Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویستا سالودکوموا، فروکتوز یکی از قند‌های طبیعی است که به وفور در میوه‌ها و عسل دیده می‌شود. امروزه فروکتوز را در فرآیند‌های صنعتی تولید می‌کنند و آن را به طور گسترده برای شیرین کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌دهند. گرچه مصرف فروکتوز که به قند میوه‌ها شهرت دارد به مراتب عوارض کمتری نسبت به ساکاروز (شکر) دارد، اما زیاده روی در مصرف آن می‌تواند برای بدن مضر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان اسپانیایی روی مصرف فروکتوز در طول دوره بارداری نشان می‌دهد زیاده روی در مصرف این قند می‌تواند باعث آسیب به جفت و «استرس اکسیداتیو» در جنین شود. استرس اکسیداتیو به حالتی اطلاق می‌شود که سلول توانایی ایجاد تعادل میان رادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها را ندارد. در این وضعیت تولید پراکسید و رادیکال‌های آزاد منجر به تولید اثرات سمی و آسیب به تمامی اجزا و ساختار‌های درون سلولی مانند دی ان ای، پروتئین‌ها و لیپید‌ها می‌شود؛ همین امر می‌تواند خطر سقط جنین را به همراه داشته باشد.

دانشمندان دانشگاه سن پابلو اسپانیا در تحقیقات خود پی بردند مصرف زیاد فروکتوز در دوره بارداری می‌تواند باعث آسیب به جنین و ابتلای او به بیماری‌های مرتبط با متابولیسم (سوخت و ساز بدن) در بزرگسالی شود؛ همچنین یافته‌ها موید آن است که تمامی متغیر‌هایی که می‌تواند باعث تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت جنین شود، به احتمال فراوان به رژیم غذایی مادر بستگی دارد.

یکی از محققان این پژوهش در این باره می‌گوید: هدف اصلی ما این بود که به طور عمومی به زنان درباره رژیم غذایی و محصولاتی که مصرف می‌کنند هشدار دهیم و به آن‌ها توصیه کنیم با کاهش مصرف فروکتوز و محصولات فرآوری شده، روی به مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک بیاورند.

امروزه به روش‌های مختلفی فروکتوز را تخمیر کرده و در صنایع غذایی برای شیرین کردن محصولات به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌دهند. تقریبا بیشتر مواد غذایی فرآوری شده، بستنی ها، مربا‌های صنعتی، سس ها، چاشنی ها، و بیشتر نوشیدنی‌ها حاوی فروکتوز است که به وسیله تخمیر با مخمر یا باکتری به دست آمده است.

با این وجود، مصرف فروکتوز تنها برای مادران باردار خطرناک نیست. در سال‌های گذشته تحقیقات دانشمندان نشان داده بود میان مصرف مواد غذایی حاوی فروکتوز و احتمال ابتلا به بیماری‌های مانند دیابت و چاقی ارتباط مستقیمی وجود دارد.

از این رو، دانشمندان تاکید دارند افراد نباید در مصرف مواد غذایی فرآوری و شیرین شده با فروکتوز زیاده روی کنند، زیرا این موضوع می‌تواند سلامت بدن را به مخاطره بیاندازد. افراد باید بکوشند از مواد غذایی تازه و نیز حاوی قند پایین استفاده کنند. زیاده روی در مصرف فروکتوز می‌تواند باعث افزایش ناگهانی قند خون و ناتوانی بدن در جذب آن شود. این موضوع به ویژه در افراد دیابتی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

بیشتر بخوانید

فواید شگفت انگیز "شیر طلایی" برای سلامتی فواید و مضرات یک نوشیدنی پرطرفدار

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قند فروکتوز استرس اکسیداتیو رژیم غذایی زیاده روی در مصرف تواند باعث مصرف فروکتوز مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۴۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، دکتر روستا افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

او گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، گفت: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

 

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب