Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@03:41:15 GMT

چرا ترکیه دیگراز ایران چیزی نمیخرد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۴۸۵۳۸

چرا ترکیه دیگراز ایران چیزی نمیخرد؟

اتاق بازرگانی تهران به بررسی جزئیات تجارت ایران و ترکیه در ۱۰ سال اخیر پرداخته که نشان دهنده افت جدی همکاری‌های اقتصادی دو کشور در سال‌های اخیر است. ناطقان: بر اساس گزارش‌های ارائه شده بالاترین میزان تجارت ثبت شده میان دو کشور به سال ۲۰۱۲ باز می‌گردد که عدد آن بیش از ۲۲ میلیارد دلار براورد می‌شود. در این سال اصلی‌ترین علت افزایش آمار تجارت، بالا بودن ارزش واردات ایران از ترکیه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۲۰۱۲، ترکیه از ایران حدود ۱۰ میلیارد دلار و ایران از ترکیه حدود ۱۲ میلیارد دلار واردات داشته‌اند.



ارزش صادرات ایران به ترکیه از سال ۲۰۱۱ روند نزولی داشته و از حدود ۱۲.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ به حدود ۴.۷ میلیارد دلار رسیده است. به دنبال اجرای برجام و توافق تجارت مشترک میان دو کشور، این عدد در سال ۲۰۱۷ بار دیگر به حدود ۷.۵ میلیارد دلار افزایش یافته اما در سال ۲۰۲۰، همزمان با شیوع کرونا و تداوم تحریم‌های آمریکا، این عدد به حدود یک میلیارد دلار کاهش یافته است.

بخش مهمی از کاهش صادرات ایران به ترکیه تحت تاثیر افت صادرات اقلام نفتی بوده و در حوزه صادرات غیرنفتی، تفاوت چندانی در آمار تجارت مشترک دو کشور دیده نمی‌شود. در سال ۲۰۲۰، واردات ایران از ترکیه نیز به پایین‌ترین سطح خود رسیده و آمارها واردات ۱.۸ میلیارد دلار را نشان می‌دهد.

در بررسی ترکیب صادرات ایران به ترکیه، کاهش قابل توجه صادرات محصولات شیمیایی و صنایع وابسته به آن، حرف اول را می‌زنند. این عدد در سال ۲۰۱۱ حدودا ۱۱ میلیارد دلار بوده اما در سال ۲۰۲۰ تنها به ۲۳۸ میلیون دلار رسیده است. در این حوزه صادرات سوخت‌های معدنی، روغن‌های معدنی، موم‌های معدنی و مواد قیری ایران به ترکیه ۹۹.۶ درصد کاهش یافته که همین امر خود را در آمار صادرات نهایی نشان می‌دهد.

در میان کالاهایی که هنوز از ایران به ترکیه صادر می‌شود، مواد پلاستیکی و اشیا ساخته شده با این مواد حدود ۲۴ درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص داده و مس و روی دیگر مواد صادراتی عمده ایران به این همسایه غربی به شمار می‌روند.

در حوزه واردات نیز در سال ۲۰۱۱، ماشین آلات و وسایل مکانیکی، فلزات و مواد نساجی اصلی‌ترین واردات ایران از ترکیه را تشکیل داده و در حال حاضر دیگ‌های بخار آب، ماشین آلات و وسایل مکانیکی حدود ۱۹ درصد از واردات ایران از ترکیه را شامل می‌شود.
منبع: ایسنا برچسب ها: ترکیه ، ایران ، ناطقان ، بازار ، تجارت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ترکیه ایران ناطقان بازار تجارت واردات ایران از ترکیه ایران به ترکیه میلیارد دلار دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۸۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه

بخت‌الرحمان شرافت، رئیس اداره راه‌آهن افغانستان با انتشار پیامی در «ایکس» از آمادگی دومین محموله ریلی افغانستان برای حرکت به سمت ترکیه از مسیر ایران خبر داد.

شرافت در این پیام نوشت: قطار دوم نیز آماده حرکت از افغانستان به سمت ترکیه است، راه آهن افغانستان نسبت به دنیای متصل و امکانات حمل و نقل سریع متعهد است. ما نه تنها کالاها را انتقال می‌دهیم، بلکه قلب‌ها را نیز به هم متصل می‌کنیم.

رئیس اداره راه‌آهن افغانستان جزئیاتی درباره میزان و کالای صادراتی ارائه نکرده است.

حدود دو هفته پیش نخستین صادرات ریلی افغانستان به ترکیه شامل ۱۱۰۰ تن سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و مسیر ریلی ایران به این کشور فرستاده شد.

این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه