Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@14:16:20 GMT

تشدید خشکسالی‌های اروپا از سال ۲۰۱۵

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۷۸۳۱

کارشناسان از مطالعه روی حلقه‌های درختان بلوط به این نتیجه رسیده‌اند.

گروهی از کارشناسان و محققان به سرپرستی "اولف بونتگن" از دانشگاه کمبریج در مجله تخصصی "نیچر ژئوساینس" از بدترین خشکسالی‌های قاره اروپا در ۲۰۰۰ سال اخیر سخن گفته‌اند. آنها به گرایشی طولانی مدت به خشکی در این قاره پی برده‌اند که به گفته آنها از سال ۲۰۱۵ به بعد شتاب گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه کمبریج در مطالعاتشان برای مقایسه از حلقه‌های کُنده بلوط‌هایی که قدمت آنها به ۲۱۱۰ سال و دوران رومیان باستان می‌رسد، بهره گرفته‌اند.

آنها می‌گویند، تغییرات اقلیمی به این معنا نیست که همه مناطق خشک می‌شوند. به گفته آنها در برخی مناطق حتی ممکن است اقلیم مرطوب‌تر و سردتر شده باشد اما خطر دوره‌های شدید خشکسالی یا گرما بیشتر می‌شود.

این تغییرات بنا بر این مطالعه می‌توانند در مجموع پیامدهای ویرانگری برای کشاورزی، اکوسیستم و انسان‌ها در پی داشته باشد.

بنا بر ارزیابی اخیر از سال ۲۰۱۵ تا کنون دوره‌های خشکسالی و گرمای شدید به ویژه در اروپای مرکزی مشاهده شده است.

مطالعه روی ۱۴۷ درخت بلوط

برای این مطالعه، کارشناسان ۱۴۷ درخت بلوط کهن را بررسی کردند. آنها در کنار این دسته از درختان بلوط زنده هم بهره گرفتند. بلوط‌های زنده از جمهوری چک و از ایالت بایرن آلمان آورده شدند. در آزمایش‌ها برای نتیجه‌گیری در مورد میزان آب و تأثیر گرما، ایزوتوپ‌های کربن و اکسیژن ۲۷ هزار و ۸۰ حلقه رشد درختان بلوط مورد بررسی قرار گرفت.

برای کارشناسان این گرایش مشخص شد که به طور کلی اقلیم در اروپا به تدریج به سوی خشک شدن می‌رود. در نقطه مقابل این گرایش تابستان‌های به ویژه مرطوب در سال‌های حدود ۲۰۰، ۷۲۰ و ۱۱۰۰ میلادی مشاهده شد. کارشناسان تابستان‌های به شدت خشک را به ویژه در سال‌های حدود ۴۰، ۵۹۰، ۹۵۰ و ۱۵۱۰ یافتند.

به گزارش دویچه وله، اما داده‌های مربوط به خشکسالی در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ و شدت آنها بسیار فراتر از آنچه بود که برای کل دوره بررسی شده ۲۱۱۰ ساله صدق می‌کرد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۷۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند

دبیرکل اوپک در مقاله‌ای نوشت به جای سخن گفتن از پایان عصر نفت و پافشاری بر آن باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تمرکز کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیثم الغیص به‌تازگی در مقاله‌ای برای نشریه «میس» نوشت: پایان عصر نفت موضوعی غیرقابل تحقق است، زیرا سرعت رشد تقاضای انرژی به‌گونه‌ای پیش می‌رود که انرژی‌های جایگزین‌ در مقیاسی نیستند که بخواهند جای نفت را در سبد مصرف انرژی جهان بگیرند از این رو باید به جای کاهش مصرف نفت، تمرکز را بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید سوخت‌های فسیلی گذاشت.

وی افزود: روند نگران‌کننده‌ای درباره روایت‌های موجود درباره مصرف نفت وجود دارد که در آنها از عبارت‌هایی مانند پایان عصر نفت استفاده می‌کنند و این موضوع می‌تواند به هرج و مرج در حوزه انرژی دامن بزند.

الغیص در مقاله‌ای که نشریه میس در شبکه اجتماعی ایکس (X) به اشتراک گذاشت، نوشت: اگر در نتیجه کاهش سرمایه‌گذاری‌ها عرضه کاهش یابد، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان افزایش یابد، همان‌طور که امروز شاهد چنین روندی هستیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

وی ادامه داد: واقعیت این است که پایان عصر نفت محقق‌شدنی نیست.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) بر این باور است که مصرف نفت در دهه‌های آینده همچنان رو به افزایش خواهد بود، در حالی که آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به اوج خود می‌رسد.

الغیص در مقاله‌ای برای «میس» نوشت: صنعت نفت در فناوری‌هایی مانند استفاده از جذب کربن و ذخیره‌سازی، هیدروژن پاک و جذب مستقیم هوا سرمایه‌گذاری می‌کند، بنابراین این شرایط نشان از این دارد که امکان کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در فرآیند تولید نفت مورد نیاز جهان فراهم است.

وی در این مقاله آورده است: جهان در دو دهه اخیر بیش از ۹.۵ تریلیون دلار در زمینه دوره گذار به انرژی کم‌کربن سرمایه‌گذاری کرده است، با این حال انرژی‌های بادی و خورشیدی هنوز هم تنها کمتر از ۴ درصد از انرژی مورد نیاز جهان را تأمین می‌کنند و خودروهای برقی ضریب نفوذ جهانی بین ۲ و ۳ درصد دارند،

به گفته الغیص، واقعیت این است که بسیاری از انرژی‌های جایگزین‌ها نمی‌توانند جایگزین نفت در مقیاس لازم شوند، یا در بسیاری از مناطق مقرون به‌صرفه نیستند.

دیگر خبرها

  • آخرین گل ژاوی با پیراهن بارسلونا (لالیگا - 28 آوریل، 2015) / فیلم
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان کرمانشاه
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • تشدید تدابیر امنیتی در آستانه مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری