Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کمتر از ۴۸ ساعت تا آغاز سال ۱۴۰۰ باقی‌مانده و ازاین‌رو بیم ‌و امیدها در گیلان به علت احتمال ورود مسافران به وجود آمده است.

طبق اعلام وزارت بهداشت ورود و خروج به شهرستان‌های قرمز و نارنجی کشور ممنوع بوده و طبق همین آمار تمامی  شهرستان‌های  گیلان در وضعیت زرد و آبی هستند‌، به این موجی از نگرانی در میان کادر درمانی استان به دلیل احتمال سفر بیشمار مسافران و درنتیجه شیوع موج چهارم کرونا به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی با کادر درمان گیلان در خصوص احتمال شیوع موج سنگین کرونا صحبت می‌کنیم بغضی آنان‌ را فرامی‌گیرد، زیرا آنان در طی این‌یک سال سختی ک مشکلات فروانی را تجربه کردند.

یکی از پرستاران گیلانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گویند، در اسفند و فروردین‌ماه سال گذشته موجی وحشتناک از شیوع کرونا در گیلان آغاز و روزانه چند صد نفر در این استان به کووید ۱۹ مبتلا و جان خود را از دست می‌دادند.

این عضو کادر درمان گیلان می‌گوید برخی از همکاران من در از یک ماه قبل از سال‌تحویل و حتی تا اردیبهشت‌ماه اعضا خانواده خود را ندیده و حتی به علت ناقل بودن کرونا مدت‌ها از فرزندان خود دور بودند و از این پرستار گیلانی در خصوص احتمال شیوع موج چهارم کرونا در گیلان پرسیدم و او پاسخ داد که از تمامی مردم عاجزانه درخواست دارم به‌هیچ‌عنوان به گیلان سفر نکنند زیرا من و کادر درمانی استان به‌سختی در حال مبارزه هستند.

در چند روز گذشته مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ادامه‌دار بودن ممنوعیت سفر به گیلان خبر داد بودند، ولی به گفته سردار تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور کشور ورود مسافر به استان‌های شمالی بلامانع بوده که این سیاست مصداق بارز یک بام و دو هوای تصمیمات است.

با توجه به تعطیلات پایان سال و ایام نوروز احتمال ورود بیشمار مسافر به گیلان وجود داشته و ورودی‌های استان حاکی از روند افزایشی خودرو به گیلان است.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان روند ثابت ابتلا به کرونا منجر شده تا مردم دچار عادی‌انگاری شوند و از این امر بسیار خطرناک در گیلان است.

آبتین حیدرزاده می‌گوید تصور بازگشت به دوران سخت کرونا بسیار طاقت‌فرسا است ازاین‌رو با همکاری تمامی نهادهای خدمات رسان، مردم، اصناف و کادر درمان در از خردادماه سال گذشته تاکنون روند ابتلا به کووید ۱۹ در این استان یک‌روند کاملاً مثبت است.

در طی این مدت مسؤولان وزارت بهداشت و اعضا ستاد مدیریت و مبارزه با کرونای کشور به رعایت پروتکل بهداشتی توسط مسافران تأکید داشته و از مردم می‌خواهند حتی‌الامکان از سفر به این استان خودداری کرده و یا در صورت سفر موازین بهداشتی را به بهترین نحو اجرایی کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنان روند کرونا در استان را یک‌روند پایدار دانسته و اذعان دارد در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹ بیمار جدید کرونایی در این استان‌ شناسایی و تعداد افراد بستری در بیمارستان‌های گیلان به ۲۹۰ نفر رسیده که حال ۶۰ نفر آنان وخیم است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا در گیلان سیل مسافران به گیلان کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۱۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم ناگزیز می شوند برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ تا۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در نخستین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیئت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیئت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیئت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • فاجعه پنهان نظام پزشکی؛ کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر