Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- عدم دسترسی به آب شرب و فرسودگی شبکه آب و فاضلاب روستایی استان زنجان سبب شده تا در تمام مناطق استان تعدادی از روستا‌ها همواره با چالش تامین آب شرب مواجه باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، جمعیت موجود در مناطق روستایی به عنوان بخش مولد در سطح کشور محسوب می‌شوند و نقش بسزایی در تولیدات دامی و کشاورزی دارند، برای اینکه این قشر بتوانند در روستا ماندگار شوند و اقدام به تولیدات و رفع نیاز استان و کشور داشته باشند باید ابتدایی‌ترین نیاز‌های خود را رفع کنند و از حداقل امکانات همچون آب آشامیدنی سالم بهره‌مند شوند اما بسیاری از روستاهای استان زنجان از این نعمت بی‌بهره هستند و یا کلا آبی برای شرب ندارند یا اینکه آب لوله‌کشی شده در منازل به قدری شور و بی‌کیفیت است که دیگر قابلیت شرب ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با این حال در استان زنجان با وجود این که 910 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد اما هنوز برخی روستا‌ها فاقد لوله‌کشی آب شرب در منازل هستند و حتی روستا‌هایی نیز با وجود لوله‌کشی با مشکل تامین آب مواجه هستند که همین یک مشکل می‌تواند مهم‌ترین علت برای مهاجرت از روستا و حاشیه‌نشینی در شهر‌ها باشد برای مثال در روستا‌های بخش چورزق شهرستان طارم روستاییان در طول روز تنها چند ساعت محدود از آب استفاده می‌کنند و در بیشتر ساعات روز، آبی در سیستم لوله‌کشی روستا‌ها نیست و روستاییان اذعان دارند که روزانه مجبورند آب مورد نیاز خود را در همان ساعاتی که به آب دسترسی وجود دارد در تانکر ذخیر نمایند و برای ساعات بعدی استفاده کنند بنابراین تانکر آب به عنوان جزء جدائی‌ناپذیر زندگی روستاییان شده و حتی تبدیل به یکی از وسیله‌های اساسی در تهیه جهیزیه روستانشینان نیز شده است.

از سوی دیگر در روستا‌ها فرسودگی شبکه انتقال آب که در دهه شصت ایجاد شده نیز همواره برای روستاییان مشکل آفرین شده است و روستاییان مجبور هستند از کار و زندگی خود زده و اقدام به تعمیرات این لوله‌ها نمایند تا مانع از هدررفت آب با این شبکه فرسوده آبرسانی شوند و کم‌کاری شرکت آب و فاضلاب را خود مرتفع نمایند.

این در حالی است که مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان چندی پیش اعلام کرده بود که مهمترین مشکل اصلی در شبکه آب و فاضلاب روستایی استان زنجان فرسودگی تاسیسات و پایدار نبودن منابع تامین آب در اکثر روستا است و با توجه به اینکه در بیشتر روستا‌ها شبکه آب و فاضلاب در دهه 60 ایجاد شده است در حال حاضر کارایی لازم را نداشته و باید مورد اصلاح و بازسازی قرار گیرد.

روایت تسنیم از محرومیت‌های آب شرب استان زنجان ـ 4| آب آشامیدنی "قره‌بوطه" با 950خانوار قابل مصرف نیست + فیلمروایت تسنیم از محرومیت‌های آب شرب استان زنجان ـ 3| مردم "گاوازنگ" آب شرب ندارند/ چرا آبفا‌ از ‌خدمت‌رسانی منع شد؟ + فیلمروایت تسنیم از محرومیت‌های آب شرب در استان زنجان ـ 2| 80روستای "خدابنده" با تنش آبی شدید روبه‌رو هستند/ مسئولان پاسخگو باشندمشکل تأمین آب شرب در روستاهای زنجان ادامه دارد/ آیا استاندار از کمبودها و گلایه روستاییان مطلع است؟ + فیلم

 

حال سوال این است چرا مشکل تامین آب در اکثر روستا‌های استان حل نمی‌شود؟ چرا با وجودی که شبکه آب و فاضلاب روستایی استان در برخی از روستا‌ها فرسوده و نیازمند نوسازی است اقدامی کارساز در این زمینه انجام نمی‌گیرد و این مشکل همچنان با قدرت پا‌برجاست؟ چرا شرکت آب و فاضلاب استان چنین عملکرد ضعیفی در خصوص تامین آب شرب در روستا‌ها و به‌روز‌رسانی شبکه آبرسانی در روستا‌ها دارد؟

مشکل آب شرب در 17 روستای طارم

محمود عزیزی مسئول اداره آب و فاضلاب شهرستان طارم در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در سطح شهرستان طارم 24 روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب قرار ندارد گفت: 17 روستا در سطح شهرستان با مشکل تامین آب شرب مواجه است.

وی افزود: روستای کمرکوه با مشکل تامین آب رو‌به‌رو است که به بخشدار و فرماندار پیشنهاد داده‌ایم تا آب این روستا از مجتمع آب روستای ولیس تامین شود.

فرسودگی 120 کیلومتر خط انتقال آب در طارم

مسئول اداره آب و فاضلاب شهرستان طارم با بیان اینکه شبکه آبرسانی در برخی از روستا‌ها فرسوده است که گاها با شکستگی در آن‌ها مشکلاتی ایجاد می‌شود، گفت: 120 کیلومتر از خط انتقال آب در شهرستان طارم فرسودگی کامل دارد که نیازمند ‌بهسازی و به‌روز‌رسانی است.

با این وجود مشکل تامین آب شرب و فرسودگی شبکه انتقال آب در اکثر روستا‌های استان وجود دارد و تنها مختص طارم و روستا‌های آن نیست چرا که نمود بارز روستا‌های مشکل‌دار در تامین آب و شبکه فرسوده در بخش زنجانرود، خدابنده، ماهنشان و سایر شهرستان‌ها وجود دارد و مشکلات آب شرب در این مناطق با قدرت خودنمایی می‌کند. 

اما سوالی که همواره ذهن را به خود درگیر می‌کند این است؛ چرا اداره آب و فاضلاب استان چنین عملکرد ضعیفی دارد اقدامی کارساز در راستای رفع مسائل روستانشینان در تامین آب شرب و بهبود شبکه آبرسانی انجام نمی‌دهد؟ آیا استاندار زنجان که ادعای این را دارد که در دهگردشی‌های خود عملیاتی حضور داشته و از نزدیک با مردم صحبت کرده و مشکلاتشان را شنیده است تا حال حاضر مشکل حل تامین آب شرب و ترمیم فرسودگی شبکه آبرسانی در روستا‌ها از وی درخواست نشده است؟ چرا روستانشینان نمی‌توانند بدون دغدغه از آب شرب و سالم بهره‌مند باشند؟ چرا مسئولان هیچ عزمی برای حل این مسائل از خود نشان نمی‌دهند؟

گزارش از زهرا بیات

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تسنیم از محرومیت های آب شرب شبکه آب و فاضلاب استان زنجان ـ مشکل تامین آب شبکه آبرسانی فرسودگی شبکه شهرستان طارم تامین آب شرب روستا ها انتقال آب آب شرب لوله کشی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۳۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، احمد باقری پور در جلسه زمانبندی افتتاح این طرح‌ها که با ارتباط ویدئو کنفرانسی با مدیرعامل و معاونین آب و فاضلاب کشور و همچنین جانشین قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد، گفت: پروژه‌های محرومیت زدایی برای تامین آب ۵۸ روستای استان یزد در قالب طرح جهاد آبرسانی با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی در حال اجرا است که در این جلسه در مورد برنامه زمانبندی بهره برداری این پروژه‌ها در ۳۱ روستا تا پایان امسال برنامه ریزی شد.   او با بیان اینکه طرح‌های آماده بهره برداری در شهرستان‌های خاتم، اردکان و ابرکوه قرار دارند افزود: با بهره برداری از این طرح‌های محرومیت زدایی پنج هزار ۷۶۳ خانوار روستایی با جمعیت ۱۹ هزار و ۷۷۰ نفر از آب شرب پایدار و بهداشتی بهره مند می‌شوند.   معاون توسعه و بهره برداری آبفای استان یزد ادامه داد: برای اجرای این طرح‌ها در ۳۱ روستای استان بالغ بر هزار میلیارد ریال از محل طرح ملی محرومیت زدایی از سوی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) هزینه شده است.   باقری پور بر ارتقای کیفیت زندگی و افزایش امیدآفرینی بین روستائیان تاکید کرد و اظهار داشت: عملیات آبرسانی به این روستا‌ها شامل ۱۵ روستا در مجتمع آبرسانی بخش بهمن ابرکوه، ۹ روستا در مجتمع آبرسانی عقدای اردکان و هفت روستا در مجتمع آبرسانی بختیاری و شهریاری خاتم است که تا پایان امسال به بهره برداری می‌رسد.

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • حوزه انتخابیه زنجان و طارم
  • ۶۵ درصد از راه‌های روستایی طارم آسفالت شده است
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • پیش‌بینی ۴۹۱ شعبه ثابت و سیار در دو حوزه انتخابیه زنجان
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد