Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@12:56:49 GMT

مراسم اختتامیه جایزه شعر شاملو برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۴۱۹۷

مراسم اختتامیه جایزه شعر شاملو برگزار شد

مراسم اختامیه ششمین دوره جایزه شعر شاملو برگزار و جوایز برگزیده و شایستگان تقدیر این دوره اهدا شد.

به گزارش برنا به نقل از ستاد خبری جایزه شعر شاملو، مراسم اختتامیه  و اهدای جوایز به برگزیده و شایستگان تقدیر ششمین دوره جایزه شعر شاملو به دلیل محدودیت‌های کرونایی، با اکتفا به حداقل تعداد و با حضور تعدادی از اعضای موسسه الف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بامداد و تعدادی از برگزیدگان روز دوشنبه 25اسفند 99 برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سولماز سپهری دبیر این دوره جایزه گفت: به رغم تمام فراز و فرودها و موانع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، و امسال حتا بهداشتی، جایزه‌ شعر احمد شاملو امسال نیز بر تمام سنگلاخ‌ها و نشدن‌های عادی‌سازی‌شده فائق آمد و توانست ششمین دوره‌‌اش را برگزار کند. مواجهه با دشواری‌های این سال‌ها ممکن نبود، جز با همتی خستگی‌ناپذیرانه‌.

وی ادامه داد: فارغ از تواضع‌های رایج و تعارفات معمول، این استمرار و پایداری فرهنگی، افتخاری تاریخی‌ست  برای اعضای محترم موسسه‌ی الف. بامداد سرکار خانم آیدا شاملو، جناب آقای پاشایی، آقای سالم، آقای نصیری و ناشران اصلی آثار احمد شاملو آقای علی‌رضا رییس‌دانایی و آقای حسن کیاییان که حامیان مالی اصلی این جایزه بوده‌اند و نیز برای ما دست‌اندرکاران دبیرخانه‌ی جایزه خانم‌ها عاطفه حقگو، مطهره یوشی و آقایان فرید درفشی، آرش موسوی و علی هداوند که مشتاقانه اما به قدر توانمان کوشیده‌ایم تا از کاستی‌های ناگزیر به حد امکان کاسته شود. 

سپس وی از محمدحسین نصیری مدیرعامل موسسه الف.بامداد  برای سخنرانی دعوت کرد. 

نصیری سخنان خود را با ارائه خلاصه‌ای از فعالیت های موسسه الف.بامداد آغاز کرد و گفت: موسسه الف. بامداد در سال 1389 با همکاری دوستان و به زعامت سرکار خانم آیدا سرکیس‌یان در زمینه اعتلای هنر و ادبیات فارسی و برگزاری مجامع ادبی و هنری برای نکوداشت شاعران و نویسندگان آغاز به کار کرد.

وی افزود: از جمله فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی این موسسه تدارک و برگزاری جایزه شعر احمد شاملو بوده است. این برنامه ششمین سال خود را پشت سر گذاشته و در حال حاضر به عنوان یک مسابقه ادبی و رقابت شاعران نسل جوان، مطرح است. در این دوره شش ساله استقبال روزافزون مخاطبان و مشتاقان در ارسال مجموعه اشعار و کتب تازه‌چاپ شعری از یک طرف و اعتبار داوران و داوری مجموعه‌ها و کتب از سوی دیگر در زیر آوازه نام شاعر بزرگ احمد شاملو موجب سرفرازی موسسه و دلگرمی یاران را فراهم نموده است. 

نصیری ادامه داد: هر ساله از اوایل اردیبهشت از سوی دبیرخانه جایزه شعر احمد شاملو فراخوان آغاز دوره و پذیرش کتب و مجموعه‌اشعار تازه‌چاپ سال گذشته اعلام می‌شود. در سال‌های 94 و 95 اداره این امر به عهده جناب آقای حافظ موسوی بوده و در سال‌های بعد سولماز سپهری دبیری آن را به عهده داشته است و انصافاً با شرایط موجود و برخی حواشی گزنده از عهده کار برآمده‌اند. به موازات اعلام فوق، داوران هر دو‌ مرحله با مشورت اعضای هیات مدیره موسسه الف.بامداد از میان شاعران، مترجمان حوزه شعر و منتقدان ادبی و همچنین کسانی که علاوه بر ویژگی‌های فوق در زمینه های دیگر علوم انسانی فعالند انتخاب می‌شوند. داوران مرحله اول ضمن ارزیابی مجموعه‌ها و کتب ارسالی امتیازات هر کدام را برآورد کرده و از میان این آثار و کتب حدود 15 اثر را به مرحله دوم راهی می‌کنند. در ارزیابی و تعیین امتیاز در مرحله اول طبعا معیارهایی در نظر گرفته می‌شود که با نظرات مکتوب احمد شاملو نسبت به شعر نو هم‌سو و هم‌راستا باشد اما پیش از آن، معیار هویت شعری اثر مورد نظر است به قول شاملو «اثر هنری پیش از آن که بار تعهد یا التزامی را به دوش بکشد باید هویت هنری خود را ثابت نماید».  فرآیند انتخاب و برگزیده شدن آثار آن دوره، در زادروز تولد شاعر، 21 آذر هر سال، طی برگزاری مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به برگزیدگان خاتمه می‌یابد. 

مدیرعامل موسسه الف.بامداد  در خاتمه گفت: امسال به خاطر شرایط خاص ناشی از بیماری کرونا به جمع حاضر بسنده شده است. در ادوار گذشته برگزیدگان این نهاد عبارت بودند از شمس لنگرودی، علی باباچاهی، فرزاد آبادی، سعدی گلبیانی، آیدا عمیدی، شوکا حسینی، شهریار وقفی‌پور، حسن همایون، علیرضا آبیز و امسال فرشاد سنبل‌دل. در انتهای عرایضم ضمن تأکید بر این نکته که حفظ و مداومت در کار نهادهای مدنی مستقل همواره با ناملایماتی همراه بوده، لکن مانع از همه‌گیر شدن انفعال و بی‌تفاوتی است و از سوی دیگر خنثاکننده فکری که همه‌چیز را به سیاه و سفید ختم می‌کند.

در ادامه سولماز سپهری بیانیه هیات داوران مرحله‌ دوم را قرائت کرد و جوایز برگزیده و شایستگان تقدیر جایزه اهدا شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شاملو جایزه شعر شاملو شعر شاملو جایزه شعر شاملو احمد شاملو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۴۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن برگزار شد

ایسنا/گیلان اختتامیه هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه (طنزپهلو) یادمان کیومرث صابری فومنی(گل آقا) امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با حضور فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، مسئولین کشوری و استانی و هنرمندان در شهر فومن برگزار و از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد.

فرشاد مهدی‌پور، معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد در این جشنواره ضمن گرامیداشت یاد مرحوم کیومرث صابری(گل آقا) اظهار کرد: جشنواره طنز پهلو اقدامی در راستای معرفی زنده یاد استاد کیومرث صابری بوده که باید تداوم داشته باشد.

وی با برشمردن ویژگی‌های طنز گل آقا، افزود: ارائه محتوای علمی و کارشناسی در قالب طنز در گل آقا مشهود بود و باعث جذب مخاطبان می‌شد؛ طنز همواره مورد استقبال گسترده مردم و مخاطبان است اما در حوزه طنز با چالش‌هایی مواجه هستیم که باید به تدریج اصلاح و رفع شود.

معاون امور رسانه‌ای وزارت ارشاد با تأکید بر تقویت محتوای طنز و طنزپردازی در محیط آموزشی، گفت: حوزه طنز و طنزپردازی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد نیازمند آموزش‌های علمی و فنی بوده و این احساس نیاز مشهود است.

مهدی‌پور با اشاره به افزایش دو برابری آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره طنزپهلو تصریح کرد: امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره طنزپهلو در بخش‌های مختلف ارسال شده که در مقایسه با سال گذشته استقبال قابل توجهی داشته است.

اسدالله عباسی، استاندار گیلان هم در این مراسم با بیان اینکه گیلان، استان استعدادپروری بوده و زادگاه مفاخر، علما، نخبگان و فرهیختگان متعددی است، اظهار کرد: بیان نقد درست همواره باعث اصلاح امور می‌شود لذا همواره انتقاد منصفانه در جامعه اثرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه انعکاس مشکلات، نواقص و مسائل در قالب درست منجر به اصلاح می‌شود، گفت: اصحاب رسانه و خبرنگاران همواره نقش نظارتی در جامعه دارند و می‌توانند با انتقاد منصفانه منجر به رفع کاستی و نواقص شوند لذا نقد سازنده هیچ وقت تلخ و گزنده نیست.

عباسی با بیان اینکه الگوپذیری رسانه‌ها در نقدپردازی از گل آقا مورد توجه قرار گیرد، افزود: طنز گل آقا در لایه‌های مختلف جامعه اثرگذاری بالایی داشته است زیرا طنز گل آقا استاد صابری فومنی در چارچوب خاص و مرزهای اخلاقی بیان می‌شد.

استاندار گیلان با بیان اینکه نسل جوان امروز تشنه نقدپردازی در چارچوب طنز گل آقاست لذا مکتب گل آقا باید در بخش طنزپردازی امروز جاری شود، بیان کرد: نشاط اجتماعی در قالب طنز در اولویت قرار گیرد.

سیدمحمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم سیما هم با بیان اینکه فومن زادگاه عارفان، بزرگان و اساتید است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: تلویزیون در خدمت طنزپردازان و اهالی طنز است.

وی با بیان اینکه باید سبک و سیمای استاد کیومرث صابری فومنی در رسانه ملی احیا شود، گفت: طنز بیان صریح، سریع و اثرگذار مسائل و چالش‌هاست که در رسانه ملی کاربرد ویژه‌ای دارد و در جامعه اثرگذار است، تلاش کردیم فرصتی برای تمامی شاعران و طنزپردازان فراهم شود.

خوشرو بیان کرد: امروز فرصت برای طنزپردازان در تلویزیون فراهم است و امیدواریم ظرفیت طنز در کشور افزایش یابد لذا وظیفه خود می‌دانیم طنزپردازان را شناسایی و از آنان دعوت و حمایت کنیم، در این راستا از طرح و ایده‌های طنزپردازان استقبال می‌کنیم.

امیرحسین طاهری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز با بیان اینکه امیدواریم از این جشنواره‌ها در آینده بیشتر بهره‌مند شویم، گفت: کیومرث صابری فومنی باعث دورهمی هنرمندان طنزپرداز در استان گیلان شد و امیدواریم چنین تداوم چنین جشنواره‌هایی چراغ راهی برای فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

وی در خصوص احیا و تکریم مفاخر استان گفت: تلاش داریم تا محل سکونت مفاخری که در این استان پرروش یافتند و حضور داشتند، احیا شود و برای تحقق این امر اقداماتی در دستورکار داریم این بناهای ارزشمند به خانه‌موزه تبدیل شوند.

عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه(طنزپهلو) هم در این مراسم با بیان اینکه امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره طنزپهلو ارسال شده بود، گفت: استان‌های تهران، اصفهان، فارس، قم و خراسان رضوی به ترتیب بیشترین آثار ارسال به دبیرخانه جشنواره را داشتند، استان ‌گیلان هم از این نظر در رتبه ششم قرار دارد.

وی با بیان اینکه این جشنواره در بخش‌های مختلف داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون برگزار شد، افزود: در بخش داستان طنز ۲۴۴ اثر، کاریکاتور و کارتون ۲۲۶ اثر، شعر طنز ۲۵۷ اثر، طنز چند رسانه‌ای ۱۰۱ اثر و طنزمطبوعاتی ۳۰۱ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

حسین‌نژاد در خصوص هیات داوران این جشنواره تصریح کرد: امید مهدی‌نژاد و سعید سلیمانپور در بخش شعر، داوود امیریان و رضا ساکی در بخش داستان، امیر اسماعیلی و مهدی واقفی در بخش چندرسانه‌ای، احمد عربانی و مجید خسرو انجم در بخش کاریکاتور، محسن فراهانی و علی‌اکبر قاضی‌زاده در بخش نثر مجموع آثار رسیده به هشتمین جشنواره ملی طنز پهلو را ارزیابی و داوری کردند.

وی گفت: در این جشنواره به ۲۰ نفر از برگزیدگان در بخش‌های داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون جوایز ارزنده‌ای اهدا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در دانشگاه شهید باهنر کرمان
  • اختتامیه هشتمین جشنواره طنز پهلو در فومن برگزار شد
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • جایزه نوبل ایرانی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
  • شصت و دومین جایزه نوبل ایرانی ۶۲ منتخب خواهد داشت/ جایزه البرز(جایزه نوبل ایرانی) قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است
  • برگزاری اختتامیه چهارمین دوره جشنواره خودنویس در نمایشگاه کتاب
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود