Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@02:35:05 GMT

کرونا می‌تواند سبب ابتلا به دیابت شود؟

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۱۸۲۲

کرونا می‌تواند سبب ابتلا به دیابت شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، یک سال از شیوع بیماری کرونا می‌گذرد. بیماری‌ای که ابتدا به نظر می‌رسید علائمی شبیه به سرماخوردگی خواهد داشت اما در این مدت هر روز علامت جدیدی برای این بیماری معرفی شد؛ از علائم گوارشی گرفته تا بدن درد و سکته‌های مغزی ...

وضعیت بیماران کرونایی نشان می‌دهد انسان به هیچ وجه از آسیب این ویروس مصون نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که متخصصان غدد از مراجعه برخی بیماران کرونایی با علائم دیابت خبر می‌دهند و آن را ناشی از تاثیر ویروس کرونا بر پانکراس می‌دانند.

سحر قره در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره تاثیر کرونا بر غدد اظهار کرد: مشاهدات نشان می‌دهد که بیماران دیابتی پس از ابتلا به کرونا، دچار افزایش قند خون شده‌اند. این افزایش قند خون در موارد شدید ابتلای به ویروس و بیمارانی که بستری شده‌اند، بیشتر دیده شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد با بیان این که موارد جدیدی از ابتلای به دیابت در بین بیماران کرونایی مشاهده شده است، افزود: منظور کسانی هستند که دیابتی نبوده‌اند و پس از ابتلای به کرونا، علائم دیابت شامل افزایش سطح قند را داشته‌اند.  

وی درباره مشاهده علائم دیابت در برخی بیماران کرونایی خاطرنشان کرد: حدس می‌زنیم که شاید ویروس در سلول‌های جزیره‌ای پانکراس نقشی ضمنی اعمال کرده و سبب کاهش ترشح انسولین در کسانی که قبلا سابقه دیابت نداشته‌اند، شود.

قره با اشاره به این که گزارشات پراکنده‌ای هم از علائم شدید تیروئیدی در مبتلایان کرونا ثبت شده است، گفت: البته این گزارش‌ها فعلا شواهد قطعی ندارد و بیشتر بر مبنای مطالعات و مشاهدات در مورد دیابتی‌ها است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد با تصریح بر این که تاکنون تاثیر دیگری از کرونا بر روی سایر غدد مشاهده نشده است، ادامه داد: البته ممکن است تاثیراتی در آینده دیده شود اما فعلا آنچه دیده شده، تشدید افزایش قند خون و موارد جدید ابتلا به دیابت است.

وی با تاکید بر این که الان خیلی زود است که بتوان گفت کرونا سبب ابتلا به دیابت می‌شود، افزود: برای تعیین تاثیر کرونا بر دیابت باید مطالعات طولانی مدت انجام شود. مشاهدات اولیه نشان می‌دهند که افرادی بدون سابقه دیابت، پس از ابتلا به کرونا با قند خون بالا به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

قره به سابقه تاثیر ویروس‌ها بر دیابت اشاره کرد و گفت: قبلا هم ردپایی از برخی ویروس‌ها مثل روبلا یا سرخچه و کوکساکی در ایجاد دیابت به خصوص دیابت نوع یک مشاهده شده است. البته این ویروس‌ها تاکنون در دیابت نوع 2 نقشی نداشته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد با بیان این که هر عاملی که در پانکراس التهاب ایجاد کند، حداقل در کوتاه‌مدت می‌تواند ترشح انسولین را با مشکل مواجه کند، افزود: ممکن است ویروس‌ها یکی از این عوامل باشند.

وی درباره روش درمان افزایش قند خون کرونایی گفت: درمان هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) در بیماران کرونایی که با بیماری شدید مراجعه می‌کنند و در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند، معمولا انسولین است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد در پایان با تاکید بر این که هر بیماری شدیدی می‌تواند سبب افزایش قند خون شود، اظهار کرد: این بیماران باید طولانی مدت تحت نظر باشند تا مشخص شود چه تعداد از دیابتی‌های جدید بعد از بهبود کرونا، باز هم قند خون بالایی دارند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1090187 برچسب‌ها کرونا ویروس ویروس کرونا دیابت نوع ۲

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا ویروس ویروس کرونا دیابت نوع ۲ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد بیماران کرونایی افزایش قند خون ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۱۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین

به گزارش خبرآنلاین،نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

مهر در خبری نوشت:یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است.

متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیندهای متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901755

دیگر خبرها

  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد