Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش«نماینده» غلامرضا منتظری  در مورد میزان کتابخوانی و مطالعه ایرانیان گفت: در سرانه میزان مطالعه کتاب تا رسیدن به وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم، باید موانع کاهش سرانه مطالعه را برطرف کنیم یعنی جامعه را به خرید و مطالعه کتاب دعوت کنیم.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی افزود: قیمت بالای کتاب دلیل اصلی بر فاصله گرفتن مردم از کتابخوانی است، دولت باید از کتاب به عنوان کالای اساسی یاد کند تا به میزان گسترده با قیمت پایینی در دسترس عموم جامعه قرار بگیرد؛ اخیرا اقدامات خوشایندی در حوزه برگزاری نمایشگاه های حتی به صورت مجازی شاهد بودیم و وزارت ارشاد طرح مشترک برگزاری نمایشگاه باغ کتاب را داد که پاییزانه و زمستانه با تخفیفات ویژه برای علاقه‌مندان و دوستداران کتاب در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده‌ها نقش پررنگی در ترغیب کتابخوانی خواهند داشت 
منتظری تاکید کرد: خانواده‌ها نقش موثری در تقویت فرهنگ کتابخوانی در جامعه دارند شیوع کرونا در کنار تهدیدات، کاهش دورهمی‌های دوستانه و تعطیلی مراکز فرهنگی که به همراه داشته فرصتی طلایی برای آشتی با کتاب بود که خانواده‌ها می‌توانند نقش ترغیب کردن فرزندان برای این شروع باشند در کنار خانواده رسانه ملی هم نقش موثری در ترویج فرهنگ مطالعه خواهد داشت.

اگر بتوانیم از مراجعین به کتابخانه‌های عمومی، مدارس، دانشگاه‌های تشویق ویژه‌ای داشته باشیم تا دیده شوند کتابخوانی تبدیل به فرهنگ خواهد شد

وی ادامه داد: اگر بتوانیم از مراجعان به کتابخانه‌های عمومی، مدارس، دانشگاه‌های تشویق ویژه‌ای داشته باشیم تا دیده شوند کتابخوانی تبدیل به فرهنگ خواهد شد.

برای کتابخوانی تنها منتظر حمایت دولت نباشیم

نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: ایجاد پیوست فرهنگی در مجموعه‌های فرهنگی و حتی ساختمان‌های مسکونی می‌تواند نقش موثری در افزایش میزان مطالعه داشته باشد, ایجاد این پیوست فرهنگی نیازمند همکاری وزارت راه و شهرسازی است تا در چشم انداز ساخت و ساز شهری طرح‌هایی را ارائه کند تا اماکن مسکونی جایگاه ویژه‌ای برای مطالعه اهالی آن ساختمان باشد به فرض مثال مجموعه مجتمع فرهنگی باران با ایجاد مکانی برای مطالعه اعضای مجتمع می‌تواند فرصتی برای فرهنگ تقویت کتابخوانی باشد بر همین اساس نباید برای تقویت فرهنگ کتابخوانی و رشد سرانه مطالعه تنها منتظر حمایت‌های دولت باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم ادامه داد: در شرایط کرونایی سلامت مردم بر تمام مسائل ارجحیت دارد بر همین اساس باید دو مقطع را ببینم یکی شرایط کنونی که شرایط خاصی حاکم است و دیگری اوضاع عادی که حضور در مراکز فرهنگی بدون مانع است از سوی دیگر باید توجه کنیم امکانات در تمام استان‌ها به یک اندازه اختصاص داده نشده است.

نائب رییس کمیسیون فرهنگی در پایان خاطر نشان کرد: در کمیسیون فرهنگی به دنبال ارائه طرحی با عنوان سرانه فرهنگی هر ایرانی در سال ۱۴۰۰هستیم، در برنامه‌های سالانه طرح های متنوعی که نیاز ابتدایی هر شخصی است از سرانه بهداشتی و آموزشی گرفته تا برنامه‌های ورزشی وجود دارد اما جای خالی سرانه فرهنگی هر ایرانی بسیار مشهود نیست باید تلاش کنیم این سرانه فرهنگی مهیا شود که بدون شک میزان و سرانه مطالعه آن در نظر گرفته شده است. لازمه شکل گیری آن همکاری دستگاه‌های متولی تا تیم‌ها تخصصی تشکیل دهنده است و تیم‌های کارشناسی باید بررسی کنند راههای برون رفت از این شرایط چیست.

منبع: نماینده

کلیدواژه: غلامرضا منتظری کتاب کتابخوانی سرانه فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۶۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

پوریا جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

گفتنی است این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094092

دیگر خبرها

  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود