Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر پایه نتایج یک تحقیق تازه، اروپا از سال ۲۰۱۵ تا کنون سخت‌ترین خشکسالی‌های تاریخ این قاره از بیش از دو هزار سال پیش را تجربه می‌کند. پژوهشگران از مطالعه حلقه‌های درختان بلوط به این نتیجه رسیده‌اند.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، گروهی از پژوهشگران به سرپرستی اولف بونتگن از دانشگاه کمبریج در مجله تخصصی  نیچر ژئوساینس از بدترین خشکسالی‌های قاره اروپا در ۲۰۰۰ سال اخیر سخن گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها به گرایشی طولانی مدت به خشکی در این قاره پی برده‌اند که به گفته آنها از سال ۲۰۱۵ به بعد شتاب گرفته است.

پژوهشگران دانشگاه کمبریج در تحقیقاتشان برای مقایسه از حلقه‌های کُنده بلوط‌هایی که قدمت آنها به ۲ هزار و ۱۱۰ سال و دوران رومیان باستان می‌رسد، بهره گرفته‌اند.

آنها می‌گویند، تغییرات اقلیمی به این معنا نیست که همه مناطق خشک می‌شوند. به گفته آنها در برخی مناطق حتی ممکن است اقلیم مرطوب‌تر و سردتر شده باشد اما خطر دوره‌های شدید خشکسالی یا گرما بیشتر می‌شود.

این تغییرات بنا بر این پژوهش می‌توانند در مجموع پیامدهای ویرانگری برای کشاورزی، اکوسیستم و انسان‌ها در پی داشته باشد.

بنا بر مطالعات پژوهشگران، از سال ۲۰۱۵ تا کنون دوره‌های خشکسالی و گرمای شدید به ویژه در اروپای مرکزی مشاهده شده است.

مطالعه بر روی ۱۴۷ درخت بلوط

برای این تحقیقات، پژوهشگران ۱۴۷ درخت بلوط کهن را بررسی کردند. آنها در کنار این دسته، از درختان بلوط زنده هم بهره گرفتند. بلوط‌های زنده از جمهوری چک و از ایالت بایرن آلمان آورده شدند. در آزمایش‌ها برای نتیجه‌گیری در مورد میزان آب و تأثیر گرما، ایزوتوپ‌های کربن و اکسیژن ۲۷ هزار و ۸۰ حلقه رشد درختان بلوط مورد بررسی قرار گرفت.

برای پژوهشگران در طی این تحقیقات این گرایش مشخص شد که به طور کلی اقلیم در اروپا به تدریج به سوی خشک شدن می‌رود. در نقطه مقابل این گرایش تابستان‌های به ویژه مرطوب در سال‌های حدود ۲۰۰، ۷۲۰ و ۱۱۰۰ میلادی مشاهده شد. محققان تابستان‌های به شدت خشک را به ویژه در سال‌های حدود ۴۰، ۵۹۰، ۹۵۰ و ۱۵۱۰ یافتند.

اما داده‌های مربوط به خشکسالی در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ و شدت آنها بسیار فراتر از آنچه بود که برای کل دوره بررسی شده ۲ هزار و ۱۱۰ ساله صدق می‌کرد.

برچسب هااروپا تغییرات اقلیمی خشکسالی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اروپا تغییرات اقلیمی خشکسالی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۶۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط

علی حسینی می‌گوید: جنگل‌های بلوط لرستان در حکم ذخایر انرژی خاورمیانه و به‌عنوان میراثی گران‌بها نه تنها می‌توانند در کاهش آلاینده‌ها، حفظ آب، تولید اکسیژن و ممانعت از فرسایش و رسوب نقش اساسی ایفا کنند بلکه با مشارکت مردم از طریق تولید فرآورده‌های مختلف می‌تواند اشتغال‌زایی به دنبال داشته باشد.
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری روغن مستخرج از میوه درخت بلوط با اهداف دارویی (درمان زخم‌ها، کنترل دیابت، بهبود هضم و گوارش، جلوگیری از آسم، بهبود سلامت قلب، جلوگیری از آلزایمر و ضدعفونی کننده)، صنعتی (در صنایع شامپوسازی و صابون‌سازی) و تغذیه‌ای (اسید اولئیک و اسید لینولئیک) را از جمله فرآورده‌های درخت و میوه بلوط عنوان می‌کند.
به گفته کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری اسانس‌گیری از میوه درخت بلوط برای تولید شیرینی، کیک، دمنوش، پماد و کرم‌های که در سلامت پوست و مو موثر هستند، همچنین تولید عصاره از برگ درخت بلوط به منظور افزایش تولید مرکبات از طریق مبارزه با باکتری گرینینگ جهشی در تولیدات کشور و بهبود وضعیت مردم به ویژه جوامع محلی ایجاد کند.
حسینی معتقد است: حفظ ذخایر ارزشمند جنگل‌های بلوط استان بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست.
منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • رئیس بایرن: قرار نیست از رئالی‌ها الگو بگیریم
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • بهترین فصل ادن هازارد، گل ها و مهارت های برتر (۲۰۱۵/۱۶) / فیلم
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)
  • آخرین گل ژاوی با پیراهن بارسلونا (لالیگا - 28 آوریل، 2015) / فیلم
  • تجمع دانشگاهیان سراسر کشور در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا