Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فارس من-مریم ناظم‌پور: یکی از رشته‌های پرطرفدار علوم تجربی افراد بسیاری را جذب خود کرده، پیراپزشکی است. در تعریف پیراپزشکی آمده است: رشته‌هایی که در آن فرد متخصص باید از مهارت‌های خاصی بهره ببرد تا بتواند سلامتی از دست رفته بیمار را بازگرداند. اکثر رشته‌های پیراپزشکی پس از فارغ‌التحصیلی بازار کار خوبی دارد، بدین صورت که چرخه درمان بیماران در پزشکی با پیرا پزشکی کامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فردی که متخصص این گونه کمک‌ درمانی‌ها است، پیراپزشک گفته می‌شود.

 

این رشته‌ها شامل رادیوتراپی یا پرتوشناسی، رادیولوژی، هوشبری، علوم آزمایشگاهی،کتابداری،مامایی،بهیاری،گروه اتاق عمل،گروه فناوری اطلاعات سلامت،گروه فوریت های پزشکی،گروه کادر درمانی و مددکاری می‌شود. در این گروه‌های کمک درمانی می‌توان بینایی سنجی،گفتاردرمانی،شنوایی سنجی،تکنسین پروتزهای دندانی و بهداشت حرفه‌ای را هم جای داد.

 

با اندکی تامل در این رشته‌ها درمی‌یابیم در اکثر بسیاری از روش‌های درمانی بدون همراهی هر یک از این رشته‌ها بیمار نمی‌تواند روند درمان بیماری را طی کند، حال با گرایش جوانان در رشته‌های پیراپزشکی موجی از فعالین در این حوزه را در سال‌های اخیر مشاهده‌می‌کنیم. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، حدود ۴۰ هزار نفر در زمینه رشته‌های پیراپزشکی در کل کشور فعالیت می‌کنند.

 

تعدادی از پیراپزشکان با ثبت سوژه‌ای خواستار تشکیل نظام پیراپزشکی در «فارس‌من»  شدند. در ادامه مشروح میزگرد «فارس من» با «زهرا حنیف‌لو»،«علی عبدل‌پور» و «محمد مشرفی» از کارشناسان حوزه رادیولوژی و نورپردازی به‌ شرح  است:

عبدل‌پور از پیراپزشکان کشور با اشاره به اینکه صاحبان و مالکان مراکز تصویربرداری افرادی که غیرمرتبط با رشته‌های پیراپزشکی را استخدام‌ کرده‌اند، گفت: مشکل اصلی ما صاحبان و مالکان مراکز تصویربرداری هستند که افراد غیرمتخصص و غیرمرتبط را در این مراکز به کار می‌گیرند. افرادی که فقط به صورت تجربی کار کرده‌اند و هیچ علم و تخصصی در مورد پرتوها ندارند.

 

وی افزود:کسانی که در رشته پرتوشناسی و یا رادیولوژی تحصیل کرده‌اند. دروسی همچون آناتومی و بالینی را گذرانده‌اند، اما افراد تجربی هیچ آموزش آکادمیک ندیده‌اند. در بعد دیگر می‌توان گفت معاونت درمان وزارت بهداشت هیچ نظارتی نیز بر این مراکز ندارد و صاحبان مراکز بیمارستان و خصوصی تصویربرداری نسبت به مشکلاتی که پیش می‌آید، پاسخگو نیستند.

 

عبدل‌پور ادامه داد: حق و حقوق پیراپزشکان طبق اشل باید پرداخت شود، در مراکز خصوصی تقریبا به یک سوم آن پرداخت می‌شود. حقوقی مثل حق اشعه، سختی کار، حق شیفت داریم ولی فقط 50 درصد حق اشعه به پایه حقوق اضافه می‌شود، اما در مراکز دولتی این گونه نیست. تمام حق و حقوق پرداخت می‌شود و مالیات نیز به طور عادلانه از کارمندان گرفته می‌شود.

 

نظارت بر مراکز تصویربرداری جدی نیست

این کارشناس حوزه تصویربرداری با این موضوع که ناظری برای اینکه  از جمله مشکلاتی که کمبود نظارت جدی را بر مراکز تصویربرداری نمایان می‌کند، سطح ایمنی آن است. در مراکز درب‌های سربی و شیشه‌ای باید به شکل استاندارد استفاده شود، اما این مراکز فاقد این سطح ایمنی هستند و تصویربرداران در معرض اشعه قرار دارند.

حنیف‌لو از کارشناسان ارشد رادیولوژی در این میزگرد گفت: با اشاره به اینکه نظارت با معاونت درمان است، گفت: با وجود این که نامه‌نگاری انجام شده‌است، ناظرها بدون سخت‌گیری این مراکز را تأیید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. اگر ما بتوانیم شکل نظام پیراپزشکی و پرتونگاری را به صورت یک صنف ایجاد کنیم بسیاری از مشکلات ما حل می‌شود. ما حتی شماره نظام پزشکی و مهر نداریم. در پیراپزشکی کارفرماها افرادی هستند که هیچ تخصصی از رادیولوژی و تصویربرداری ندارند و صرفا سرمایه‌گذارند.

 

فارس: آیا  گرفتن مجوز مراکز تصویربرداری نیاز به تخصص دارد؟

حنیف‌لو: بله، اما از مدارک افرادی استفاده می‌شود که شاید در اصلاً در آن مراکز کار نمی‌کنند و هیچ نظارتی ندارند. اکثر افرادی که استخدام می‌شوند تجربی‌اند و دوره کارشناسی را نخوانده‌اند. مشکل ما این است کسی که رادیولوژی نخوانده دوز غیرمجاز را وارد بدن بیمار می‌کند. ما قانونی برای حفاظت از بیمار در برابر رادیواکتیو و پرتوها داریم، ولی افرادی که متخصص نیستند، نمی‌توانند آن را تشخیص دهند.

 

وقتی کیفیت تصویری خوب نیست، مجبور می‌شوند تا چند بار این تصویربرداری را تکرار کنند، اما در قانون ما آمده است بهترین کیفیت با کمترین اشعه. افراد تجربی چون متخصص نیستند نمی‌توانند کیفیت آن را هم تشخیص دهند و گاهی عکس تا ۴ بار تکرار می‌شود که این می‌تواند در طول زمان برای شخصی که این اشعه‌ها را دریافت کرده، ایجاد مشکل کند.

محمد مشرفی از دیگر کارشناسان رادیولوژی در تایید اظهارات حنیف‌لو اظهار داشت: افراد غیرمتخصص فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند فقط با فشار دکمه پروسه تصویربرداری انجام می‌شود، بدون توجه به این که به دوز مورد نیاز یک بیمار توجه کنند.

 

مگر پروتکل مشخصی برای این که یک بیمار در تصویربرداری اشعه دریافت کند، وجود ندارد؟

عبدل‌پور: وقتی بیمار وارد می‌شود فقط کسی که کارشناس رادیولوژی و تصویربرداری است می‌تواند حجم پرتوزایی و پرتودهی را محاسبه کند و زمان بیشتر باعث دوز تخریبی می‌شود. مثلاً فردی بعد از ۱۰ سال چنانچه بیماری خاصی هم داشته باشد، به مشکل برمی‌خورد. به این دوز در طی ۱۰ سال دوز تجمیعی گفته می‌شود. خصوصا می‌تواند برای زنانی که باردار می‌شوند، ایجاد مشکل کند.

 

مشرفی هم  اثر قطعی یا دترمینیستی یا احتمالی یا استوکوتیستیک، اثر قطعی است که حدود آستانه مشخصی دارد ولی اثر احتمالی حد مشخصی ندارد و با کمترین دوز هم ممکن است مشخص شود. چاره آن تشکیل نظام صنفی یا واحدی است که بر این امور نظارت کند. چنانچه نظام پیراپزشکی تشکیل شود با دوره‌های ضمن خدمت می‌توانند این مشکلات را حل کند.

 

حنیف‌لو با اشاره با انتقاد از اینکه نظام مشخصی برای دریافت حقوق و مزایای کارشناسان پیراپزشکی وجود مدارد گفت: ز دیگر مسائل ما در نبود نظام پیراپزشکی، حق بهره‌وری است. اکنون حق بهره‌وری برای علوم آزمایشگاهی، ماماها و بقیه رشته‌ها در پیراپزشکی اعمال شده اما بچه‌های رادیولوژی فقط حق اشعه را نصف و نیمه دریافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند.

درمان بیماری به نظر متخصصان تصویر برداری وابسته است

این کارشناس ارشد رادیولوژی با اشاره به گستردگی رشته تصویربرداری و نقش تاثیرگذار این حوزه رشته در درمان بیماران  صعب‌العلاج گفت: کارشناسان رادیولوژی با تمام مراکز درمانی و پزشکان در ارتباطند و در اولین مراحل درمان یک بیمار حضور دارند، همه دستگاه‌های مربوطه با تخصص ما سروکار دارند. ما تکنولوژیست هستیم. نیمی از درمان مربوط به ماست، در تصویربرداری گاهی درمان هم انجام می‌شود مانند پزشکی هسته‌ای.

 

علم ما علم مداخله‌ای است، نظرمان را ابتدا به پزشک اعلام می‌کنیم و چنانچه این تشخیص اشتباه باشد، کل مسیر درمان به مشکل برمی‌خورد. چنانچه تشخیص ما به دور از تخصص باشد کل مسیر برای پزشک، جراح و همچنین درمان‌های مکمل سرطان با اشتباه روبرو می‌شود.

تصویربرداری در خط مقدم تشخیص کرونا است

مشرفی گفت: در مبحث کرونا تشخیص اصلی با سی‌تی اسکن و تصویربرداری مشخص می‌شود. آزمایشگاه هم همچون ما در خط مقدم کرونا قرار دارد اما وزارت بهداشت تصویربرداری را جزو خط مقدم قرار نداده است و اسمی از کارشناسان رادیولوژی در بیمارستان‌ها و مراکز تصویربرداری وجود ندارد. بسیاری از اوقات شده است که به طور مستقیم به مراکز درمانی و پای تخت بیماران کرونایی حضور د اریم. سی‌تی‌اسکن، MRI از مواردی است که به طور مستقیم بیماران کرونایی با ما در ارتباط‌اند. در صورتی که کارشناسان رادیولوژی در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار ندارند. اگر بیماری از کرونا دچار سکته مغزی شود، این پرسنل رادیولوژی هستند که به بخش کرونا می‌روند.


رادیولوژی هشت شهید مدافع سلامت تقدیم کرد

حنیف‌‌لو با اشاره به نقش کارشناسان تصویربرداری در دوران کرونا و مشکلات این حوزه در دوران پاندمی گفت: اوایل در تجهیزات هم مشکل داشتیم. تاکنون ۸ شهید کارشناس رادیولوژی داشته‌ایم که هیچ وقت اسمی از آنها برده نشده است. اسم آنها به وزارت بهداشت برای تایید ارسال شده ولی هنوز توسط این وزارت به عنوان شهید معرفی نشده‌اند.

 

مرکزی برای شکایات بیماران از مراکز تصویربرداری وجود ندارد

عبدل‌پور با برشمردن علل تشکیل نظام پیراپزشکی گفت: تمام رشته‌های پیراپزشکی نظام دارند ولی رشته علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی هنوز نتوانسته‌اند نظام منسجمی داشته باشند. ما نمی‌دانیم چنانچه در باره مسائل پیش‌آمده در حوزه رادیولوژی به کجا مراجعه کنیم. حتی بیمارانی که بابت دوز اضافه دچار مشکل شوند، مرکزی برای بررسی این شکایات وجود ندارد. وجود یک نظام مستقل می‌تواند مسؤولیت افراد را در برابر بیماران افزایش دهد. بیمار باید بداند که چنانچه با مشکلی روبرو شد به کجا مراجعه کند. یعنی نقش نظارتی بسیار کم‌رنگ است.

 

حنیف‌لو با انتقاد از بکارگیری افراد تجربی در مراکز تصویربرداری گفت: وقتی افراد پراتیک فعالیت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، کارشناسی که بخواهد از حقوق خود دفاع کند، کارفرما موافقت نکرده و اخراج می‌شود و افراد پراتیک را با حقوق کمتر به کار می‌گیرند. اگر افراد کارشناس باشند و دارای نظام پیراپزشکی، نظارت بر کارفرماها هم بیشتر می‌شود.

 

مشرفی هم در تایید اظهارات حنیف‌لو گفت: در مورد حق کارشناسی، حقوق بیمار و کارفرما نسبت به یکدیگر باید شفاف‌سازی شود. پرتوکار باید حقوق و وظایف خود را بداند. همچنین حقوق بیمار نیز به صورت مشخص بیان شود. نظارت باید به صورت دوره‌ای باشد و چنانچه کارشناس و یا کارفرمایی تخلف کرده، توسط خود نظام پیراپزشکی نظارت شود.

 

سیستم آموزش رادیولوژی در دانشگاه‌ها آنالوگ مانده‌است

عبدل‌پور با انتقاد از سیستم آموزش رشته رادیولوژی در دانشگاه‌ها گفت:  آموزش در رشته پیراپزشکی به صورت قدیمی است. در دانشگاه هنوز سیستم‌های آنالوگ را تدریس می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، در صورتی که در مراکز تصویربرداری سیستم آنالوگ حذف شده است. دستگاه‌های مورد استفاده در مراکز به‌روز هستند و هیچ آموزشی در دانشگاه در مورد این سیستم‌ها وجود ندارد. دانشگاه باید اشل‌های درسی را تغییر دهد و با هماهنگی نظام رادیولوژی آموزش را بر مبنای دستگاه‌های جدید انجام دهد. در دانشگاه ۶۰ درصد به رادیولوژی، ۲۰ درصد به سی‌تی‌اسکن، ۲۰ درصد، به MRI پرداخته می‌شود، در صورتی که نیاز امروز مراکز درمانی دقیقا برعکس است.

 

دروس رادیولوژی با علم روز دنیا مطابقت ندارد

وی افزود: به‌روزرسانی علوم دانشگاهی با تخصص کارشناسان رادیولوژی می‌تواند تشخیص را نیز تسهیل کند. یک نظام رادیولوژی می‌تواند در کنار دروس دانشگاهی دوره‌های تخصصی را نیز برگزار کرده و علم یک کارشناس تصویربرداری را به‌روز کند. دروس حدود 40 سال پیش تدوین شده و با علم روز مطابقت ندارد. ما مجبوریم برای دستگاه‌های جدید دوره‌های خصوصی را ببینیم که اکثر این دوره‌ها توسط افراد بدون مجوز برگزار می‌شود. چنانچه این نظام به وجود بیاید، دوره‌های آموزشی هم به صورت استاندارد و هم تخصصی برای کارشناسان رادیولوژی برگزار می‌شود.

 

کارشناسان رادیولوژی امنیت شغلی ندارند

حنیف‌لو از نبود قانون حمایت از حقوق پیراپزشکان گلایه کرد و گفت: از دیگر مسائلی که در حرفه رادیولوژی وجود دارد نبود امنیت شغلی است. یک کارشناس رادیولوژی دارای تخصص است و چنانچه با نظر یک کارفرما بر اساس سطح علمی خود مخالفت کند، اخراج می‌شود. تصویربرداری به صورت یک صنف تعریف نشده و حق و حقوق کارفرما و تصویربردار در قانون مشخص نشده تا این قانون قدرت اجرایی داشته باشد.

 

حنیف‌لوبا انتقاد از اینکه در بیمارستان‌ها دفتری برای پیگیری حقوقبیماران برای مشکلات حوزه تصویربرداری جود نداد ،اظهار داشت: در بخش تصویربردازی در بیمارستان‌ها دفتر پرستاری وجود دارد که پیگیر حقوق پرستاران و بیماران ولی کارشناسان رادیولوژی جایی برای پیگیری حقوق رادیولوژیست ندارند و حتی بیماران نیز چنانچه با مشکلی برخورد کنند، نمی‌دانند به کجا مراجعه کنند.

مشرفی گفت: از دیگر درخواست‌های ما داشتن نماینده‌ای در بیمارستان‌هاست که این نماینده به طور مستقیم با وزارت بهداشت در ارتباط باشد و ما بتوانیم از طریق این نمایندگان درخواست‌ها و نیازهای خود را به وزارت بهداشت منتقل کنیم.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت علم تصویربرداری آموزش پیراپزشکی نظام پزشکی رادیولوژی نظام پیراپزشکی پیراپزشک فارس من خبرگزاری فارس ام آر آی سی تی اسکن رشته های پیراپزشکی مراکز تصویربرداری بیمارستان ها نظام پیراپزشکی وزارت بهداشت وجود ندارد عبدل پور فارس من رشته ها حنیف لو خط مقدم دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با صنعتی شدن جامعه و در نتیجه پیچیده‌تر شدن نظام اجتماعی، تأثیر فرد و جامعه نیز پیچیده می‌شود و انسان نیز هر روز مشکلات بیشتری فراروی خود خواهد دید.

افزایش جمعیت، مشکلات اقتصادی، تعارضات بین نظام‌های سنتی گذشته و نظام‌های جدید، احساس عدم امنیت و تنهایی، پوچی و بی‌معنایی زندگی، افزایش انتظارات از زندگی، پیچیدگی انتخاب‌ها در حوزه ازدواج، شغل، تحصیل، شهرنشینی و حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی و روانی ناشی از عوامل مختلف نیازمند به اشخاصی است که در حوزه‌های مختلف بهداشت روانی فعالیت می‌کنند.

به مناسبت نهم اردیبهشت‌، روز روانشناس و مشاوره به سراغ یکی از استادان پیشکسوت و مدیر گروه رشته مشاوره در مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد رفتیم.

محمود جاجرمی دارای مدرک دکتری مشاوره از دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و عضو هیئت علمی تمام‌وقت گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد است و مقطع کارشناسی خود را در رشته روانشناسی بالینی دانشگاه فردوسی مشهد و دوره کارشناسی ارشد را در رشته مشاوره تحصیلی در دانشگاه علامه طباطبایی گذرانده‌ در گفت‌وگویی با خبرنگار آنا از الزامات رشته روانشناسی و مشاوره گفته که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: برای اینکه دانشجویان بتوانند بسیار توانمند در رشته روانشناسی ورود کنند چه پیشنهادی می‌دهید؟

جاجرمی: در هر علمی لازمه موفقیت تلاش و کوشش فراوان است. به دانشجویان این رشته توصیه می‌کنم که مطالعه زیادی داشته باشند؛ زیرا موضوع مورد مطالعه روانشناسی، انسان است و انسان نیز شئون زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی زیادی دارد، فهم رفتار و تلاش برای تغییر رفتار انسان در راستای مطلوب، کار بسیار دشواری بوده و تلاش در امر تحصیل در دانشگاه و شرکت در کارگاه‌های مختلف آموزشی در اشکال مختلف آن از دیگر ضرورت‌های تقویت بنیه علمی است.

همراه شدن علم و عمل نیز به پختگی طالبان علم در این رشته کمک شایانی می‌کند و در نهایت آنچه مهم بوده، توجه به سلامت شخصیت و روان خود روانشناسان است؛ زیرا هدف از مطالعه و تحصیل در این علم، کمک به خود و دیگران بوده؛ چنانچه فرد در حل مشکلات شخصی خود ناتوان باشد و نتواند تعارضات و مسائل شخصی خود را حل کند در حل مشکلات دیگران نیز موفق نخواهد بود.

آنا: اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقای بهداشت روانی جامعه را توضیح دهید.

جاجرمی: اگرچه نهاد‌ها و مؤسسات مختلفی در حوزه‌های بهداشت روانی درگیر هستند و فعالیت می‌کنند، روانشناسان و مشاوران نیز به‌صورت تخصصی به مسائل بهداشت روانی در جامعه می‌پردازند. خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، وزارتخانه‌های مختلف ازجمله وزارت بهداشت، ارشاد، ورزش و جوانان و سازمان بهزیستی در این باره فعالیت می‌کنند؛ اما نقش روانشناسان و مشاوران نیز نقش محوری بوده که هدف آن کمک به افراد جامعه در پیشگیری و درمان آسیب‌های روانی، اجتماعی و معنوی و تصمیم‌گیری در شئون مختلف زندگی است.

آنا:‌ نقش و جایگاه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در هویت بخشی به حرفه روانشناسی و مشاوره را چگونه تبیین می‌کنید؟

جاجرمی: با توجه به نیاز روزافزون جامعه به خدمات مشاوره، روانشناسی و وجود تعداد قابل توجهی از روانشناسانی که در جامعه به ارائه خدمات روان‌شناختی و مشاوره می‌پردازند، لازم بود که این فعالیت‌ها قانونمند شده و رویه مناسبی در فعالیت‌های متخصصان در حوزه بهداشت روانی در جامعه وجود داشته باشد.

با تصویب سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، اکنون تصمیم‌گیری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، انتخاب روش‌های کارآمد در اشاعه این اهداف، تعامل با مسئولان، استفاده از رسانه‌های خبری، اطلاع‌رسانی‌ها، نظارت بر فعالیت‌های تعیین تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره، برگزاری همایش‌ها و همکاری با نهاد‌های مختلف و ... می‌تواند برای روشن شدن جایگاه مشاوران و روانشناسان بسیار مفید، ضروری و کارآمد باشد که این مهم بر عهده نظام روانشناسی و مشاوره است.

آنا:‌ در رشته مشاوره و روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد چه تعداد دانشجو و هیئت علمی دارید؟

جاجرمی:  یک هزار و ۳۱۸ دانشجو در رشته‌های روانشناسی و مشاوره مشغول به تحصیل بوده که از این تعداد ۱۲۸ نفر در مقطع دکتری، ۳۶۶دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۹۲۴دانشجو در رشته کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.

اکنون پنج عضو هیئت علمی تمام‌وقت و ۳۰ نفر از استادان هیئت علمی وابسته در این رشته‌ها با دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد همکاری می‌کنند.

آنا:‌ این رشته‌ها از چه سالی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد دایر شده‌اند؟

جاجرمی: رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی از سال ۱۳۸۵، رشته‌های روانشناسی عمومی و روانشناسی تربیتی در مقطع کارشناسی ارشد از سال ۱۳۸۹ و رشته‌های روانشناسی، روانشناسی تربیتی و مشاوره در مقطع دکتری از سال ۱۳۹۳ راه‌اندازی شده‌اند.

آنا:‌ استقبال دانشجویان از این دو رشته چگونه است؟ بیشتر دانشجویان دختر استقبال می‌کنند یا دانشجویان پسر؟

جاجرمی:از ابتدای تأسیس رشته روانشناسی در مقاطع و گرایش‌های مختلف، متقاضیان این رشته بیش از حد انتظار بوده و در سال‌های متمادی این نگرش مثبت نسبت به رشته‌های مذکور وجود داشته و اشتیاق به تحصیل در این رشته‌ها در حال فزونی است. از ابتدای تأسیس رشته روانشناسی تاکنون دختران در همه مقاطع تحصیلی، بیشترین متقاضیان این رشته بوده‌اند.

آنا:‌ چند نفر از استادان بنام ایران را که برای پایه‌گذاری این رشته‌ها تلاش بسیاری کردند را نام ببرید.

جاجرمی: نظام روانشناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ بنیان‌گذاری شد که یک سازمان غیردولتی است؛ البته افراد زیادی در تأسیس گسترش و تقویت این رشته‌ها فعالیت بسیاری کردند که ازجمله این استادان می‌توان استادان بنامی مانند شاملو، کاردان، منصور، شفیع‌آبادی، دادستان، هومن، دلاور، گنجی، پاشا شریفی، تبریزی، نوابی نژاد، افروز، حاتمی، الهیاری، فتحی آشتیانی و... را ذکر کرد.

گفت‌وگو از لادن لنگری 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میزگرد تخصصی مهر گیلان برگزیده جشنواره در مسیر انتخاب شد
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری
  • استان بوشهر خط مقدم محور مقاومت ایران اسلامی است + تصویر
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار