Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، عباس حاجی حسینی روز دوشنبه در آیین معارفه رییس جهاد کشاورزی ابرکوه اظهار داشت: میزان تولید محصولات از هر مترمکعب آب در بخش کشاورزی کشور ۱.۲ کیلوگرم و این رقم در استان یزد ۲ کیلوگرم است.

وی تصریح کرد: با وجود اقلیم کویری استان یزد در سال زارعی گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن انواع محصولات کشاورزی و دامی در این استان تولید شده و شهرستان ابرکوه به عنوان یکی از قطب مهم تولیدات کشاورزی و دامی استان با سطح زیر کشت ۱۵ هزارو ۸۰۰ هکتار جایگاه دوم تولیدات کشاورزی را در استان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاجی حسینی در خصوص اجرای طرح‌های آبیاری نوین خاطرنشان کرد: با استفاده از سامانه های آبیاری نوین در هفت هزار و ۵۷۰ هکتار کشت محصولات زراعی حدود ۱۶۲ هزارتن محصول تولید می شود و همچنین در هشت هزار و ۲۲۰ هکتار از باغات استان نیز با این سامانه های آبیاری ۴۳ هزار تن محصولات باغی تولید می شود .

وی اضافه کرد: ابرکوه رتبه دوم تولید محصولات دامی استان یزد را در اختیار دارد و سالانه حدود ۴۰ هزار تن فراورده های دامی شامل پنج هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ ، یکهزار و ۶۳۰ تن گوشت قرمز ، ۲۴ هزار و ۷۵۰ تن شیر خام، ۱۶ تن عسل و چهار هزار و ۵۰۰ تن تخم مرغ در این شهرستان تولید و ۷۰ درصد آن در بازار سایر استان‌ها و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می شود.

در این آیین با قدردانی از خدمات و تلاش های مهدی غیب الهی مدیر سابق جهادکشاورزی ابرکوه ، علی محمد هوشمند به عنوان سرپرست جدید این اداره معرفی و غیب الهی نیز به عنوان معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی یزد معرفی شد.

حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی  امام جمعه ابرکوه نیز در این آیین جهاد کشاورزی را علاوه بر یک دستگاه اقتصادی ، نهادی ارزشی دانست و گفت: این نهاد جایگاه مهمی در بخش اقتصادی و تامین نیازهای غذایی مردم دارد.

فرماندار ابرکوه نیز گفت: این شهرستان از ظرفیت های خوبی در حوزه کشاورزی و دامداری برخوردار است و از دستگاه های مختلف به خصوص جهاد کشاورزی انتظار می رود بستر مناسبی را برای فعالیت کشاورزان و تولیدکنندگان فراهم سازند.

محمدحسین امامی میبدی افزود: با بهره برداری از بزرگترین  واحد تولید فراوری مواد لبنی توسط بخش خصوصی در اوایل سال ۱۴۰۰ در ابرکوه روزانه بیش از ۲۰۰ تن شیر از دامداری های شهرستان جذب می شود.

رییس شورای کشاورزی ابرکوه ادامه داد: با توجه به بهره برداری از این واحد تولیدی در سال آتی باید تلاش شود تا برای تامین شیر مورد نیاز آن ، سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد دامداری با ظرفیت ۱۰ هزار راس گاو شیری نیز در سال آتی فراهم شود.

مدیر سابق جهاد کشاورزی ابرکوه هم گفت: اشتغال ۴۰ درصد جمعیت این شهرستان دربخش کشاورزی و دامداری است و با توجه به تداوم ۲۵ ساله خشکسالی ، کشاورزان تلاش خوبی در مدیریت برداشت آب به خصوص در خاموشی چاه های کشاورزی داشته اند.

مهدی غیب الهی افزود: هم اکنون ۵۰۰ هکتار طرح آبیاری نوین در ابرکوه در دست اجراست که در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد و در مجموع سیستم آبیاری نوین اجرا شده در این شهرستان به پنج هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش می یابد.

این مسوول ادامه داد: دولت  ۶۱ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان ابرکوه برای اجرای این طرح ها پرداخت کرده و هم اکنون متوسط تولید محصول انار در این شهرستان حدود ۲۰ تن درهکتار ، زردآلو ۱۸تن در هکتار و پسته خشک ۱۵تن درهکتار است و کشاورزان نمونه ملی این شهرستان موفق به تولید  ۱۳۵ تن انار در هکتار ، ۸۰تن زردآلو درهکتار  و ۲۱تن پسته خشک در هر هکتار شده اند که رکوردهای قابل توجهی است.

غیب الهی در خصوص نقش رسانه ها و خبرنگاران در توسعه بخش کشاورزی گفت: تلاش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا ) در انتشار به موقع اخبار ، گزارشات و فعالیت های جهاد کشاورزی ابرکوه به عنوان شهرستان کمتر توسعه یافته استان ستودنی است.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه نیز گفت: باید از ظرفیت های موجود برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی با بهره گیری از روش آبیاری نوین استفاده شود.

علی محمد هوشمند توسعه محصولات کم آبخواه ، گیاهان دارویی ، سامانه های آبیاری نوین ، ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی ، تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و تلاش برای جلوگیری از تغییرکاربری اراضی با همکاری و مشارکت مسوولان و کشاورزان را مهمترین اولویت های این اداره برشمرد .

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است هشت هزار و ۵۰۰ خانوار، ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در شهرستان ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود .

در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.

ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.

مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها جهش تولید کشاورزی بازار محصولات ابرکوه اراضی کشاورزی پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جهش تولید کشاورزی بازار محصولات جهش تولید کشاورزی بازار محصولات ابرکوه اراضی کشاورزی اخبار کنکور کشاورزی ابرکوه جهاد کشاورزی بخش کشاورزی آبیاری نوین هزار و ۵۰۰ غیب الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت‌کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت

صلاح الدین حق‌گوی مدیر جهادکشاورزی مهاباد گفت: با استقبال کشاورزان سطح زیرکشت‌کلزا در این شهرستان با بیش از ۱۰۰ هکتار افزایش، به حدود ۱۵۰ هکتار رسیده که افزایش ۵ برابری را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه برداشت دانه‌روغنی‌کلزا از اواخر خردادماه آغاز می‌شود و تا دهم تیرماه ادامه دارد، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال از مزارع‌کلزای شهرستان، ۳۶۲ تن محصول برداشت شود.  

مودت کارشناس مسئول نباتات صنعتی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی هم گفت: از ۵ هزار هکتار برنامه ابلاغی استان، ۴ هزار و ۳۵۰ هکتار از مزارع کشت شده و در مقایسه با پارسال که ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بود، افزایش ۱۰۰ درصدی در سطح کشت داریم.  

به گفته کارشناسان، محصول‌کلزا در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولی کم‌خرج است و در تناوب زراعی، سبب افزایش تولید ۲۰ تا ۲۵ درصدی گندم هم خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • کشت‌کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • کشت کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت