Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از Space.com سفینه فضایی امید در ۹ فوریه (۲۱ بهمن)‌ در پایان سفر هفت‌ماه‌اش از کره زمین در مدار کره مریخ قرار گرفت تا ماموریت‌های علمی‌اش درباره آب‌وهوا و جو مریخ را انجام دهد. اما پیش از آنکه «امید» بتواند کارهای علمی‌اش را شروع کند، لازم است مدارش را با دو حرکت به دقت طراحی‌شده در طول چند هفته آینده تنظیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفینه در طول این مدت سه ابزار علمی‌اش را آزمایش کرده است، از جمله دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به نام «تصویرگر اکتشافی امارات» (EXI). این دوربین در ۲۶ فوریه (۸ اسفند) تصویری خیره‌کننده از بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی در مریخ یعنی «کوه اولیمپوس» (Olympus Mons) از فاصله ۱۳۰۰۰ کیلومتری بالای آن گرفته است.

EKI عکس‌های سه‌تایی می‌گیرد که هر کدام برای نورهای قرمز، سبز یا آبی فوکوس شده‌اند. بعد دانشمندان از این عکس‌ها برای ساختن تصویری آشناتر برای انسان‌ها استفاده می‌کنند.

امارات همچنین داده‌های ابتدایی درباره دو ابزار علمی دیگر در «امید» را منتشر کرده است: «طیف‌سنج فروسرخ مریخ امارات» (EMIRS) که جریان‌های گرمایی میان سطح سیاره و جو آن را اندازه می‌گیرد و «طیف‌سنج فرابنفش امارات» ‌(EMUS) که فراوانی ترکیباتی مانند هیدروژن، اکسیژن و مونوکسید کربن در جو فوقانی مریخ را می‌سنجد.

«امید» با ترکیب کردن داده‌های به دست آمده از این ابزارها در طول یک سال کامل مریخی (۶۸۷ روز زمینی) شناخت دانشمندان را از چگونگی درهم‌کنش لایه‌های جو مریخ در طول یک روز و نیز در تغییر فصول در سال دقیق‌تر خواهد کرد.

عکس روز: مریخ از دیدگاه «امید» کاوشگر امارات به مدار مریخ رسید| امارات پنجمین کشور مریخی جهان شد کد خبر 591441 برچسب‌ها مریخ نجوم - سیاره - ستاره امارات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مریخ نجوم سیاره ستاره امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم

 کوه روانگ در شمالی‌ترین منطقه اندونزی از ۱۶ آوریل تاکنون بیش از ۱۲ بار فوران کرده و ترکیبی تماشایی از خاکستر، گدازه و رعد و برق را به نمایش گذاشته است. اما ساکنان جزیره را مجبور به جابجایی و تخلیه هزاران نفر کرده است.

 در حالی که مردم محلی از فوران آتشفشان فرار کرده‌اند، تیمی از داوطلبان با قایق برای نجات حیوانات خانگی رها شده از پای آتشفشانی که در بالاترین سطح هشدار قرار دارد، دست به کار شده‌اند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • تصاویر لحظه فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی | ویدئو
  • تصاویر آخرالزمانی از برخورد صاعقه به فوران آتشفشان در گواتمالا
  • فوران دود و خاکستر از کوه آتشفشان اندونزی + فیلم