Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: گزارش «یک‌هفته با کتاب» آخرین هفته سال ۹۹، از حیث تعداد اخبار، تفاوت چشمگیری با گزارش هفته پیش دارد که با تیتر «سومین هفته اسفند و تعدد اخبار همایش‌ها، اختتامیه‌ها و رونمایی‌ها» منتشر شد و ۲۱ خبر را شامل می‌شد. گزارش این‌هفته ۹ خبر از رویدادهای داخلی را شامل می‌شود و خبری از رویدادهای خارجی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش اول گزارش، خبرهای برگزاری را مرور می‌کنیم که ۴ خبر را از برگزاری مراسم اختتامیه، نشست خبری و رونمایی کتاب را شامل می‌شود. بخش بعدی، مربوط به خبرهای انتشار فراخوان است که ۳ خبر را شامل می‌شود. بخش پایانی گزارش هم دربرگیرنده ۲ خبر منفرد است که یکی انتصاب دبیر هنری و مسئولان جشنواره قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و دیگری اعلام ساعات کار کتابخانه ملی در ایام نوروز ۱۴۰ است.

در ادامه مشروح گزارش اخبار برگزیده آخرین هفته سال ۱۳۹۹ را از نظر می‌گذرانیم؛

برگزاری اختتامیه جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی

مراسم اختتامیه نخستین جایزه «کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» شنبه ۲۳ اسفند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ناشی از ویروس کرونا با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر و دبیر جایزه، برگزیدگان، داوران و اصحاب رسانه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

برگزاری نشست خبری جایزه کتاب روایت پیشرفت

نشست خبری نخستین جایزه کتاب روایت پیشرفت، با حضور خبرنگاران و رویتگران و فعالان عرصه روایت پیشرفت، روز شنبه ۲۳ اسفند برگزار شد و سید محمودرضا سجادی، دبیر راهبردی این‌جایزه، با مرور تاریخی به مسیر توسعه علم و فناوری در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین اهمیت و جایگاه مستندسازی و روایتگری پیشرفت پرداخت.

برگزاری رونمایی دوازده ترجمه منبع ایرانشناسی

مراسم رونمایی از ۱۲ اثر ترجمه و منتشر شده به زبان های خارجی با موضوع «ایران» رو دوشنبه ۲۵ اسفند با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این برنامه حجت‌الاسلام جواد ابوالقاسمی، معاون بین‌الملل سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی (سمت)، مهرداد رخشنده رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، مهدی حسنخانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند، حمیدرضا آزادی رایزن فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان، محمدرضا سعیدی مولف کتاب «ایران شناسی» و نماینده سازمان سمت، صدیقه میرصالحیان مولف کتاب «قواره بری در بناهای تاریخی ایران»، عاطفه نوری رئیس گروه مطالعات و برنامه ریزی مرکز ساماندهی ترجمه و نشر و محمدرضا جعفری کارشناس مطالعات و برنامه ریزی مرکز ساماندهی ترجمه و نشر به صورت مجازی و حضوری سخنرانی کردند.

برگزاری مراسم اختتامیه جایزه شعر شاملو

مراسم اختتامیه  و اهدای جوایز به برگزیده و شایستگان تقدیر ششمین دوره جایزه شعر شاملو به دلیل محدودیت‌های کرونایی، با اکتفا به حداقل تعداد و با حضور تعدادی از اعضای موسسه الف.بامداد و تعدادی از برگزیدگان روز دوشنبه ۲۵ اسفند برگزار شد.

انتشار فراخوان دوره‌های شانزدهم و هفدهم جایزه مهرگان علم

دبیرخانه جایزه مهرگان، روز دوشنبه این‌هفته فراخوان شانزدهمین و هفدهمین دوره‌های «جایزه مهرگان علم» (علم برای همه) را برای انتخاب بهترین کتاب علمی- زیست‌محیطی، اثرگذارترین شخصیتِ محیط زیست ایران و برترین تشکل زیست محیطی (N.G.O) منتشر کرد.

انتشار فراخوان سومین همایش ملی کتاب سال بانوان

از دیگر خبرهای روز دوشنبه این‌هفته، انتشار فراخوان سومین همایش کتاب سال بانوان بود. به این‌ترتیب اعلام شد سومین همایش ملی کتاب سال بانوان توسط معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام با همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، جامعه المصطفی العالمیه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه قم، دانشگاه فرهنگیان، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود.

انتشار فراخوان نخستین جشنواره فتوفیکشن

فراخوان نخستین جشنواره فتوفیکشن هم روز سه‌شنبه این‌هفته توسط انجمن کوچک نویسان ایران منتشر شد. فتوفیکشن (photo fiction) ترکیبی از دو واژه «فتو» به معنای عکس و «فیکشن» به معنای داستان است که در کنار یکدیگر حکایت از عکسی دارند که روایتگر یک داستان باشد.

انتصاب دبیر هنری بیست و سومین جشنواره قصه‌گویی

محمدرضا زمردیان معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در احکام جداگانه‌ای مدیران جشنواره قصه‌گویی را منصوب کرد. به این‌ترتیب زمردیان، سروش صحت را به‌عنوان دبیر هنری، مجید توکلی را به‌عنوان دبیر اجرایی، لهام دارابی را به‌عنوان رئیس دبیرخانه و مسئول کمیته استان‌ها، وحید خسروی و علیرضا آقایی را هم به‌عنوان مسئول کمیته‌های قصه‌گوی برتر و پادکست جشنواره مذکور منصوب کرد.

محمدرضا زمردیان، در حکم دیگری سیدمحمدحسین هاشمی از فعالان حوزه رسانه را به عنوان مسئول کمیته روابط‌عمومی و تبلیغات بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منصوب کرد.

اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی در ایام نوروز

رضا شهرابی مدیرکل اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران روز یکشنبه این‌هفته ساعت فعالیت تالارهای کتابخانه ملی در ایام نوروز را اعلام کرد و گفت: تالارهای کتابخانه در روز ۳۰ اسفند و اول فروردین ۱۴۰۰ تعطیل خواهند بود. فعالیت تالارها و خدمت رسانی به اعضای کتابخانه ملی از روز دوشنبه، ۲ فروردین از سر گرفته خواهد شد و همه تالارهای تخصصی، عمومی، نشریات و رقمی از ساعت ۸ صبح الی ۱۸ خدمات را به اعضای کتابخانه ملی ایران ارائه خواهند داد.

کد خبر 5171982 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب احمد شاملو سروش صحت فراخوان اختتامیه مراسم اختتامیه معرفی کتاب معرفی نشریات ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رایزنی فرهنگی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تازه های نشر انقلاب اسلامی ایران نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتاب کودک مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس فرهنگستان هنر ادبیات کودک و نوجوان جمهوری اسلامی ایران مراسم اختتامیه انتشار فراخوان کتابخانه ملی رایزن فرهنگی روز دوشنبه برگزار شد نشست خبری قصه گویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • برگزاری اولین جلسه مدیران استقلال و هلدینگ خلیج فارس/ خبری از آقا محمدی نبود، ۲ نفر به هیئت مدیره اضافه می‌شوند
  • حضور قاری افغانستانی در بیست و نهمین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • برگزاری مراسم اختتامیه هفته سلامت در شهرستان پیشوا