تمام حوزه بهداشت و درمان را تکمیل و وارد مدار خدمت رسانی کند چنانچه در دو سال و نیم گذشته توانسته است در مجموع ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه نماید.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور به بهره‌برداری رسیده است، از افتتاح ۹ هزار تخت دیگر در سالجاری خبر داده است.

یکی از نکات مهم در جداول بودجه دستگاه‌های اجرایی، رشد جهشی بودجه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی است که ذیل وزارت بهداشت تعریف می‌شوند. طبق لایحه دولت، اعتبارات سرمایه‌ای ۴۴ دانشگاه علوم پزشکی در کشور رشد بیش از ۱۰۰ درصد را در سال جاری تجربه خواهند کرد که از جمله می‌توان به دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، تهران، مرکزی، همدان، تربت حیدریه، نیشابور، آذربایجان شرقی، مراغه، بوشهر، لرستان، اهواز، دزفول، گیلان، کرمان، گلستان، هرمزگان اشاره کرد.

علاوه بر این، اعتبارات سرمایه‌ای صندوق رفاه دانشجویان ۱۸۸۳ درصد، سازمان غذا و دارو ۳۳۷ درصد، سازمان انتقال خون ایران ۲۸۶ درصد و انستیتوپاستور ۲۳۰ درصد امسال رشد خواهد داشت که علت افزایش جهشی اعتبارات عمرانی صندوق رفاه، به برنامه وزارت بهداشت به ساخت خوابگاه‌های متاهلی برای دانشجویان باز می‌گردد.

دیگر خبرها

  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت