Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مجمع نمایندگان استان فارس نقش بانک‌ها را در تحول اقتصادی کشور برجسته و تاثیرگذار دانست و گفت: بانک ها باید در سالی که با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها نامگذاری شده رویکرد بنگاه‌داری را کنار گذاشته و یاری رسان واحدهای تولیدی باشند.

ابراهیم عزیزی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره شعار سال ۱۴۰۰ که از سوی  رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان تولید،پشتیبانی ها و مانع زدایی نام‌گذاری شده است، افزود: نامگذاری امسال در راستای رفع موانع و پشتیبانی از تولید و در ادامه سلسله نامگذاری‌های سالهای اخیر که در حوزه اقتصادی و براساس راهبرد نظام اسلامی بوده، تعیین کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه دستگاه های اجرایی و قوای سه‌گانه کشور وظیفه دارند که در سال جدید موانع تولید را برطرف کنند.

وی با بیان اینکه برخی از این موانع در حوزه قانونگذاری است گفت: مجلس شورای اسلامی وظیفه دارد که نسبت به برطرف کردن این موانع اقدام کند و بخشی از این مشکلات نیز در حوزه پشتیبانی است که در این زمینه دولت وظیفه دارد که در راستای رفع آن، گام بردارد.

رییس مجمع نمایندگان استان فارس اضافه کرد: چنانچه رفع موانع تولید، محقق و پشتیبانی لازم نیز از این حوزه صورت پذیرد، قطعا اقتصاد مقاومتی که راهبرد اصلی نظام اسلامی در مقابله با تحریم‌ها است به درستی پیاده سازی و نظام اسلامی خوداتکا به قله استقلال اقتصادی دسترسی پیدا خواهد کرد.

لزوم وحدت قوای سه‌گانه برای تحقق شعار سال

وی با تاکید بر شناخت کامل و جامع از موانع پیش روی تولید به دور از شعار زدگی و با رویکرد عمل گرایانه، گفت: براساس شرایط موجود باید برمبنای شعار سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی و هدف گذاری‌ها انجام و قوای سه گانه برای تحقق این شعار با یکدیگر وحدت داشته باشند.

عزیزی تاکید کرد: برای تحقق شعار سال لازم است که رفع مشکلات واحدهای تولیدی که بستر خوبی برای تامین نیازهای مردم است در اولویت قرار گیرد و قطعا باید همه ظرفیت های نظام برای تحقق این هدف پای کار آورده شود.

رویکرد تجاری یا تامین نیازهای مالی واحدهای تولیدی؟

وی بر همراهی سیستم بانکی و نظام مالیاتی کشور در این راستا تاکید کرد و گفت: رویکرد بانک ها صرفا تجاری و اقتصادی است و بیشتر خود را بنگاه اقتصادی می‌دانند تا مجموعه ای که وظیفه مهمی در راستای تامین نیازهای مالی و پولی کشور برعهده دارد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بانک ها در زمره مجموعه هایی هستند که در تحقق شعار سال ۱۴۰۰ باید نقش بیشتری ایفا و کم کاری های سالهای اخیر را نیز جبران کنند.

وی ادامه داد: طرح تحول اقتصادی در سالیان گذشته و قبل از دولت یازدهم و دوازدهم پایه‌گذاری و اقدام جدی در این راستا برای هدفمندی یارانه ها صورت گرفت که البته هدفمندی نیز باید کاملتر و نواقص آن رفع شود.

وی اضافه کرد: قرار بود که در قالب طرح تحول اقتصادی موضوع هدفمندسازی یارانه ها، نظام بیمه ،بانکداری و گمرکات کشور مورد توجه قرار گیرد که این طرح رها و تحول اقتصادی به درستی در کشور شکل نگرفت.

عزیزی عنوان کرد: امید دارم که در سال ۱۴۰۰ با روی کار آمدن دولتی مقتدر، توانمند و معتقد به ظرفیت های داخلی با اصلاح نظام بانکداری، بیمه و گمرکات، تحول اقتصادی در کشور محقق شود.

وی نقش بانک‌ها را در تحول اقتصادی کشور برجسته و تاثیرگذار دانست و گفت: بانک‌ها باید از رویکرد بنگاه‌داری و فعالیت هایی که بیشتر جنبه اقتصاد درون بانکی دارد پرهیز کنند و خود را موظف به پشتیبانی از صنعت، کشاورزی و اقتصاد کشور بدانند و یاری رسان واحدهای تولیدی باشند.

تسهیلاتی که گره گشا نیست

رییس مجمع نمایندگان استان فارس گفت: بررسی مشکلات واحدهای تولیدی غیر راکد نشان از این دارد که مشکل اساسی این واحدها در خصوص تسهیلاتی است که این واحدها از بانک‌ها اخذ کرده و به دلیل نداشتن انعطاف لازم از سوی بانک، این وام‌ها به گره‌های بزرگ در کار واحدهای تولیدی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی نیز باید موظف به یاری رسانی به واحدهای تولیدی باشد،گفت: تا زمانی‌که بانک ها و موسسات بیمه ای برای رفع مشکلات واحدهای اقتصادی تلاش نکنند شرایط به همین وضعیت کنونی، باقی خواهد ماند.

عزیزی نقش بانک‌های دولتی و غیردولتی را در مسیر رفع مشکلات واحدهای تولیدی بارز دانست و گفت: اگر بانک ها با رویکرد سالهای اخیر با معضلات تولید و رونق تولید برخورد کنند، اتفاق خاصی در این خصوص رخ نخواهد داد.

وی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی نیز در تلاش است با رویکردی جامع نگر مشکلات حوزه تولید و پشتیبانی منابع بانکی را هدف گذاری و برنامه ریزی جامعی در این خصوص اتخاذ کند.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سال ۱۴۰۰ به درستی در حوزه اقتصادی نامگذاری شده است تا موانع این بخش به درستی شناسایی و برطرف شود.

شعار سال در حد شعار باقی نماند

وی با بیان اینکه شعار سال نباید در حد شعار باقی بماند،افزود: رویکرد عمل گرایانه بانک ها نقش بسیار جدی و اثرگذاری در این زمینه خواهد داشت.

عزیزی در ادامه بیان کرد: این واقعیت را باید بپذیریم که ظرفیت های بسیار خوبی در داخل کشور وجود دارد و اگر نگاه به درون منعطف شود و رزمندگان جبهه اقتصادی به درستی پشتیبانی شوند و واحدهای تولیدی در میدان عمل مورد توجه و حمایت قرار گیرند مشکلات اقتصادی کشور رفع خواهد شد.

راه خصوصی سازی از رانت خواری جدا است

وی با بیان اینکه حمایت از بخش خصوصی به معنای خصوصی سازی به معنای واقعی کلمه و نه اقتصادی سازی ،ویژه خواری و رانت خواری عده ای است،گفت: با وجود اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی، فرصت بی نظیری برای تحول اقتصادی کشور بود اما رویکرد غلط برخی دولت‌های گذشته مانع از تحقق اهداف این بخش شده است.

رییس مجمع نمایندگان استان فارس گفت: اشکالات اقتصادی که در سالهای گذشته بوده باید آسیب شناسی و بستری برای حرکتی مستمر و ماندگار در این عرصه فراهم شود.

عزیزی تاکید کرد: انجام اقدامات و برنامه ریزی های اقتصادی تنها منحصر به سال ۱۴۰۰ نیست و کشور باید همواره از نظر اقتصادی خوداتکا و بهرمند از همه ظرفیت ها باشد که در گام های بعدی می تواند بازارهای منطقه ای و جهانی را نیز هدف‌گذاری کند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی، سال ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند و فرمودند: شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملا محقق شود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رییس مجمع نمایندگان استان فارس مجلس شورای اسلامی مشکلات واحدهای واحدهای تولیدی تحول اقتصادی اقتصادی کشور برای تحقق سال ۱۴۰۰ شعار سال ظرفیت ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم

به گزارش تابناک اقتصادی؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه دوم فروردین ماه در نشست بررسی مسائل ارزی که با حضور رئیس بانک مرزی و وزیراقتصاد و امور دارایی برگزار شد اظهار داشت: مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده است. وی تأکید کرد: دولت و مجلس باید در موضوعات مرتبط با ارز با هم اتفاق نظر داشته باشند تا مردم از این وضعیت بیش از پیش آسیب نبینند.

فردای آن روز، رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده اردبیل در خصوص مسائل ارزی و عملکرد بانک مرکزیی تاکید کرد: پیرو مسائل مربوط به ارز در روز یکشنبه با دوستان‌مان در دولت، بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، رئیس کمیسیون‌های اقتصاد، صنعت، جهش تولید و بودجه جلسه گذاشتیم و ادامه بحث‌مان به چهارشنبه موکول شد و حتماً گزارش جمع بندی مربوط به ارز را هفته بعد در صحن مجلس ارائه می‌دهیم.

بنابراین؛ روز گذشته دومین جلسه نشست مشترک مجلس با تیم اقتصادی دولت برگزار شد. جلسه‌ای که با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

درباره جزئیات این نشست و صحبت های رئیس مجلس، ایسنا نوشته است: در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

همه اختیار‌ها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم