Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@09:51:49 GMT

تبدیل پسماندهای خوراکی به سوخت و کود در دانمارک

تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۶۷۳۵۴

تبدیل پسماندهای خوراکی به سوخت و کود در دانمارک

برنامه‌ریزان آرهوس، کلانشهری در دانمارک، قصد دارند از طریق تبدیل پسماندهای حاصل از مواد غذایی به انرژی و کود گیاهی برای حفظ اقلیم بهره گیرند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ساکنان کلانشهر آرهوس از اوایل سال ۲۰۲۳ موظف خواهند بود مواد غذایی پسماند خود را تفکیک کنند و در کانتینرهای مخصوصی که شهرداری در اختیار آنان قرار خواهد داد، جای دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار نه تنها به حفظ محیط زیست منجر خواهد شد، بلکه برای تولید انرژی در کامیون‌ها و همچنین کود گیاهی در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

شهردار آرهوس در وب‌سایت شهر اعلام کرد که طی سال ۲۰۱۸، مواد پسماند خوراکی بیش از ۴۰ درصد کل ضایعات خانواده‌ها را تشکیل داد اما پیشرفت کنونی تکنولوژی امکان جمع‌آوری این مواد و بازیافت آن برای تبدیل به انرژی و کود گیاهی را فراهم آورده است. وی در ادامه سخنان خود چنین استدلال کرده است که تفکیک این مواد باعث بازیافت هر چه بیشتر آن می‌شود و در نتیجه، کمترین آسیب را به محیط زیست و کره خاکی وارد خواهد کرد.

مردم آرهوس می‌توانند در وب‌سایت شهر با چگونگی فرآیند تبدیل پسماندهای غذایی به انرژی آشنا شوند که همین امر آن‌ها را به جدا کردن این مواد از سایر ضایعات غیر قابل استفاده سوق خواهد داد. در واقع، ابتدا ساکنان شهر به تفکیک مواد غذایی پسماند می‌پردازند، سپس کارکنان شهرداری این ضایعات قابل بازیافت را جمع‌آوری می‌کنند و به مرکزی تحویل می‌دهند که در آن، افرادی پیش از تبدیل مواد به انرژی از تفکیک صحیح آن‌ها مطمئن می‌شوند. در نهایت نیز، مواد قابل بازیافت به کارخانه بیوگاز انتقال داده می‌شود تا برای تبدیل به انرژی و کود گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.

جالب است بدانید که مردم کلانشهر آرهوس پیش از این نیز نوآوری‌های زیادی برای حفظ محیط زیست انجام داده و با موفقیت زیادی در این زمینه رو به رو شده‌اند. گزارشات حاکی است در یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۹ بین مردم این شهر انجام شد، بیش از ۵۵ درصد آنان موافق بازیافت و تفکیک مواد غذایی پسماند بودند.

کد خبر 480098

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان دانمارک ارهوس پسماند تفکیک پسماند بازیافت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مواد غذایی کود گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۷۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

نظرسنجی انجام شده توسط این تیم نشان داد که ساکنان نیوهمپشایر غذا‌های دریایی را با نرخی بالاتر از میانگین ملی مصرف می‌کنند، به این معنی که ممکن است خود را در معرض PFAS و عوارض سلامتی مرتبط با مواد شیمیایی قرار دهند.

به گزارش جی پلاس، در حالی که محققان سطح PFAS شرکت‌کنندگان را آزمایش نکردند، یک مطالعه جداگانه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که آمریکایی‌های آسیایی آمریکایی که اغلب رژیم غذایی سرشار از غذا‌های دریایی دارند، سطح PFAS در خونشان ۸۹ درصد بیشتر از سایر نژاد‌ها بود.

این مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی غنی از غذا‌های دریایی می‌تواند مقصر باشد، زیرا ماهی منبع اصلی آلودگی PFAS است.

مگان رومانو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ما خوردن غذا‌های دریایی را که منبع عالی پروتئین بدون چربی و اسید‌های چرب امگا هستند، توصیه می‌کنیم، اما همچنین منبع بالقوه‌ای برای قرار گرفتن در معرض PFAS هستند مزایای مصرف غذا‌های دریایی برای افرادی که "در مورد رژیم غذایی تصمیم می‌گیرند، به ویژه برای جمعیت‌های آسیب پذیر مانند زنان باردار و کودکان مهم است.

PFAS‌ها مواد میکروسکوپی هستند که هزاران سال طول می‌کشد تا در محیط و بدن انسان تجزیه شوند و نام "مواد شیمیایی برای همیشه" را برای آن‌ها به ارمغان آوردند. آن‌ها در منسوجات، فوم آتش نشانی، ظروف نچسب، لباس و بسته بندی مواد غذایی یافت می‌شوند و به منابع آب، خاک و هوا نفوذ می‌کنند.

از آنجایی که PFAS تقریباً در همه جای محیط زیست یافت می‌شود، محققان گفتند که دانستن چگونگی رسیدن این مواد شیمیایی به ماهی در زنجیره غذایی دریایی دشوار است.

در مطالعه‌ای که در مجله Exposure and Health منتشر شد، محققان حدس زدند که صدف‌ها می‌توانند بیشتر در معرض خطر آلودگی PFAS باشند، زیرا در کف دریا، نزدیک‌تر به منابع PFAS در نزدیکی ساحل، تغذیه می‌کنند و زندگی می‌کنند. موجودات دریایی بزرگتر ممکن است PFAS را با خوردن گونه‌های کوچکتر آلوده به آن‌ها بخورند.

هیچ سطح امنی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی وجود ندارد و چندین مطالعه آن‌ها را با صد‌ها نوع سرطان، مشکلات ناباروری، ناهنجاری‌های جنینی و مجموعه‌ای از بیماری‌های دیگر از جمله اوتیسم مرتبط می‌کند.

محققان گفتند این یافته‌ها بر نیاز به دستورالعمل‌های بهداشت عمومی سختگیرانه‌تر برای تعیین مقادیر ایمن مصرف غذا‌های دریایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض PFAS تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • فقط ۳ درصد از پسماندهای خانگی یزد تفکیک می‌شوند
  • آینده‌ی انرژی و سوخت در جهان
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ