Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان درحالی به پیشگیری از بیماری کرونا توسط واکسن آسترازنکا تاکید دارد که هفت کشور اروپایی تزریق این واکسن را به دلیل عوارض گزارش شده متوقف کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در ادامه گزارش‌ها درباره آلرژی‌های شدید به واکسن کرونای ساخت شرکت داروسازی آسترازنکا، کشورهای ایرلند، هلند، نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش و منطقه پیمونت ایتالیا تزریق این واکسن را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام در پی بروز عوارضی چون خونریزی داخلی، بروز لخته خون در عروق مغز و کاهش میزان پلاکت خون و جان باختن چند نفر صورت گرفته است.

با این حال، سازمان بهداشت جهانی در تلاش برای کاهش نگرانی‌های درباره ایمن بودن این واکسن می‌گوید که ارتباطی بین واکسن کرونای آسترازنکا و افزایش خطر بروز لخته‌های خون وجود ندارد.

افغانستان 19 بهمن ماه نیز یک محموله 500 هزار دوزی اهدایی این واکسن پیش از اخذ تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را از هند وارد کرد.

دولت کابل روند واکسیناسیون کرونا را پنج اسفند سال جاری با حضور رئیس جمهور و شماری از مقامات بلندپایه افغانستان آغاز کرد.

برخلاف بسیاری از کشورها که برای اطمینان یافتن مردم از امن بودن واکسن کرونا، باید در ابتدا مقامات ارشد دولتی آن را دریافت می‌کردند، در مراسم تزریق واکسن در کابل یک خبرنگار زن و سپس شماری از اعضای کادر درمان و نیروهای امنیتی واکسینه شدند.

نخستین محموله واکسن کرونا از هند به افغانستان رسیدگزارش| تمایل افغانستان برای خریداری واکسن کرونا از کشورهای همسایهگزارش| شتاب تامل برانگیز دولت افغانستان برای دریافت واکسن‌ تایید نشده کروناگزارش| دیپلماسی واکسن در افغانستان؛ مردم قربانی آزمون و خطا نشوند + فیلم

درحالیکه بررسی واکنش جوامع مختلف، به ویژه کشورهای توسعه یافته درباره واکسن کرونا نشان از احتیاط و دست به عصا راه رفتن مردم برای روی‌آوری گسترده به استفاده از واکسن‌های مختلف کرونا خبر می‌دهد، شتاب دستگاه بهداشت افغانستان برای وارد کردن این واکسن تامل‌برانگیز بود.

برخی کارشناسان نیز با ابراز نگرانی از شتاب‌زدگی دولت افغانستان در این باره ابراز نگرانی کردند که ممکن است بخشی از جامعه افغانستان ابزار آزمون و خطای شرکت‌های داروسازی شوند که منافع مادی و تصاحب بازار برایشان بالاترین ارزش است.

انتهای پیام/.

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا اخبار افغانستان ویروس کرونا اخبار افغانستان واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۶۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور