Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@18:30:34 GMT

ساکنان این دو روستا، سیگاری‌ها را اخراج می‌کنند

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۹۰۹۳۸

ساکنان این دو روستا، سیگاری‌ها را اخراج می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، دو روستای "خوران سفلی" و "ونیت" از توابع شهرستان ایوان در استان ایلام که از طبیعت بسیار زیبا و چشم نوازی برخوردارند، سالهاست به عنوان روستای پاک از دخانیات در کشور شناخته شده و ساکنین این روستاها بیش از ۳ دهه است که هیچگونه ماده دخانی استعمال نکرده‌ و همین امر سبب شده از سلامت بالایی برخوردار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در بازدید از این دو روستا توجه را جلب می‌کند حس کمک و نوعدوستی ساکنین در انجام کارها و امورات مختلف از قبیل کشاورزی، ساخت و تعمیر منازل و... است که بر اساس گفته‌ی مردم منطقه عدم مصرف دخانیات سبب شده ساکنین این روستاها علاوه بر سلامت جسم، از سلامت روحی نیز برخوردار باشند و تمام کارهای روزمره را با کمک یکدیگر انجام دهند.

 

سلامت جسمی و روحی ساکنین روستا

اقبال رشیدی یکی از ساکنین روستای ونیت گفت: بیش از ۳ دهه است که هیچگونه دخانیاتی در این روستا مصرف نمی‌شود و همین امر سبب سلامت جسمی و روحی ساکنین روستا شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه در گذشته برخی از بزرگان روستا به دلیل مصرف دخانیات به بیماری قلبی و ریوی دچار شده و فوت کرده‌اند سایر ساکنین تلاش کرده‌اند از استعمال دخانیات خودداری کنند.

ساکنین روستای ونیت می‌گویند؛ هزینه‌های دخانیات را صرف کمک به افراد نیازمند می‌کنند و تمام ساکنین در تلاشند این سنت حسنه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.

 

عدم فروش سیگار و توتون در مغازه‌های روستا

احمد کیانی یکی از ساکنین روستای خوران‌سفلی نیز گفت: جهت جلوگیری از مصرف دخانیات توسط مهمانانی که به این روستا می‌آیند،هیچ گونه سیگار و توتونی در مغازه‌های روستا به فروش نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه هم اکنون عدم استعمال مواد دخانی به عنوان یکی از رسوم روستا شناخته می‌شود، افزود: ساکنین روستا عقیده دارند که افراد سیگاری سلامت خود و اطرافیان را به خطر می‌اندازند، به همین دلیل دیگران را نیز از مصرف این مواد منع می‌کنند.

بر اساس گفته‌ی بزرگان روستای خوران سفلی؛ اوایل انقلاب به صورت نمادین مراسم تدفین سیگار و توتون در این روستا برگزار شده و پس از این مراسم ساکنین عهد کرده‌اند هرگز لب به دخانیات نزنند که خوشبختانه کماکان بر عهدشان استوارند.

ساکنین این دو روستا با آگاهی کامل از خطراتی که به واسطه مصرف دخانیات سلامت انسان را تهدید می‌کند، هرگونه مواد دخانی را از زندگی خود حذف کرده‌اند.

 

روستا ۱۰۰ درصد پاک و عاری از دخانیات است

شبنم نوری دهیار روستای ونیت گفت: سالهاست که روستای ونیت به‌صورت ۱۰۰ درصدی پاک و عاری از دخانیات است.

وی با بیان این‌که مصرف دخانیات در گذشته سبب بروز برخی بیماری‌ها در افراد سیگاری روستا شده اضافه‌ کرد: پس‌از آن بزرگان روستا به‌منظور حفظ سلامتی خود و فرزندانشان مصرف دخانیات را به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند و هرکسی بنای بر سیگار کشیدن دارد باید از روستا برود !

نوری با اشاره به علاقه مردم روستا به ویژه جوانان به ورزش، ساخت سالن ورزشی و زمین فوتبال را یکی از مطالبات اصلی مردم روستا عنوان کرد و گفت: از مسوولان تقاضا داریم با توسعه زیرساخت‌های ورزشی در این روستا گام مهمی درجهت پیشرفت و آبادانی آن بردارند.

مشکلات زیر ساختی معابر روستا یکی از مطالبات اهالی آن است

سیروس آزادی دهیار روستای خوران سفلی نیز می‌گوید: رفع مشکلات زیرساختی معابر روستا یکی از مهم‌ترین مطالبات اصلی ساکنین است که متأسفانه با وجود پیگیری‌ها کماکان این مهم محقق نشده‌ و از مسوولان تقاضا داریم به این مطالبه ساکنان روستا توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی در ادامه با بیان این‌که خوران سفلی یکی از زیباترین روستاهای شهرستان ایوان محسوب می‌شود گفت: تمامی بزرگان و ریش‌سفیدان به فرزندان خود و مردم روستا تذکر داده‌اند که مصرف دخانیات سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند و ساکنین را از استعمال دخانیات منع کرده‌اند.

بی شک در صورتی که در روستاها امکانات و زیرساخت‌ها به نحو مطلوب مهیا شود از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری می‌شود و ضروری است مسوولان مربوط به این مهم توجه کرده تا مردم نسبت به ماندن در روستا ترغیب شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها ایلام روستا افراد سیگاری اخراج اعمال ماه شعبان مناجات شعبانیه نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها ساکنین روستا مصرف دخانیات دو روستا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۰۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد

به گزارش خبرآنلاین ،رئیس شورای روستا در اینستاگرامش قصه لک‌لک جدید را منتشر می‌کند و از سراسر ایران، دوستداران محیط‌زیست چند نفری هزینه ساخت خانه جدید را برعهده می‌گیرند و برایش به اندازه نیاز خرید مواداولیه پول می‌ریزند. چند روز بعد آهنگر روستا که برادر رئیس شورای روستاست، سفارش جدید را تحویل می‌دهد. او نیز فقط پول آهن آشیانه لک‌لک را می‌گیرد و دستمزدش حال خوب لک‌لک‌هاست. از میان روستاهای اطراف تالاب، لک‌لک‌ها در ‌ روستای کپرجودکی لانه می‌سازند؛ چرا که این سهم از زمین‌های تالابی با اراده اهالی همین روستا تالابی مانده است. جعفر کرمی‌پور، رئیس شورای روستای کپرجودکی در گفت‌وگو با همشهری از ترجیح عمده جوانان روستا می‌گوید ‌که « می‌خواهیم ‌تالاب را برای لک‌لک‌ها حفظ کنیم.»

چه شد که به فکر ساختن لانه برای لک‌لک‌ها افتادید؟

به گزارش همشهری، سیل سال۱۳۹۸ برای روستای ما برکت آورد. تالاب پرآب شد و ۲سال بعد از آن هم به لطف خدا، بارندگی خوب بود. از آن سال زادآوری لک‌لک‌ها خیلی خوب شد. هرکدام ۳تا جوجه را بزرگ کردند. لک‌لک‌ها تمام سال اینجا ماندند و فقط بچه‌هایشان لانه را ترک کردند. سال بعد لک‌لک‌های بالغ به روستا برگشتند.

عید۱۴۰۱ ‌ناگهان، تمام تیرهای برق پر از لک‌لک شد. نمی‌دانستیم چطور به لک لک‌ها کمک کنیم. از دوستان محیط‌زیستی پرسیدیم آنها گفتند برخی لاستیک کهنه به سر تیر می‌اندازند. آنها ده‌ها بار چوب سرلاستیک‌ها آوردند و باد زد و لانه را خراب کرد. یکی از فعالان محیط‌زیست اراک پیشنهاد داد که برایشان سبد آهنی بسازیم ولی برای این کار اداره برق باید همکاری کند و سیم‌های برق را از بالای دکل، کمی پایین‌تر بیاورد.

عید۱۴۰۱ نخستین آشیانه‌های آهنی را نصب کردیم. یک روز صبح دیدم که در تمام لانه‌ها لک لک نشسته است. اما خشکسالی همان سال باعث شد لک‌لک‌ها جوجه‌هایشان را از لانه بیرون بیندازند. بحمدالله در سال۱۴۰۲ لک‌لک‌ها ۲۳لانه درست کردند و همه جوجه‌هایشان را نگه داشتند. هیچ تلفاتی هم نداشتیم چون تالاب خشک نبود. از ابتدای امسال تا الان با کمک خیرین و دوستداران محیط‌زیست ۶لانه ساخته ایم.
مردم چطور کمک می‌کنند؟
وقتی در پیج اینستاگرام اعلام می‌کنم که می‌خواهیم برای لک‌لکی آشیانه بسازیم، مردم به‌صورت مشارکتی هزینه ساخت لانه را پرداخت می‌کنند. افراد با نیت خیرات برای اموات پول ساخت را به دهیاری روستا می‌دهند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901044

دیگر خبرها

  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • پاشینیان با روستاییان معترض مناطق مرزی دیدار کرد
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد