Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل مرکز تحقیقاتی غذا و دارو نیکا فارس در مورد پاکسازی آب‌های آلوده به کمک نانو ذرات سلنیوم گفت: نانوذرات سلنیوم به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نقش قدرتمندی در افزایش توانایی بدن علیه بیماری‌های دارد.

مژگان حاجی زمانی، مدیر عامل مرکز تحقیقاتی غذا و دارو نیکا استان فارس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در مورد پاکسازی آب‌های آلوده از نیترات و نیتروزامین به کمک نانو ذرات سلنیوم گفت: نانوذرات سلنیوم علاوه بر اینکه می‌تواند با افزایش سطح مقطع موثر خود که نسبت به سایز نانوذرات سطح کروی قابل توجهی نیز از خود نشان داده به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی نقش قدرتمندی را در افزایش توانایی بدن علیه بیماری‌های مختلف ایفا کند و با وجود این پتانسیل‌ها خواص ضدمیکروبی شایانی نیز به خصوص علیه میکروب‌های پاتوژن درامولسیون‌ها و سوسپانسیون‌ها و فیلم‌های خوراکی در غلظت‌های بسیار پایین از خود نشان داده که آینده بسیار روشنی را نسبت به سایر نانوذرات به خصوص در بهره گیری از آن هم در صنعت پزشکی و هم در صنعت غذا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حاجی زمانی با اشاره به حوزه‌های کاربردی این پروژه تصریح کرد: همانگونه که از اهداف طرح برمی‌آید فیلتر‌های حاوی نانوذرات سلنیوم می‌توانند به عنوان یک جاذبه عالی در جهت حذف و جداسازی نیتروآزمین‌ها (ترکیبات بسیار فعال و سرطانزا) از فاضلاب‌های صنعتی، کشاورزی و آب شرب شهری عمل کنند. همچنین می‌تواند نقش مشابهی در برداشت نیترات از آب‌های مذکور داشته باشند که در حال حاضر این نیاز در آب‌های بندر بیروت برای کمک به حفظ سلامت مردم در لبنان به شدت احساس می‌شود.

وی در مورد اهمیت پروژه خاطرنشان کرد: نیتروزآمین‌ها از ترکیبات بسیار فعال و سرطان زاست که از مشتقات خطی و حلقوی انواع آمین‌ها در ترکیب با نیتریت و نیترات ایجاد می‌شوند و از عوامل تهدید کننده حیات بشر محسوب می‌شوند.


مدیر عامل مرکز تحقیقاتی غذا و دارو نیکا استان فارس اداممه داد: نیتریت و نیترات از ترکیبات شیمیایی بوده و به تنهایی و یا در ترکیب با سایر اجزای مواد غذایی از فاکتور‌های اساسی ایجاد سرطان شناخته می‌شوند. ازدیاد این ترکیبات شیمیایی به تنهایی یا در ترکیب با سایر اجزای مواد غذایی از فاکتور‌های اساسی ایجاد سرطان و به خصوص سرطان معده، روده و خون شناخته می‌شوند.

حاجی زمانی با اشاره به اهداف این پروژه بیان کرد: سنتز و بهینه سازی نانو ذرات سلنیوم، معتبرسازی روش GC_ms جهت اندازه گیری ۷ نیتروزامین به صورت همزمان، ارزیابی جذب سطحی نیتروزامین‌های انتخابی توسط نانوذرات سلنیوم بهینه سازی شده از آب‌های آلوده، ارزیابی توان نانوذرات نهایی باز جذب نیترات از آب‌های آلوده، بررسی خواص آنتی میکروبی و آنتی اکسیدانی و آنتی اکسیدانی نانوذرات سلیم پوشش داده شده با ویتامین c، تهیه کارتریج صنعتی حاوی نانوذرات و ارزیابی عملی آن در جذب نیتروزامین‌ها و نیترات از آب‌های آلوده از اهداف این پروژه است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانوذرات دانش ب نانوذرات سلنیوم آب های آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۵۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۸ شهر اصفهان سالم است

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۹ صبح چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت با میانگین ۸۵ وضعیت قابل قبول را نشان می دهد.

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان‌های ۲۵ آبان و پروین اعتصامی با ۸۵، میدان انقلاب ۸۰، پارک زمزم ۸۱، بزرگراه خرازی ۸۸، خیابان زینبیه و سپاهان‌شهر ۸۲، خیابان فرشادی ۷۷، فیض ۷۴، بولوار کاوه ۷۳، کردآباد ۷۵ و ایستگاه ولدان ۹۰ AQI در وضعیت قابل قبول است.

شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه دانشگاه صنعتی با عدد ۱۰۴ و خیابان احمدآباد ۱۳۳ AQI ناسالم برای گروه‌های حساس است.

امروز شاخص هوا در خمینی‌شهر با میانگین ۷۰، زرین‌شهر ۷۴، کاشان و شاهین‌شهر ۶۳، قهجاورستان ۸۲، مبارکه ۹۱ و نجف‌آباد با میانگین ۷۳ در وضعیت قابل قبول و سجزی با ۱۵۲ AQI ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای منطقه صنعتی دولت آباد قطع است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه های پایش هوا، ثبت می شود.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

کد خبر 6093785

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» سنگین‌ترین ضربه بر پیکره رژیم صهیونیستی بود
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • هوای ۸ شهر اصفهان سالم است
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • حساب نانو آلپاری [راهنمای موفقیت در “binary option”]