Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@20:39:02 GMT

سین مثل سرو قامتان درمان/ عیدانه کادر درمان در بیمارستان

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۴۲۹۰

سین مثل سرو قامتان درمان/ عیدانه کادر درمان در بیمارستان

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - کوثر کریمی: در یک ماه اخیر استان خوزستان شاهد شیوع کرونای جهش یافته انگلیسی بود و متأسفانه همچنان وضعیت در بیش از هشت شهر آن قرمز اعلام شده است.

بنا به اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، چند روزی طغیان این ویروس کنترل شد ولی متأسفانه در روزهای پایانی منتهی به آخر سال گذشته نیز میزان بستری بیماران در بیمارستان به بیشترین حد ممکن در میان آمارهای قبلی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر غرق در سکوت شده است تا ظهر توپ سال جدید ۱۴۰۰ به صدا در بیاید؛ هرچند دقیقه‌های پایانی سال همه در خانه‌های خود و دور سفره هفت‌سین جمع شده‌اند تا شروع سالی نو را جشن بگیرند اما کادر بهداشت و درمان در بیمارستان حاضر و مشغول خدمات‌رسانی به بیماران هستند.

بیمارستان رازی اهواز از ابتدای شیوع ویروس کرونا به عنوان بیمارستان پایلوت پذیرش بیماران مبتلا به این ویروس انتخاب شد؛ بیماران بسیاری در بخش‌های مختلف روی تخت آرام گرفته‌اند، برخی‌ها مشغول دریافت دارو و غذا، برخی مشغول صحبت با تلفن، برخی‌ها پای تلویزیون در انتظار لحظه تحویل سال و همراهان نگران اما پیش درب بیمارستان لحظات سختی را سپری می‌کنند.

در هر کدام از بخش‌ها به همت کادر اداری بیمارستان و نیروهای جهادی سفره‌های هفت‌سین برپا شد تا روحیه کادر بهداشت و درمان در کنار خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی تقویت شود.

بانوی ریز جثه‌ای که نوار تست قند را در دست گرفته است، به سمت بیمار می‌رود تا قند این بیمار را گرفته و در پرونده پزشکی‌اش ثبت کند؛ زینب چنانی، ۲۶ ساله و کارشناس بیهوشی است که سومین سال فعالیت خود را در بیمارستان رازی شروع کرد و از ابتدای شیوع ویروس کرونا هم مشغول کار بود.

پرستار نیست ولی از زمان شیوع ویروس کرونا با تعطیلی اتاق عمل به آی سی یو آمده است تا به همکاران خود کمک کند.

وی، دو سال متوالی برای لحظه سال تحویل کنار خانواده‌اش حضور ندارد و این روزها آن‌قدر شرایط اضطراری شده است که حتی فرصت عکس یادگاری با سفره هفت‌سین محل کارش را هم نداشته باشد؛ لحظه تحویل سال بر بالین بیماران حضور دارد و برای ریشه‌کن شدن ویروس کرونا و بهبود یافتن تمام بیماران دستِ دعا به سوی خداوند بلند می‌کند.

چنانی با اشاره به نارضایتی خانواده‌اش برای شاغل بودن در این شرایط حاد می‌گوید: من خدمات‌رسانی به بیماران را دوست دارم و اصلاً دلم نمی‌خواهد که در این ایام آنها را تنها بگذارم ولی در مقابل از مردم درخواست می‌کنم که تا حد ممکن از خانه بیرون نروند و در صورت نیاز حتماً از ماسک استفاده کنند.

وی با درخواست کاهش دید و بازدیدهای عیدانه از سمت مردم، از بهبود یافتن بیماران بدحالی در بخش آی سی یو می‌گوید که کادر درمان امیدی به برگشت آنها نداشته‌اند ولی با حال خوب آنها حس خوب‌تری پیدا کردند.

حال خوب پرستار

فرزاد کریمی منش، پرستار ۲۶ ساله‌ای است که شروع به کارش با شیوع ویروس کرونا همزمان شده است و از دو سال قبل به خاطر خدمت سربازی و بعد هم برای کار پرستاری، زمان تحویل سال را کنار خانواده نبوده است.

خانواده‌اش هم اوایل اصرار داشتند که فرزاد نباید در شرایط کرونا مشغول به این کار باشد ولی این پرستار، خانواده خود را قانع کرده که چون پرستار شده و سوگند یاد کرده باید در این شرایط کنار بیماران حضور داشته باشد.

وی از مردم می‌خواهد که شرایط را درک کنند چرا که اوضاع بیمارستان به خاطر شیوع ویروس کرونا خوب نیست و وقتی یک نفر بستری شود، تمام خانواده درگیر می‌شود.

کریمی منش می‌گوید: از مردم می‌خواهیم که ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی فقط در مواقع ضروری و آن هم با ماسک بیرون از خانه خارج شوند؛ آنها باید بدانند که در بیمارستان حضور داریم چون به فکر آنها هستیم ولی این حق را به ما بدهند که از آنها درخواست کنیم که در خانه بمانند تا ان شاء الله بیمار نشوند.

وی با اشاره به بازگشت سلامتی بیماران بدحال، از بهبود یافتن زن بارداری گفت که هم خود و هم نوزادش از کرونا جان سالم به در برده‌اند و یکی از خاطره‌های خوب دوره خدمات‌رسانی در ایام شیوع ویروس کرونا را برای خودش و همکارانش رقم زدند.

دهمین تحویل سال دور از خانه

مفید حسین زاده، متخصص طب اورژانس ۴۰ ساله‌ای است که کار خود را از ۹۶ با بیمارستان رازی شروع کرده و دو فرزند پسر۶ ساله و دختر چهار ساله دارد، می‌گوید: همسرم مشوق من بوده و همیشه می‌گوید که «برکت دعایی که مردم در حق ما دارند خیلی بهتر از این است که من در این دوران سرکار نباشم».

وی هم از مردم درخواست دارد که حتماً از ماسک استفاده و از مسافرت و دورهمی‌ها پرهیز کنند.

این متخصص طب اورژانس از سال ۹۱ (اولین سال ازدواجش) تاکنون هیچ سالی برای لحظه تحویل سال در کنار خانواده‌اش نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه تاب‌آوری سیستم درمانی در استان خوزستان کاهش پیدا کرده است، از مردم نیز انتظار می‌رود که دید و بازدیدهای عیدانه خود را به حداقل ممکن رسانده و به صورت غیرحضوری این عید باستانی را به هم تبریک گفته و از برگزاری دورهمی‌های خطرناک خودداری کنند.

کد خبر 5173859

منبع: مهر

کلیدواژه: بیمارستان اهواز کادر درمان لحظه تحویل سال شیوع کرونا ویروس کرونا حوادث چهارشنبه سوری کرمانشاه انتخابات 1400 شیوع کرونا بوشهر آمار کرونا خطبه های نماز جمعه انتخابات شورای شهر و روستا عکس استانها نوروز گرگان شیراز اردبیل شیوع ویروس کرونا خدمات رسانی خانواده اش تحویل سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • برقراری فوق العاده خاص در احکام کارگزینی کادر درمان
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟