Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@13:18:29 GMT

کاهش اضطراب در سایه تزریق واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۱۳۳۲

کاهش اضطراب در سایه تزریق واکسن کرونا

روزنامه ایران چهارشنه ۲۷ اسفند در یادداشتی به قلم سعید معدنی جامعه‌شناس، نوشت: بیماری کرونا هم پدیده‌ای از همین دست است. در شرایطی که بیش از یکسال از شیوع بیماری در جامعه می‌گذرد، با وجود افزایش هشدارها و حتی تشدید محدودیت‌ها برای کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در جامعه با نوعی عادی انگاری و عدم رعایت پروتکل‌ها مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته عوامل دیگری نیز در این مسأله نقش دارند.

ریشه بسیاری از مشکلات به اقتصاد بازمی‌گردد. بودجه اقتصادی افراد جامعه برای اینکه بتوانند پروتکل‌ها را رعایت کنند و در خانه بمانند، محدود است. از این‌رو آنها پس از مدتی درخانه ماندن برای کسب درآمد اقتصادی، فعالیت خود را در جامعه از سر می‌گیرند. بخصوص در کشور ما که هزینه زندگی بالاست و حتی شاغلین هم شغل دوم و سوم دارند، حضور افراد در جامعه امری اجتناب‌ناپذیر است.

بنابراین می‌توان گفت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و کنترل بیماری از سوی مردم دو دلیل مهم دارد، یکی طولانی شدن حضور بیماری در جامعه و دیگری نیاز اقتصادی.

اما این اتفاق به‌دلایل دیگری هم روی می‌دهد که از میان آنها می‌توان به گسترش شایعه در جامعه اشاره کرد. هنگامی که یک فرد شناخته شده در جامعه مثلاً یک سلبریتی از دروغ بودن کرونا یا مسائل مربوط به آن در جامعه سخن می‌گوید ناخودآگاه تأثیری جبران‌ناپذیر بر افکار بخشی از جامعه برجای می‌گذارد. عامل دیگر فریب خود است. برخی از افراد جامعه به نوعی خود را فریب می‌دهند به این معنا که با خود می‌گویند اگر مرگ و میر وجود دارد چرا در اطراف ما نیست. این گروه از جامعه احساس می‌کنند این همه تبلیغات و شدت بیماری درست نیست، بنابراین نیازی هم به رعایت هشدارها و توصیه‌های مکرر نهادهای بهداشتی کشور وجود ندارد.

همه این موارد در دراز مدت به شکل ناخودآگاه در ذهن جامعه تأثیر می‌گذارد و در بازه زمانی طولانی باعث می‌شود که شهروندان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند و نسبت به هشدارها بی‌توجه باشند. در چنین شرایطی دیگر توصیه و نصیحت کارساز نیست. مردم دیگر از توصیه‌ها خسته شده‌اند. حالا دیگر وقت اقدام عملی است. در این برهه زمانی بهترین اقدام عملی که جهانیان هم پیش رو قرار داده‌اند واکسیناسیون است.

واکسیناسیون می‌تواند با افزایش سطح ایمنی افراد جامعه تا حدود بسیاری استرس‌ها و اضطراب‌های ناشی از شیوع این بیماری را در جامعه کاهش دهد. متأسفانه با اینکه ایران کانون کرونا در خاورمیانه بوده و قبل از بسیاری از کشورها به این ویروس آلوده شد اما با تأخیر و دیرتر از بقیه کشورها واکسیناسیون را آغاز کرد. در شرایطی که کشورهایی مانند امارات تزریقات میلیونی داشته‌اند تأخیر در تزریق واکسیناسیون در ایران بسیار استرس آور است.

حقیقت این است که بیش از یکسال از شیوع این بیماری در کشور می‌گذرد پس ما باید فارغ از همه ملاحظات برای نجات جامعه و سلامتی مردم در تزریق واکسن پیشقدم می‌شدیم و از هر کشوری واکسن وارد می‌کردیم. البته موضوع واکسیناسیون هم خالی از بحث و حاشیه نیست. هراس از واکسن و انتقاد از تزریق موضوعی است که این روزها بسیار به چشم می‌خورد.

اما هراس از واکسن در جامعه امری طبیعی است و در هر جامعه‌ای اتفاق می‌افتد. حقیقت این است که هنگامی که کادر درمان یک جامعه واکسن تزریق می‌کنند باید نسبت به مؤثر بودن واکسن اطمینان حاصل کرد، چون این گروه از جامعه نسبت به سایرین آگاهی بیشتری درمورد بیماری کرونا دارند. بنابراین تبلیغات صحیح می‌تواند تنش و مقاومت ایجاد شده نسبت به این موضوع را در جامعه از بین ببرد.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها کرونا پروتکلهای بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی واکسن کرونا روزنامه ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا پروتکلهای بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی کرونا پروتکلهای بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی واکسن کرونا روزنامه ایران اخبار کنکور پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره

ایسنا/ایلام رئیس دامپزشکی شهرستان بدره از انجام واکسیناسیون ۴ هزار و ۶۲۵ راس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره طی اردوی جهادی خبر داد.

آبله گوسفند و بز یک بیماری ویروسی عفونی نشخوارکننده کوچک است. این بیماری با شدت متوسط در گله‌های داشتی در مناطق اندمیک دیده شده اما عموما در بره و بزغاله که به تازگی به دنیا آمده‌اند کشنده است. ضرر اقتصادی ناشی از کاهش تولید شیر، آسیب به تولید چرم و چشم و دیگر ضررهای تولیدی از جمله‌ی آن است. همچنین این بیماری خرید و فروش دام سبک را کاهش داده و باعث کاهش زاد و ولد و جمعیت در آن مناطق می‌شوند.

«بهمن محمدی» به ایسنا اظهار کرد: رزمایش جهادی دامپزشکی طی فروردین ماه در منطقه زرانگوش بدره برگزار شده است.

وی گفت: در این طرح چهار هزار و ۶۲۵  راس دام علیه بیماری آبله گوسفندی، ۴۰۰ راس علیه بیماری آبله بزی، ۷۴۳ رأس علیه بیماری بروسلوز بز و بزغاله واکسینه شده‌اند.

رئیس دامپزشکی بدره تصریح کرد: مشاوره‌های بهداشتی و معاینه رایگان در دام‌های بازدید شده انجام  گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است