Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:30:50 GMT

معماری شهر تاریخی اهر بازیابی می‌شود

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۸۴۲۷۹

معماری شهر تاریخی اهر بازیابی می‌شود

بابک جلیلی نیا روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: چندی پیش، مطلبی و عکسهایی از یکی از شهروندان در فضای مجازی در خصوص اهر قدیم منتشر شد و بازخوردهایی که داشت برآن شدیم به همراه یک تیم مطالعاتی و عملیاتی از شهرهای مختلف، پروژه ای را که از چند سال پیش در فکر آن بودیم، عملیاتی کنیم.

وی گفت: با تشکیل گروه تخصصی ویژه در حوزه معماری و بهره گیری از صاحبان تجربه و اهل فن و جمع آوری مستنداتی علمی و تاریخی درصدد بازسازی "شهر تاریخی اهر" هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلیلی نیا اعلام کرد: در جهت تکمیل این پروژه عظیم فرهنگی- تاریخی به اسناد و اطلاعات همه اهریهای مقیم اقصی نقاط کشور نیاز داریم و دست یاری به سوی همه همشهریان و اساتیدی و اهر پژوهانی که اسناد و آیا اطلاعاتی دارند، دراز می کنیم. 

وی از تک تک علاقمندان خطه قهرمان پرور و تاریخی ارسباران (قره داغ) خواست این تیم علمی-پژوهشی را در شناسایی افرادی که در این شهرستان زندگی کرده اند، مالک خانه ای بوده اند و یا خاطره ای از معماری و شهر دارند، یاری کنند.

سرپرست تیم معماری پروژه فرهنگی-تاریخی " اهر ۱۳۳۷ تا امروز" افزود: تصاویر و مستندات قدیمی در راستای شناسایی ارتفاع ساختمانها، حدود و مرزها، تزئینات، مصالح به کار رفته، پوشش گیاهی مورد استفاده در فضای خانه ها و سایرشاخصه های معماری به کار رفته، خاطرات در قالب نوشته، فایل صوتی و تصویری می تواند این تیم را در احیای هویت جمعی و منظر تاریخی، شهرستان یاری کند.

وی اعلام کرد: این بازسازی معماری- شهری بر روی اسناد تاریخی سال ۱۳۳۷ و تصاویر هوایی ۱۳۴۲ منطبق شده و محصولی حجمی را با توسعه شهر در نهایت ارائه خواهد داد.

جلیلی نیا ضمن قدردانی از خدمات ارزشمند محقق و پژوهشگر اهری مرحوم استاد اصغر محمود آبادی  که تمام همت خود را صرف جمع آوری مستندات اجتماعی شهر کرده است، گفت: نام استاد محمودآبادی در طول تاریخ به عنوان مستند نگار معاصر ارسباران در یادها همیشه زنده خواهد بود و یافته های این پژوهشگر به عنوان اصلی ترین منابع مطالعاتی تاریخ معاصر قره داغ و اهر قرار خواهد گرفت.

وی در پایان اعلام کرد: علاقمندان می توانند هر گونه اطلاعات و اسناد ارزشمند تاریخی خود را در خصوص این پروژه به آدرس اینترنتی Babak.jalilinia@gmail.com و یا شماره واتساپ  ۹۱۴۶۱۳۸۷۸۵  و یا به دفتر انجمن واقع در محل خانه فرهنگی تاریخی دکتر قاسم خان اهری ارسال کنند.

اهر یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در منطقه ارسباران (قره داغ) و در شمال شرق این استان واقع شده‌است و به‌ عنوان بزرگ‌ترین شهر منطقه ارسباران شناخته می‌شود.

این شهر در مسیر ارتباطی تبریز به باکو و قفقاز قرار گرفته است و با دارا بودن ۱۰۵٬۶۴۱ نفر جمعیت ( بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ) و ۱۲٫۷۶ کیلومتر مربع مساحت  چهارمین شهر پرجمعیت استان پس از تبریز، مراغه و مرند محسوب می‌شود.

در آغاز جنگهای روسیه - ایران بخش مهمی از مردم قره داغ زندگی عشایری داشتند و آن زمان، اهر به عنوان مرکز ناحیه ۳۵۰۰ نفر جمیعت داشت.

در میانه‌های دهه ۱۸۳۰ جمعیّت شهر در بین ۵ تا ۶ هزار نفر و تعداد خانه‌ها ۹۰۰ واحد تخمین زده شده‌ است.

 جمعیّت اهر در سال ۱۳۳۵ به ۱۹ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.

برچسب‌ها اهر معماری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اهر معماری اهر معماری اخبار کنکور قره داغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۸۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود

امیر رجبی در نشست فعالان حوزه فرهنگ و هنر در اردبیل،گفت: با شکل گیری اتاق فکر با مشارکت فعالان حوزه‌های هنری و فرهنگی سعی بر این است تا سنت نقاره‌زنی مذهبی در اردبیل احیا شده و افراد مستعد برای دریافت آموزش‌های مورد نیاز به شهر مقدس مشهد اعزام شوند.
او به برگزاری نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی در اردبیل اشاره کرد و افزود: تجارب ارزشمند اساتید برجسته و فعالان حوزه معماری را در احیای جایگاه این حوزه شاهد هستیم و قطعا در مناسبت‌های مختلف به ویژه آیین‌های عزاداری ماه محرم در مسیرهای شمع‌نشانی در 6 محله شهر اردبیل اصالت و هویت تاریخی حفظ می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: معماری مجموعه جهانی شیخ صفی دارای ارزش و جایگاه خاص و از نمادهای مهم شهر اردبیل است که با گذشت سال‌های طولانی در این حوزه باید فعالیت‌های مؤثر و مفیدی را شاهد باشیم.

رجبی افزود: شرح احوال شیخ صفی‌الدین اردبیلی کتاب‌های متعددی تألیف شده و در دوره معاصر نیز استاد بابا صفری در عرصه اردبیل‌شناسی تحقیق و مطالعات فراوانی کرده است.
او در ادامه گفت: برای احیای هویت تاریخی اردبیل نیازمند برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت معماری و هویت فرهنگی هستیم که قطعا این نشست با همراهی فعالان فرهنگی و هنری ادامه خواهد داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به برگزاری آیین‌های تجلیل از مفاخر استانی و بیان آثار آنها به عنوان عنصر انگیزشی و دلگرمی الگوسازی برای نسل‌های آینده اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم همه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در راستای اعتلای بیشتر و قدرشناسی از این سرمایه‌های معنوی و فرهنگی انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • استغاندار هرمزگان: نگران توسعه صنعتی هرمزگان هستیم
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • بارسلونا؛ خواهرخوانده‌ای با شاهکارهای معماری برای اصفهان
  • اجرای مانور‌های نمایشی شهر فرهنگی ویژه معماری
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود