Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقت پیش از گوشه و کنار گمرک و وزارت صمت خبری تحت عنوان آزاد شدن واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به گوش ‌رسید؛ ممنوعیتی که از چند ماه قبل و به دلیل محدودیت‌های ارزی اعمال شد. واردات محصولات آرایشی و بهداشتی از ۱۴ ماه و عطریات از حدود ۱۰ ماه پیش ممنوع شده است و وزارت صمت سفارش ورود آن‌ها را ثبت نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ممنوعیت واردات با موافقان و مخالفان زیادی مواجه بود، اما در نهایت با ابلاغیه وزیر سابق صمت به بانک مرکزی نهایی شد.

با اعمال این ممنوعیت‌ها علاوه بر ممنوعیت واردات برخی اقلام و گروه‌های کالای،ی حتی ترخیص کالا‌هایی که قبل از ممنوعیت وارد شده بودند هم متوقف شد؛ بنابراین با حجمی از کالا‌های ثبت سفارش شده در گمرکات کشور مواجه شدیم که در بین تصمیمات دولتی به دام افتادند و ترخیص نشدند.

صحبت از لغو ممنوعیت‌ها و آزاد شدن واردات لوازم بهداشتی در میان نیست

صدیف بیک زاده مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت با تاکید بر رایزنی‌های انجام شده برای حل این مشکل گفت: پیش از اعمال ممنوعیت واردات گروه کالایی ۲۷ از سوی وزارت صمت، تعدادی از شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی اقدام به واردات کردند که پس از اعمال ممنوعیت‌ها، روند ترخیص این کالا‌ها متوقف شد.

او ادامه داد: صحبت از لغو ممنوعیت‌ها و آزاد شدن واردات این گروه محصولات در میان نیست بلکه با توجه به محدود بودن زمان مصرف این کالا‌ها، پیگیری‌هایی برای ترخیص کالاهای وارد شده و در گمرک مانده انجام شده است.

لوازم آرایشی و بهداشتی جزو گروه کالایی ۲۷ محسوب می‌شدند و پیش از این بنا بود تا با شرایط خاصی این کالا‌ها ترخیص شده و به بازار عرضه شوند، اما این فرایند برای مدتی به طول انجامید که پیگیری‌های باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص ادامه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید

لغو ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی تکذیب شد

پیشنهاد جابه جایی گروه کالایی لوازم آرایشی به منظور جلوگیری از متروکه شدن کالا‌های فساد پذیر 

چندی پیش حمید مقیمی، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: به دنبال پیگیری‌های انجمن، سه ماه پیش ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مجوز ترخیص کالا‌های گروه ۲۷ را صادر کرد. بدین ترتیب گمرک ۳ شرط ترخیص کالا‌های دارای اولویت ارزی غیرفعال (گروه ۲۷) را  ۱- بررسی و تأیید اصالت بارنامه و قبض انبار مربوطه توسط گمرک؛ ۲- مطابقت شرایط اظهارنامه کالای گروه ۲۷ با مفاد یکی از بند‌های مرتبط با ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و ۳- تأیید منشأ ارز مربوطه توسط بانک مرکزی، اعلام کرد.

مقیمی افزود: در نهایت گمرک گزارش داد که کالا‌های آرایشی و بهداشتی در انبار گمرکات موجود است و دفتر مقررات واردات و صادرات وزارت صمت هم اعلام کرد کالا‌های آرایشی و بهداشتی مشمول ماده ۱۱ آیین نامه قانون واردات و صادرات هستند. اما لیست واردکنندگان به جای اینکه به بانک مرکزی ارسال شود به دفتر حقوقی ریاست جمهوری ارسال شد. بدین ترتیب مجددا ترخیص این کالا‌ها با مشکل مواجه شد. اگر در روز‌های آتی این کالا‌ها از گمرک ترخیص نشوند، طبق اعلام گمرک ایران در لیست کالا‌های متروکه قرار خواهند گرفت.

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران افزود: ما برای حل این مشکل مکاتباتی را با دفتر حقوقی ریاست جمهوری کردیم و از طرفی مذاکرات متعددی با وزارت صمت داشتیم. در نهایت پیشنهاد جدیدی مبنی بر جابه جایی گروه کالایی لوازم آرایشی و بهداشتی از گروه ۲۷ به ۲۶ مطرح شد تا از متروکه شدن کالا‌های فساد پذیر آرایشی و بهداشتی جلوگیری شود. اما هنوز وزارت صمت در این خصوص بخشنامه‌ای را صادر نکرده است.

مقیمی تاکید کرد: تغییر تعرفه‌های مربوط به عطریات و لوازم آرایش -با شماره تعرفه ۳۳۰۳۰۰۹۰- و فرآورده‌های پاکیزگی و آرایش مو-با شماره تعرفه ۳۳۰۵۹۰۱۰- از اولویت کالایی گروه (۲۷) به گروه (۲۶) صرفا برای ترخیص کالا‌های دپو شده است.

وی افزود: با توجه به شرایط حساس کشور هیچ تصمیم جدیدی غیر از حل مشکل ترخیص کالا‌های آرایشی و بهداشتی گرفته نشده است. درضمن پس از اعلام ممنوعیت‌ها، واردکنندگان رسمی در این حوزه کالایی وارد کشور نکرده اند.

از چندی پیش رایزنی‌های بخش‌های مختلف برای ترخیص و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سوی حوزه‌های مربوطه انجام شده بود و به نظر می‌رسد اکنون از این امتیاز برخوردار شده باشند. در گروه (۲۷) در کنار لوازم آرایشی و بهداشتی، کالا‌های فاسد شدنی و یا کالا‌هایی نظیر پکیج، الیاف، کیسه فیلتر صنعتی، پارچه، پارچه رومبلی، دیگ آب گرم، دستگاه تهویه هوا و یا لوازم التحریر هم قرار دارند که از مدت‌ها قبل در گمرک دپو و بلاتکلیف بوده و به دلیل طبقه بندی در این گروه اجازه ترخیص پیدا نکرده اند.

پیش از این گمرک ایران هم اعلام کرده بود که مراجعات متعددی از سوی صاحبان کالا‌های گروه ۲۷ یا سایر گروه‌های کالایی که دارای اولویت ارزی غیرفعال شده بودند، داشتیم که با واردات و تامین ارز آن‌ها در مقاطع زمانی مختلف مخالفت شده است. گمرک ایران اعلام کرده بود که پیگیری لازم را در این رابطه انجام داده و باید تکلیف ترخیص یا عدم ترخیص این کالا‌ها توسط وزارت صمت و بانک مرکزی مشخص شود.

لوازم آرایش‌های دپو شده در گمرک باید تا پیش از سال ۱۴۰۰ آزاد شوند

در آخرین روز‌های سال، علیرضا مناقبی رئیس مجمع واردات هم بر ترخیص این کالا‌ها تا پایان سال تاکید کرد و گفت: لوازم آرایش‌های دپو شده در گمرک باید تا پیش از سال ۱۴۰۰ آزاد شوند. این ادعا که این اقلام به کلی فاسد شده و باید امحا شوند، صحت ندارد و در این رابطه قطعا وزرات بهداشت، باید اظهار نظر کند. کسانی که در تعیین تکلیف این اقلام تاخیر کرده‌اند، مقصر هستند و نه واردکنندگانی که به صورت قانونی اقدام به فعالیت اقتصادی داشته‌اند.

نائب رئیس مجمع واردات گفت: کسانی که با ایجاد دست‌انداز در مسیر واردات قانونی، کاری کردند که این اقلام در آستانه فاسد شدن قرار گیرند، باید پاسخگوی مراجع قانونی و قضایی کشور باشند و ما این موضوع را به نمایندگی از واردکنندگان قانونی کشور، دنبال می‌کنیم. تولیدکنندگان کشور بیش از اینکه نگران واردات قانونی باشند، باید ابتدا به فکر یک تولید با کیفیت، به اندازه و مطابق سلیقه مردم باشند و بعد نگران قاچاق و واردات کالا‌های بی‌کیفیت باشند.

حالا حدود یک هفته به پایان سال باقی مانده و ترخیص این محموله‌های لوازم آرایشی حواشی زیادی را به همراه داشته است. این محموله ها در حالی حاشیه ساز شده اند که مدیر دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت خبر از ظرفیت‌های خالی تولید می‌دهد.

ظرفیت‌های بالای تولید لوازم آرایشی در کشور

محسن صفدری مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان از ظرفیت‌های بالای تولید لوازم آرایشی در کشور خبر داد و گفت: در مجموع حدود ۹۹۶ هزار تن ظرفیت اسمی تولید لوازم آرایشی و عطر و ادکلن در کشور وجود دارد و سال گذشته حدود ۳۱۶ هزار تن تولید در این حوزه داشتیم.

وی افزود با توجه به ةمار‌های ارائه شده، ظرفیت خالی زیادی برای تولید لوازم آرایشی وجود دارد که با توجه به ممنوعیت واردات لوازم آرایشی شاهد استفاده از ظرفیت‌های خالی و افزایش مستمر تولید این محصولات در کشور هستیم که توان رقابت با نمونه‌های خارجی را دارند.

صفدری در پایان تاکید کرد که برنامه‌ای برای واردات در این حوزه نداریم.

علی رغم وجود ظرفیت‌های بالای تولید اغلب لوازم آرایش مصرفی کشور از طریق قاچاق تامین می‌شود. آمار دقیقی از حجم قاچاق این محصولات در دسترس نیست و به همین دلیل نمی‌توانیم آماری از نیاز کشور در این حوزه اعلام کنیم. در مجموع محموله پر حاشیه ذکر شده به هر میزانی که باشد، رقمی ناچیز در مقابل حجم قاچاق این کالاها محسوب می‌شود. شاید به جای دعوا برای ترخیص این محموله کوچک بهتر باشد که فکری به حال قاچاق گسترده این بخش شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لوازم آرایشی گمرک ایران لوازم آرایشی و بهداشتی باشگاه خبرنگاران جوان واردات لوازم آرایشی تولید لوازم آرایشی ترخیص این کالا ها ممنوعیت واردات ترخیص کالا گروه کالایی بانک مرکزی ممنوعیت ها برای ترخیص وزارت صمت گروه ۲۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۲۹۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴

اتو اکسپو چین در چند سال اخیر به یکی از بزرگ ترین و مهم ترین رویدادهای خودرویی جهان تبدیل شده و شرکت جی ای سی (JAC) نیز با توجه به اهمیت این اتو شو، سبد کاملی از محصولات خود را در نمایشگاه حاضر کرد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کمپانی جی ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت می کند و اکثر محصولاتش هم موفق شدند به بازار ایران ورود کنند.

برای نمونه می توان به جک S5 اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را برای خود کند و مورد استقبال مردم واقع شود. به بیانی دیگر می توان گفت که معروفیت برند جی ای سی در ایران با فروش بی نظیر S5 رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.

جی ای سی در سال های اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت های مطرح چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است. سیر پیشرفتی که در مورد آن صحبت می کنیم به حدی بوده که با نگاهی کلی به سبد محصولات حاضر از طرف این خودروساز در اتو اکسپو پکن 2024 و همچنین مقایسه آن ها با تولیدات قدیمی تر جی ای سی، می توان به راحتی مسیر تکاملی خودروهای این برند چینی را درک کرد.

جدا از تمام نکاتی که پیش تر به آن ها اشاره شد، حضور جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.

لازم به ذکر است که در سال های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.

این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.

با ورود به غرفه جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن 2024، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد. بهتر است بدانید که نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه ای جی ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی های روز خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.

به طور کلی جی ای سی چهار پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن ها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV3 است، تجاری سازی شده و به مرحله تولید رسیده.

نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش های نهایی طراحی شان را سپری می کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.

جی ای سی با چه خودروهایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟

از مهم ترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابان های ایران تردد خواهند کرد می توان EV3 را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، می تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خانم ها قرار گیرد. جک EV3 دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت 70 کیلووات است.

این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری های استوانه ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به 150 کیلومتر بر ساعت می رسد.
دیگر محصولی که در غرفه جی ای سی معرفی شد، X8 بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو از یک پیشرانه 1.5 لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید 174 اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز 250 تا 280 نیوتن متر اعلام می شود و در نهایت از طریق گیربکس 7 سرعته دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل خواهد شد.

JS6 هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS6 قرار است در نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.

همان طور که می دانید شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ نام آشنا را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.

در بخش دیگری از غرفه، ون RF8 که یک MPV محسوب می شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت.

آرایش صندلی ها در این MPV به صورت 2+2+3 بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته باشند و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می شود.

در پایان می توان نتیجه گرفت که حضور جی ای سی در چنین رویداد بزرگی می تواند نشان دهنده آمادگی این شرکت برای تولید محصولات متنوع تر و پیشرفته تر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • شناسه دار شدن محصولات آرایشی و بهداشتی
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!