Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:53:37 GMT

سالی که ترامپ حذف شد اما ترامپیسم ماند

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۳۶۶۲

سالی که ترامپ حذف شد اما ترامپیسم ماند

به گزارش خبرنگار ایرنا، هنگامی که روز ۱ بهمن ۱۳۹۹ جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا ساکن کاخ سفید شد، هنوز بسیاری از مردم حتی در خود آمریکا باور نمی کردند که دونالد ترامپ سرانجام رفته است.

او پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز ۱۳ آبان و روشن شدن شکستش در این انتخابات مدام بر طبل تقلب کوبید و تنها چند روز پیش از آغاز ریاست جمهوری بایدن دست از اعتراض و بسیج هوادارانش برای تظاهرات دست کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما او حاضر به پذیرش لفظی شکست، تبریک به جو بایدن و شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید نشد.

شیوه برخورد ترامپ با شکستش در انتخابات شباهت زیادی به نحوه سیاست ورزی او در کاخ سفید داشت. روشی مبتنی بر سیاست های قلدرمآبانه، فریب و زیر پا گذاشتن قوانین و اصولی که سال ها بر جهان حکمفرما بوده است. او توانسته بود با روش های مختص خود حمایت بخش زیادی از متعصبین آمریکایی را جلب کند. شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برای هواداران متعصب او شوک بزرگی بود. هر چند باید در نظر داشت که با وجود پیروزی بایدن در انتخابات، بیش از ۷۴ میلیون نفر از رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ رای دادند و به راه و رسم او اعلام وفاداری کردند.

شعارهای ملی‌گرایانه دونالد ترامپ از زمان رقابت‌های ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ مانند «اول آمریکا» و «آمریکا را دوباره می‌سازیم» در کنار ظاهر سیاست خارجی که دولت وی دنبال می‌کرد، با مخالفت بسیاری از کشورها روبرو شد تا جایی که حتی متحدان اروپایی آمریکا نیز حاضر به همراهی با سیاست های ترامپ نبودند.

خروج از توافقات بین‌المللی مانند توافق آب و هوایی و برجام، لفاظی های مکرر و مستمر علیه رقبا و مخالفان آمریکا و عقب‌نشینی‌های ناگهانی در رویارویی ها باعث شده بود بسیاری از تحلیلگران نتوانند الگویی برای سیاست های او متصور شوند. در واقع دونالد ترامپ الگویی را دنبال می کرد که تنها می توان آن را ترامپیسم نامید.

بعد از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای ایران، پیمان ترنس-پاسیفیک و توافق تغییرات آب‌وهوایی پاریس و همچنین حمله به سازمان ملل و نهادهای چندجانبه دیگر، برای بسیاری روشن شد که ترامپ یک تهدید مستقیم برای سیستم نظارت جهانی است. ترامپ بعدازآنکه به‌عنوان نامزد جمهوری‌خواه پیروز انتخابات شد طی یک سخنرانی اعلام کرد که به آمریکاگرایی اعتقاد دارد و به جهان‌گرایی اعتقادی ندارد.

دکترین ترامپ، «انزواگرایی» بود که در آن، آمریکا در مرکز تمام تصمیمات قرار دارد و بقیه کشورهای دنیا باید از آن تبعیت کنند. در این مسیر، قدرت نظامی و تحریم و در کل ابزارهای سخت همزمان به‌عنوان ابزارهای پیشبرد سیاست خارجی مورد استفاده قرار می گرفت. سیاست های او در برابر ایران که شامل تحریم و فشار حداکثری از یک سو، دعوت به مذاکره از سوی دیگر و حتی تهدید به حمله نظامی بیانگر راهبرد ترامپ در سیاست خارجی است.

ترامپ، تحریم را نه تنها چماقی برای دستیابی به مذاکره مطلوب بلکه نمادی از اعمال قدرت ایالات‌متحده قلمداد می کرد. مبنای سیاست خارجی تیم ترامپ بحران‌آفرینی با کشورهایی بود که سیاست آنها به مذاق کاخ سفید خوش نمی‌آید و با قلدری از توافقنامه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با آن‌ها خارج می‌شود.

اما ترامپیسم بیشتر یک برنامه سیاسی مبهم و روایت تازه ای از یک سنت آمریکایی است.میراثی که به نظر می رسد از ترامپ برای آمریکا باقی خواهد ماند. ترامپیسم بر سه اصل ناسیونالیسم، مسیحیت انجیلی و تاکید بر هویت قومی و نژادی استوار است. ترامپیسم به سبک سیاسی خاصی اشاره دارد که با نام ترامپ پیوند خورده و در رویکرد پوپولیستی خود برای مشکلات پیچیده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پاسخ‌های ساده‌ای القا می‌کند تا بازندگان روند جهانی‌شدن و ناراضیان از افزایش نابرابری‌های اجتماعی در آمریکا را بسیج کند.

«آمریکا را دوباره به عظمت می‌رسانیم» شعار اصلی ترامپیسم بود. در واقع ترامپ مشکلات مزمن جامعه آمریکا مانند سرخوردگی از سیاست‌های نخبگان قدرت، اختلافات فاحش طبقاتی، نژادگرایی، دشمنی نسبت به مهاجران و مخالفت با برخی ارزش‌های لیبرال را با زبان و شیوه خاص خود و اغلب در قالب تئوری توطئه به مخاطبان خود عرضه می‌کرد. او در این راه از دروغ گویی، وارونه نشان دادن واقعیت ها، زیر سوال بردن علم و دانش، بی‌نزاکتی سیاسی، بی احترامی به مخالفان و نیز اتهام به رسانه‌های آزاد هیچ ابایی نداشت.

برخی از کارشناسان ترامپیسم را روشی در سیاست تعریف می‌کنند که غالبا از طریق شبکه‌های اجتماعی جنجال‌آفرینی می‌کند، سرگرم می‌کند، با احساسات بازی می‌کند، تحریک می‌کند و برچسب‌زنی را به جای استدلال می‌نشاند تا پیام خود را به مخاطب منتقل ‌کند. آنان ترامپیسم را روشی عامیانه، غیرصادقانه و ناسنجیده می‌دانند که با بی‌اعتنایی به هنجارها، به طور مستمر بی‌شرمی را وارد فرهنگ سیاسی می‌کند. کارشناسان معتقدند که سیاست و رویکردهای ترامپ حاوی رگه‌های نیرومند اقتدارگرایانه است و فضای سیاسی را مسموم می‌کند و بالقوه برای دموکراسی خطرناک است.

بسیاری از ویژگی های های جنبش هواداران دونالد ترامپ در آمریکا (معروف به «ماگا» MAGA که مخفف شعار «عظمت آمریکا را به آن برگردانیم» است) اکنون با خروج دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا از کاخ سفید کمتر مورد توجه قرار می گیرند. از جمله این ویژگی ها می توان به تنش با رسانه ها، استفاده از عبارت اخبار جعلی، باور به تئوری های توطئه و نقش گروه های راست افراطی اشاره کرد.

شیوه گفتار دونالد ترامپ هر چند با مهاجرستیزی، زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی، خروج از توافق نامه ها و تلاش برای برهم زدن هنجارهای سیاسی پذیرفته شده همراه بود، اما گروه های بسیاری در جامعه آمریکا آن را می پسندیدند. سخنان به دور از نزاکت سیاسی دونالد ترامپ از نظر بسیاری از رای دهندگان نوعی تغییر و اعتراض بود. بنابر این می توان انتظار داشت که حتی اگر دونالد ترامپ برای همیشه از صحنه سیاست آمریکا حذف شود، فرد دیگری به عنوان نماینده ترامپیسم و سخنگوی این بخش از جامعه آمریکا ظهور کند. حتی شاید در انتخابات ۲۰۲۴ یکی از فرزندان او وارد مبارزات انتخاباتی شود. بنابر این باید گفت ترامپیسم خطری است که هنوز جهان را تهدید می کند.

برچسب‌ها برجام پوپولیسم دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام پوپولیسم دونالد ترامپ برجام پوپولیسم دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخبار کنکور جمهوری آمریکا ریاست جمهوری دونالد ترامپ سیاست خارجی کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۳۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد

 به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز، سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا به دلیل مخالفت خود با سیاست واشنگتن در رابطه با جنگ غزه، استعفا کرد.

وب سایت این وزارتخانه نشان داد که هاله گریت همچنین معاون مرکز رسانه منطقه‌ای دبی بود و تقریباً دو دهه پیش به عنوان افسر سیاسی و حقوق بشر به وزارت امور خارجه پیوست.

او در وب‌سایت شبکه‌های اجتماعی لینکدین نوشت: من پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در مخالفت با سیاست غزه آمریکا، در آوریل ۲۰۲۴ استعفا کردم. 

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه که در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه درباره این استعفا گفت این وزارتخانه کانال‌هایی برای نیروی کار خود دارد تا در صورت مخالفت با سیاست‌های دولت، نظرات خود را به اشتراک بگذارند.

پیش از این نیز سه مسئول آمریکایی در اعتراض به حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه استعفا کرده بودند.

نزدیک به یک ماه قبل، آنل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت امور خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش پل، مقام وزارت امور خارجه در ماه اکتبر استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا که فلسطینی-آمریکایی است، در ماه ژانویه از سمت خود کناره گیری کرده بود.

آمریکا در بحبوحه حمله مداوم اسرائیل به غزه که ده‌ها هزار شهید برجای گذاشته و سبب ایجاد یک بحران انسانی شده است، در سطح بین المللی و گروه‌های حقوق بشری به دلیل حمایت از اسرائیل مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با ادامه افزایش تلفات در جنگ وجود دارد.

در ماه نوامبر، بیش از هزار مقام در آژانس توسعه بین المللی آمریکا بخشی از وزارت امور خارجه، نامه سرگشاده‌ای را امضا کردند که در آن خواستار آتش بس فوری شدند. اسنادی که از سیاست دولت انتقاد می‌کنند نیز به کانال مخالف داخلی وزارت امور خارجه ارسال شده است.

این جنگ همچنین باعث بحث شدید و تظاهرات ضد جنگ در سراسر آمریکا، مهمترین متحد اسرائیل شده است.

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  • سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه آمریکا استعفا کرد