Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا-شماری از کشورها از جمله دانمارک، اتریش، آلمان، ایرلند، تایلند و ... در روزهای گذشته استفاده از واکسن کرونا ساخت شرکت آسترازنکا را به طور موقت متوقف کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری آریا ،مقام های مسئول در این کشورها دلیل توقف روند واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا را دریافت گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد لخته خون در افرادی که یک دُز از این واکسن به آنان تزریق شده است، عنوان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این درحالی است که شواهدی مبنی بر اینکه تزریق واکسن آسترازنکا عامل این اتفاق بوده باشد، وجود ندارد.
آژانس دارویی اروپا و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده‌اند که داده‌های موجود، ارتباط واکسن آسترازنکا و لختگی خون را اثبات نمی‌کند و افراد باید به ایمن سازی ادامه دهند.

چه اتفاقی افتاده است؟
دانمارک جزو نخستین کشورهایی بود که هفته گذشته پس از ارائه گزارش لخته شدن خون در برخی افراد واکسن زده، از جمله فردی که چندین لخته در بدنش ایجاد شد و 10 روز پس از دریافت واکسن درگذشت، استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کرد.
مقام های بهداشتی دانمارک اعلام کردند که این تعلیق، حداقل دو هفته طول می کشد تا موارد لخته خونی بررسی شوند. با این وجود آنان تأکید دارند که در حال حاضر نمی‌توان نتیجه گرفت میان واکسن و لخته های خون، پیوندی وجود دارد.
نروژ، ایسلند، بلغارستان، تایلند و کنگو نیز به فاصله کمی از این الگو پیروی کردند. مقام های نروژ روز شنبه اعلام کردند که چهار فرد زیر 50 سال که واکسن آسترازنکا به آنان تزریق شده، پلاکت خونشان به طور غیرمعمول کاهش داشته است؛ حالتی که می‌تواند منجر به خونریزی شدید شود.
ایرلند و هلند نیز روز یکشنبه اعلام کردند که آنها نیز استفاده از واکسن آسترازنکا را به طور موقت متوقف کرده‌اند. مقام های هلند مانند سایر کشورها گفته‌اند که تعلیق واکسن آسترازنکا کاملاً پیشگیرانه است.
هوگو دو ژونگ، وزیر بهداشت هلند گفت: «ما همیشه باید با احتیاط عمل کنیم، به همین دلیل منطقی است که الان دکمه توقف را فشار دهیم.»
شرکت آسترازنکا در پاسخ به تعلیق استفاده از واکسن ساخت این شرکت در برخی کشورها اعلام کرد که اطلاعات مربوط به 17 میلیون نفری که در سراسر اروپا واکسن آسترازنکا را دریافت کرده‌اند، به دقت بررسی کرده است. بر اساس گزارش شرکت آسترازنکا «هیچ شواهدی از افزایش خطر لخته شدن خون در هر گروه سنی یا جنسیتی در هیچ کشوری وجود ندارد.»

آیا شاهدی وجود دارد که واکسن آسترازنکا عامل این اتفاق باشد؟
آژانس دارویی اروپا اعلام کرده است: «هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا باعث این شرایط شده باشد.» یک مقام مسئول در حوزه دارویی اتحادیه اروپا نیز گفت که تعداد گزارش‌های لخته شدن خون در افرادی که واکسن آسترازنکا دریافت کرده‌اند از کسانی که این واکسن را دریافت نکرده‌اند، بیشتر نیست.
در بریتانیا، کشوری که 11 میلیون دوز واکسن آسترازنکا تزریق شده است (بیش از هر کشور دیگر) گزارش هایی در مورد 11 نفر وجود دارد که پس از تزریق واکسن، لختگی خون پیدا کرده‌اند. در هیچ یک از موارد اشاره شده ثابت نشده که واکسن عامل این اتفاق بوده است.
برخی پزشکان گفته‌اند که چون واکسیناسیون با تزریق به افراد آسیب پذیر آغاز شده است، این افراد احتمالاً از قبل دارای مشکلات سلامتی بوده‌اند. متخصصان امور بهداشتی معتقدند که این مسئله می‌تواند تعیین کند آیا تزریق واکسن عامل بوده است یا خیر؟

چرا واکسیناسیون متوقف شده است؟
در پی استفاده گسترده از انواع واکسن ها، دانشمندان انتظار دارند برخی موارد جدی عوارض جانبی و مرگ و میر گزارش شود، فقط به این دلیل که با تزریق واکسن به میلیون‌ها نفر، عوارض در یک گروه بسیار بزرگ به طور تصادفی رخ می‌دهد.
در نهایت اکثریت قریب به اتفاق این گزارش‌ها به واکسن ها مربوط نیستند، اما از آنجا که واکسن‌های کرونا هنوز در مرحله آزمایشی هستند، دانشمندان باید هر احتمالی را که ممکن است عوارض جانبی پیش بینی نشده داشته باشد بررسی کنند. این تزریقات بالینی تلقی می‌شود زیرا این واکسن‌ها سال گذشته تولید شده‌اند و اطلاعات کافی از مصرف طولانی مدت آنها وجود ندارد.
دکتر ماری‌آنجلا سیمائو، دستیار مدیر کل سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «مردم هر روز می‌میرند و ما بیش از 300 میلیون نفر در جهان ایمن سازی کرده‌ایم که به دلایل دیگر خواهند مرد.»

آیا این نگرانی درباره سایر واکسن های کرونا هم وجود دارد؟
آژانس دارویی اروپا در حال بررسی این موضوع است که آیا واکسن‌های مدرنا، فایزر و آسترازنکا ممکن است باعث ایجاد سطح پایین پلاکت خون در برخی بیماران شود؟ حالتی که می‌تواند منجر به کبودی و خونریزی شود.

آیا آسترازنکا با مشکل دیگری هم مواجه بوده است؟
واکسن آسترازنکا برای استفاده بزرگسالان در بیش از 50 کشور تأیید شده است. بر اساس تحقیقات انجام شده در بریتانیا، برزیل و آفریقای جنوبی، ایمنی و اثر این واکسن ثابت شده است. اما نگرانی‌هایی در مورد چگونگی انتشار اطلاعات واکسن وجود دارد و برخی رهبران اروپایی از جمله امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، تأثیر واکسن آسترازنکا را زیر سوال برده‌اند.
بریتانیا ابتدا بر اساس نتایج جزئی اعلام کرد که واکسن آسترازنکا حدود 70 درصد ایمنی ایجاد کرده است. اما این نتایج با یک اشتباه در تولید که باعث شد تا برخی شرکت کنندگان در اولین مرحله تزریق، نصف دوز دریافت کنند، مخدوش شد؛ خطایی که محققان بلافاصله تأیید نکردند.
هنگامی که مجوز تزریق واکسن آسترازنکا صادر شد، آژانس دارویی اروپا اثر این واکسن را حدود 60 درصد تخمین زد
اطلاعات مربوط به میزان توانایی این واکسن برای محافظت از افراد مسن نیز ناقص بود و همین مسأله باعث شد تا برخی کشورهای اروپایی در ابتدا از تزریق واکسن آسترازنکا به افراد مسن جلوگیری کنند.
سازمان غذا و دارو در آمریکا مطالعه روی 30 هزار آمریکایی را به مدت 6 هفته به حالت تعلیق درآورد، زیرا ناظران به دنبال اطلاعات در مورد عوارض جانبی احتمالی گزارش شده در بریتانیا بودند.
دکتر پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه ایست آنجلیا می گوید: «تمام داده هایی که ما در مورد واکسن آسترازنکا دیده‌ایم، نشان می‌دهند که این واکسن بسیار ایمن است و مردم را از مرگ بر اثر کرونا نجات می‌دهد.»

کارشناسان به مردم چه توصیه‌ای می‌کنند؟
سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا و همچنین سازمان‌های ناظر دارویی در چند كشور دیگر معتقدند که «باید همچنان ایمن سازی ادامه یابد و فواید واكسن زدن بیش از هرگونه آسیب احتمالی است.»
به گفته یک متخصص بریتانیایی که بر امور دارویی نظارت دارد، «همیشه ایمنی مردم در درجه اول قرار دارد بنابراین هر وقت از مردم برای دریافت واکسن دعوت شد، باید مراجعه کنند و واکسن بزنند

اداره دارویی اروپا نظر می‌دهد
کشورهای بزرگ اروپایی دوشنبه 15 مارس (25 اسفند) به جمع کشورهایی پیوستند که از هفته گذشته اقدام به توقف تزریق واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا کرده بودند.
فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا امروز اعلام کردند که واکسیناسیون با این واکسن را به طور موقت متوقف خواهند کرد. ایرلند و هلند نیز روز گذشته اعلام کرده بودند که در پی گزارش چند مورد جدی لختگی خون پس از تزریق این واکسن، استفاده از آن را متوقف می‌کنند.
تصمیم شماری از کشورهای اروپایی برای تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا واکنش اداره دارویی اروپا و سازمان جهانی بهداشت را به دنبال داشت.
با آن که آسترازنکا در فهرست واکسن‌های مورد تأیید اتحادیه اروپا برای بیماری کروناست، اما از هفته گذشته اتریش، دانمارک، نروژ و چند کشور دیگر تزریق این واکسن را به طور موقت متوقف کرده‌اند.

آژانس دارویی اروپا «جلسه اضطراری» تشکیل می‌دهد
اداره دارویی اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که به دنبال تعلیق استفاده از واکسن آسترازنکا در چند کشور اروپایی روز پنجشنبه برای بررسی این موضوع «جلسه اضطراری» تشکیل خواهد داد.
در بیانیه اداره دارویی اروپا آمده است که مزایایی تزریق واکسن آسترازنکا همچنان خطر احتمالی استفاده از آن را توجیه می کند. بنا به اعلام اداره دارویی اروپا، مستقر در آمستردام، کمیته ایمنی این نهاد روز سه شنبه جزئیات گزارش های دریافتی مبنی بر لختگی خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا را بررسی خواهد کرد.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه تشکیل جلسه می‌دهند
از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که کارشناسان این سازمان روز سه شنبه درباره ایمنی واکسن آسترازنکا تشکیل جلسه خواهند داد. تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت که گروهی از کارشناسان این نهاد داده های موجود را بررسی کرده اند و با اداره دارویی اروپا در «ارتباط تنگاتنگ» هستند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین توصیه کرده است که کشورها به روند واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا ادامه بدهند.

آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا هم استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کردند
کشورهای آلمان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا هم اعلام کردند که برای انجام بررسی‌های لازم درباره عوارض جانبی واکسن انگلیسی-سوئدی آسترازنکا فعلا استفاده از این واکسن را متوقف کرده‌اند.
به گزارش "هانوفرشه آلگماینه سایتونگ"، کشورهای مختلف اروپایی یکی پس از دیگری تزریق واکسن آسترازنکا را برای انجام بررسی ها درباره عوارض جانبی آن به حال تعلیق در می آورند.
"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان در اطلاعیه مهمی از افرادی که بیش از 4 روز پس از تزریق این واکسن علائم شدید سردرد و خونریزی های پوستی دارند خواسته است سریعا به پزشک مراجعه کنند. 7 نفر از حدود 1.6 میلیون نفری که از این واکسن تزریق کرده اند دچار عارضه لخته شدن خون موسوم به ترومبوز شده‌اند.
وزیر بهداشت آلمان توقف تزریق این واکسن را هم برای نوبت اول و هم برای نوبت دوم ضروری دانسته است.
ایتالیا هم استفاده از واکسن کرونای آسترازنکا در سراسر این کشور را متوقف کرده است. این خبر را آژانس دارویی ایتالیا (آیفا) روز دوشنبه اعلام کرد. در بیانیه این نهاد اروپایی آمده است: استفاده از این واکسن موقتا و تا زمان ارائه تصمیمی از طرف آژانس دارویی اروپا متوقف می شود. ایتالیا اعلام کرد که این تصمیم در هماهنگی با دیگر کشورهای اروپایی اتخاذ شده است.
فرانسه هم تزریق این واکسن را موقتا به حال تعلیق درآورده است. رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که تا زمان ارائه ارزیابی نهایی آژانس دارویی اروپا دیگر نمی خواهد از این واکسن برای تزریق اولیه در کشورش استفاده کند.
اسپانیا هم از متوقف کردن روند واکسیناسیون با این واکسن خبر داد و وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد که این اقدام برای دو هفته تصمیم گیری شده و در این مدت کارشناسان امنیت واکسن بررسی های لازم را انجام می دهند. وی این را اقدامی موقتی و احتیاطی ارزیابی کرد.
در ایتالیا در هفته گذشته برخی شهروندانی که واکسن آسترازنکا را تزریق کرده بودند جان خود را از دست دادند. آژانس دارویی ایتالیا چندی پیش نوع خاصی از این واکسن را در کشور ممنوع کرده بود.
با این همه جمهوری چک اعلام کرده که بر خلاف اسپانیا، آلمان و فرانسه می خواهد به تزریق واکسن با آسترازنکا ادامه دهد. وزیر بهداشت این کشور فواید مثبت این واکسن را غیر قابل انکار دانسته و هیچ دلیلی برای نگرانی ندانسته است. در جمهوری چک با بیش از 10.7 میلیون سکنه تا به حال بیش از یک میلیون دوز واکسن کرونا تزریق شده است
در این میان کشور اتریش به اقدامات ملی کشورهای اروپایی در توقف واکسیناسیون با آسترازنکا انتقاد وارد کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا واکسن اروپا چین استفاده از واکسن آسترازنکا تزریق واکسن آسترازنکا طور موقت متوقف سازمان جهانی بهداشت اداره دارویی اروپا واکسن آسترازنکا آژانس دارویی اروپا کشورهای اروپایی تزریق این واکسن شرکت آسترازنکا متوقف کرده اند اعلام کردند لخته شدن خون وزیر بهداشت عوارض جانبی پس از تزریق اعلام کرده وجود ندارد شنبه اعلام هفته گذشته ایتالیا هم لختگی خون تزریق شده واکسن ها گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان