Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتظارات بی مورد و غیر منطقی زوجین از یکدیگر یکی از عوامل مخرب رابطه زناشویی است. برخی از انتظارات به جا و خوب و بعضی هم بی جا و غیرمنطقی هستند.

انتظارات بی جا می‌توانند مشکلات فراوانی  را در روابط اعضای خانواده به ویژه زوجین به وجود آورند و ممکن است آسیب  زننده باشند و فرد را کلافه کنند، لذا باید زن و شوهر در یک رابطه زناشویی نسبت به انتظارات و توقعات خوب و مناسب یکدیگر توجه و برای برآورده شدن آن‌ها تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه ببینیم زوجین چه انتظاراتی از هم دارند و برای برآورده کردن توقعات یکدیگر چه کاری می‌کنند، با افراد مختلفی گفت‌وگو کردیم.

محمد و نیلوفر زوج جوانی هستند که ۲ سال از زندگی مشترکشان می‌گذرد، وقتی از آن‌ها پرسیدم که چه توقعاتی از هم دارید؟ نیلوفر در پاسخ به سوال من گفت: توقع من سازش  و قانع بودن است. همسرم در این چندسالی که با هم زندگی کردیم،  واقعا پاسخگوی انتظارات من بود.

محمد هم پاسخ داد: به این دلیل که من ساعات زیادی را بیرون از منزل و سر کار هستم؛ کارهای مربوط به خانه روی دوش نیلوفر است و در این مدت همسرم با ایستادگی خود، برای زندگی مان بسیار تلاش کرده است.

رامین و فاطمه که ۵ سال از ازدواجشان می‌گذرد زوج دیگری بودند که درباره چگونگی برآورده کردن توقعاتشان از آن ها سوال کردم که رامین در پاسخ به سوال من گفت: همسرم، من را تحمل می‌کند. همسرم از زمانی که ساعت کاری من بیشتر شده با تلاش بیشتر سعی می‌کند زندگی را مدیریت کند.

زنی ۵۰ ساله که سال‌ها از زندگی مشترک او با همسرش می‌گذرد نیز یکی دیگر از افرادی بود که با او درباره توقعات زوجین از یکدیگر گفت‌وگو کردم که وی در پاسخ به سوالات من گفت: زوجین باید در زندگی مشترک از یکدیگر به اندازه توقع داشته باشند، البته نه توقع بی جا، بلکه توقع به جا.

در ادامه از این زوجین پرسیدم به نظر شما کدام یک از توقعات می‌تواند به زندگی مشترک آسیب برساند؟

فاطمه نظر خود را این گونه مطرح کرد: زیاده خواهی‌ها و درک متقابل نداشتن از همدیگرمی‌تواند آسیب زا باشد. وقتی درآمد خانواده در هزینه‌ها لحاظ نشود، باعث توقعات بی جا می‌شود. توقعات بی جا و بالاتر از حد توان خانواده، می‌تواند زمینه ساز مشکلات شود.

رامین هم گفت: انتظار به معنی توقع داشتن، می‌تواند یک مولفه آسیب زا هم باشد. انتظاری که در حد وضع و توان شریک نباشد قطع به یقین انتظار نا به جایی است و ایجاد مشکل می کند.

محمد در ادامه گفت : انتظاری که غیرقابل انجام باشد، قطعا به زندگی آسیب می‌رساند. اگر زوجین بخواهند زندگی کنند باید بعضی چیزها را  نادیده بگیرند. اگر بخواهند باهم سر کوچک ترین مسائل، اختلاف داشته باشند منجر به  جر و بحث می‌شود.

به همین منظور اکرم مطهری نسب روانشناس خانواده و زوج درمانگر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما در زندگی انتظارات متعددی از محیط، اشیا، اطرافیانمان و... داریم. اما بحث انتظار در مورد همسر کمی متفاوت تر است. اگر همسری نتواند انتظارات طرف مقابل را برآورده کند، ممکن است فرد احساس ناامیدی و شکست کند و این احساس شکست، سبب تعارضات و افزایش نارضایتی می‌شود.

وی ادامه داد: تعارضات به این صورت است که اگر یکی از زوجین کاری را انجام دهد و احساس کند که  به آن استانداردها و توقعات همسرش نزدیک نیست، دست از تلاش برمی دارد و احساس ناامیدی در او ایجاد و ازدواج منجر به شکست می‌شود.

پیامد‌های انتظارات ناگفته همسران

مطهری نسب گفت: یکی از نکاتی که باید بیشتر به آن توجه کرد، انتظارات ناگفته است. زوجین انتظار دارند که همسرشان ذهن خوانی کند. به عنوان مثال زن به همسرش می‌گوید: شب می‌توانی زودتر به خانه بیایی؟ مرد همه تلاشش را می‌کند که شب را زودتر به خانه بیاید، اما دیر می‌رسد. زن ناراحت می‌شود. وقتی علت را جویا می‌شویم، متوجه می‌شویم که زن انتظار داشته که شوهرش شب زودتر به خانه بیاید و در کارهای خانه کمک کند، اما زن علت را به همسرش بیان نکرده است.

وی در ادامه گفت:  تا زمانی که خواسته  و نیاز فرد بیان نشود، طرف مقابل نمی تواند آن را درک یا  برآورده کند. هیچکس نمی‌تواند ذهن دیگری را بخواند. مزیتی که وجود دارد این است که زوجین در مورد نیازهایشان صحبت می‌کنند و این کار سبب می‌شود که زوجین راه را اشتباه نروند.

هیچ وقت به  دنبال مطابق کردن دیگران با خودمان نباشیم، به دنبال موافقت در زندگی باشیم و آن هم با بیان انتظار و توقعات  حاصل می‌شود. همه ما در قبال همدیگر، یکسری وظایف و مسئولیت‌هایی داریم. اینکه بدانیم، این انتظارات، انتظارهای به جایی هستند بسیار مهم است.

 

انتظارات به جا و بی جا

مطهری نسب روانشناس خانواده گفت: انتظار به جا آن چیزی است که به واقعیت نزدیک است. برای مثال، از فردی که حقوقش ۳ میلیون تومان است نمی‌توانیم همان توقعی را داشته باشیم که از فردی که بالای ۱۰ میلیون حقوق می‌گیرد، داریم.

وی افزود: یک سری از افراد هستند که در مورد عشق، توقعات  غیر واقع بینانه‌ای دارند. زمانی که با ایده‌ها و چیزهایی که در ذهنشان است، مطابقت نداشته باشد، توجهشان  به سمت خارج از ازدواج معطوف می‌شود که باعث خیانت و از هم پاشیدگی خانواده می‌شود.

این روانشناس در مورد افرادی که از همسرشان انتظارات غیر واقع بینانه‌ای دارند گفت:  فرد فکر می‌کند همه چیز باید طبق میل خودش پیش رود، یعنی در رابطه مدام سعی می‌کند که نظر خودش را غالب کند. این مدل افراد به حل مسئله نمی‌رسند و تعارضاتشان به دعوا منجر می‌شود.

انسان یک موجود اجتماعی است و داشتن روابط سالم، بسیار در رشد شخصیت و بهبود کیفیت روحی زوجین نقش دارد، اما باید به این نکته توجه داشت که  این ارتباطات قوانینی دارد که باید آموزش داده و رعایت شود تا دلخوری و اختلافی ایجاد نشود و زوجین در کنار یکدیگر آرامش داشته باشند.

خوب است بدانید که داشتن توقع و انتظار بی جا از یکدیگر، باعث ایجاد فشار بر روی فرد مقابل  می‌شود و در صورت برآورده نشدن، موجب دلسردی شخص متوقع نیز خواهد شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زوجین روابط اعضای خانواده ازدواج درآمد رشد زن و شوهر زندگی مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۵۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان

فرهاد شکیبایی، معاون آموزشی یک دبستان غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا در مدرسه شما کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره تشکیل می‌شود، به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: در مدرسه ما نه اما چنین کلاس‌هایی در مدارس دولتی وجود دارد.

وی علت تشکیل کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره را کمبود معلم و فضای آموزشی دانست و ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به‌صورت مداوم اعلام می‌کند که تعداد معلمان کافی نیست. سال ۱۴۰۲، ۵۰ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند و این وزارتخانه درصدد است تا ۱۴۰۳، ۷۲ هزار معلم استخدام کنند.

معلمان در کلاس‌های 45 نفره بیش‌تر از دانش‌آموزان سردرگم می‌شوند

این معاون آموزشی با اشاره به گله‌مندی والدین و معلمان، مطرح کرد: والدین و به‌ویژه معلمان از تشکیل کلاس‌های 45 نفره نارضایتی خود را اعلام می‌کنند و معلمان همیشه بابت این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها، سردرگم هستند. توقعات بسیار نابه‌جایی از معلمان در راستای افزایش کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان انتظار می‌رود و ازدحام کلاس‌های مدرسه نیز این توقعات را نابه‌جاتر می‌کند.

شکیبایی با بیان اینکه پیشنهادهایی در خصوص ارتقای کیفیت تحصیلی در کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره دارم، ادامه داد: تنظیم درست توقعات جزء اولین راهکارهاست و به معنای این است که باید توقعات خود را به مناسب‌ترین شکل برسانیم.

این معاون آموزشی با اشاره به اینکه معلمان باید در کلاس درس درباره ارائه تکالیف و مدیریت کلاس اختیار تام داشته باشند، اظهار کرد: کلاس‌هایی با تراکم 45 نفر، خارج از استاندارد محسوب می‌شود؛ بنابراین انتظار اداره کلاس درس براساس استانداردهای تعیین‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش کمی بی‌انصافی است.

مشارکت والدین در مدیریت کلاس‌های پرجمعیت موثر است

وی مشارکت اولیا را در اداره کلاس‌های 45 نفره مهم تلقی کرد و ادامه داد: والدین برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس باید به معلمان کمک‌های ویژه‌‌ای ارائه کنند. اگر توقع ارائه نتایج از پیش مشخص شده از معلمان به کمترین میزان خود برسد، معلمان انگیزه پیدا می‌کنند تا راهکارهای خلاقانه و مناسب را با دلسوزی دریابند.

این معاون آموزشی ادامه داد: یکی از مسائل مهم به‌ویژه در دوره ابتدایی این است که معلم نسبت به احوالات روحی و روانی، آموزشی و شناختی اشراف جامع داشته باشد؛ لذا این اشراف و توجه لحظه‌به‌لحظه به دانش‌آموزان می‌تواند تاثیرات خیلی مثبتی در دوره تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

شکیبایی با بیان اینکه دانش آموزان روحیه بسیار حساسی دارند، اضافه کرد: کوچکترین حرکات معلم می‌تواند بر روحیه دانش آموزان اثر مثبت یا سو داشته باشد.

وی افزود: اشراف معلم باعث می‌شود که حرکات، بازخورد، منش و رفتار معلم با دانش‌آموز منطبق بر واقعیت احوال دانش‌آموز و رشددهنده باشد. به عبارت دیگر، اگر بازخورد معلم می‌خواهد برای دانش‌آموز رشددهنده باشد، باید از احوالات دانش‌آموز آگاه و تسلط کامل هنگام پاسخ‌دهی داشته باشد.

این معاون آموزشی ادامه داد: رشددهندگی به این معنا نیست که همیشه دانش‌آموز مورد تایید قرار بگیرد، بلکه گاهی اوقات باید دانش آموز پاسخ عدم تایید را از معلم دریافت کند و این موضوع به رشد و بالندگی آن کمک ویژه‌ای می‌کند.

معلمان باید اشراف کامل به احوالات دانش‌آموزان داشته باشند

شکیبایی با بیان اینکه پاسخ معلم به دانش آموز باید مهربان؛ اما قاطعانه باشد، ابراز کرد: گاهی اوقات دانش‌آموزان نیاز دارند که پاسخ مهربان و بدون قطعیت دریافت کنند. به عبارت دیگر، شرایط ایجاب می‌کند که دانش آموزان پاسخ باب میل خود را دریافت کنند. اشراف معلم به رفتار دانش آموزان پاسخ درست و مناسب را به صورت طبیعی تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اشراف کامل بر احوالات دانش‌آموز با تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس مختل می‌شود، توضیح داد: این اختلال به بدترین شکل ممکن بر پیشرفت تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. همچنین رسیدگی‌های آموزشی، تصحیح برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان و... با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شود.

شکیبایی با بیان اینکه معلمان در کلاس‌های پرتراکم معمولا نیمی از وظایف خود را به خانواده‌ها واگذار می‌کنند، ادامه داد: اما خانواده‌ها در جایگاهی نیستند که معلم کودکان خود باشند و نسبت به انجام کار آگاهی لازم را ندارند؛ بنابراین بین خانواده‌ها و دانش آموزان درگیری پیش می‌آید. درواقع، این اتفاق می‌تواند مهم‌ترین وجه مادر یعنی مادری کردن را زیر سوال ببرد.

این معاون آموزشی خاطرنشان کرد: زمانی که رابطه مادر و فرزند به رابطه شاگرد و معلمی، تبدیل شود، اتفاقات خوشایندی پیش نمی‌آید، زیرا رابطه شاگرد و معلم یک رابطه همراه با تشنج و اختلال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسدودی چند رشته قنات در تفت از پیامد‌های بارش‌های بهاری
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳