Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمودرضا عشاق یکی از کاشفان ابر زمین با اشاره به جزئیات کشف این سیاره گفت: برای رسیدن به سیاره‌ای خاکی و مشابه زمین که نشانه‌هایی از حیات در آن وجود دارد حداقل 20 تا 30 سال زمان نیاز است.

به گزارش برنا؛ چندی پیش خبر از کشف ابرزمین در رسانه ها منتشر شد جرمی بسیار گرم در همسایگی زمین. طی 25 سال گذشته ستاره شناسان هزاران سیاره فراخورشیدی ساخته شده از گاز، مایع و سنگ را کشف کردند اما سیاراتی شبیه زمین بسیار اندک است که کشف آن چالش برانگیز خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از پژوهشگرانی که موفق به کشف این ابر زمین شد محمود عشاق، پژوهشگر ایرانی است.

 محمودرضا عشاق پژوهشگر اخترفیزیک در گفتگو با خبرنگار برنا درباره سیاره‌ای فراخورشیدی و خاکی که به تازگی در خارج از منظومه شمسی کشف شده است، گفت: این سیاره که دور ستاره‌ای به نام گلیسه 486 می‌چرخد ابعادی کمی بزرگتر از زمین دارد و به همین علت آن را «ابر زمین» نام‌گذاری کرده‌اند و تا این لحظه جرم و شعاع این سیاره به دست آمده است که بر اساس آن شباهت‌هایی که به زمین دارد را کشف کرده‌ایم

این پژوهشگر اخترفیزیک درباره فاصله این سیاره با زمین گفت: فاصله گلیسه 486 که «ابر زمین» به دور آن می‌گردد تا زمین 25 سال نوری است و این سیاره هر 36 ساعت به دور ستاره میزبان خود می‌چرخد. این سیاره با دمای 430 درجه سانتی‌گرادی که دارد

به گفته او شرایط زندگی و حیات موجود زنده‌ای را نمی‌توان در آن پیش‌بینی کرد.

عشاق با اشاره به اینکه این سیاره فراخورشیدی از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: نکته‌ای که باعث اهمیت این سیاره می‌شود دمای بالای آن است که این امکان را فراهم کرده تا با استفاده ازتلسکوپ بزرگ تر و طیف‌سنج های جدید  که برای رصد در اختیار داریم، اتمسفر آن را به عنوان یک سیاره فراخورشیدی با جرم و شمایلی مانند زمین برای اولین بار به خوبی بررسی کنیم.

او افزود: پیش از این نیز توانایی بررسی اتمسفر سیاره‌های فراخورشیدی دیگری را نیز داشتیم اما تمامی آن‌ها حجمی مشابه سیاره مشتری داشتند. این سیاره می‌تواند اولین سیاره نسبتا کوچک و خاکی با دمای بالا باشد که اتمسفر و جو آن بررسی شده از این رو با بررسی های آن متوجه می شویم این سیاره دارای اتمسفر است یا خیر.

این پژوهشگر با اشاره به این پژوهش و گروهی که روی آن کار می‌کنند، گفت: این کشف توسط یک گروه بزرگ اروپایی و آمریکایی اتفاق افتاده است و برای کشف آن از یک طیف‌سنج که روی یک تلسکوپ سه و نیم متری در جنوب اسپانیا قرار دارد، استفاده شده است. این طیف‌سنج «کارمنس» نام دارد و توسط یازده انیستیتو و مرکز تحقیقاتی مختلف در اسپانیا و آلمان ساخته شده و برای پیدا کردن سیارات فراخورشیدی از آن استفاده می‌شود

او افزود: در حال حاضر نزدیک به دو سال است که مشغول به همکاری با این گروه هستم تا این سیاره‌ها را کشف کنیم. در این تحقیق از اندازه‌گیری‌های تلسکوپ فضایی «تس» نیز استفاده کردیم و این اندازه‌گیری‌‌ها بود که این امکان را برای ما فراهم کرد تا شعاع این سیاره را به دست آوریم.

عشاق با اشاره به ادامه این پژوهش و اندازه‌گیری اتمسفر این سیاره عنوان کرد: درحال حاضر برای اندازه‌گیری‌های دقیق‌تر روی سیارات از تلسکوپ‌های جدیداستفاده می‌شود. برای استفاده از چنین تلسکوپ‌هایی گروهی تشکیل و پروپوزالی نوشته شده است تا از تلسکوپ فضایی «جیمز-وب» برای اندازه‌گیری و بررسی اتمسفر و جو این سیاره استفاده کنیم. همچنین با استفاده از تلسکوپ فضایی «کئوپس» که تلسکوپ سازمان فضایی اروپا است تغییرات جوی این سیاره را بررسی می‌کنیم.

این پژوهشگر معتقد است، این سیاره یک مورد بسیار مناسب برای بررسی مدل‌های اتمسفر سیاره‌های خاکی است و به دلیل اینکه در کمربند حیاتی ستاره میزبان خود قرار ندارد احتمال حیات در آن بسیار کم است.

این متخصص حوزه اخترفیزیک و سیاره شناسی در ادامه عنوان کرد: این سیاره برای مطالعه اتمسفر سیارات فراخورشیدی و پاسخ به این پرسش که سیارات فراخورشیدی مشابه زمین دارای اتمسفر هستند یا خیر، بسیار مهم است.

این پژوهشگر اخترفیزیک درباره هدف از این تحقیقات و کشف سیارات فراخورشیدی گفت: هدف بزرگی که در بررسی بسیاری از سیارات فراخورشیدی آن را دنبال می‌کنیم، پیدا کردن سیارات خاکی مشابه زمین است که در کمربند حیاتی ستاره میزبان خود قرار دارند. درنهایت با بررسی اتمسفر و جو این سیارات به دنبال نشانه‌هایی از حیات در آن‌ها هستیم. بنابراین در مسیر رسیدن به این هدف باید تمامی روش‌های بررسی اطلاعات خود و وسایل اندازه‌گیری که در اختیار داریم را به روز نگه داریم. این سیاره نیز در راه رسیدن به همین هدف به ما کمک می‌کند اما درنهایت برای رسیدن به سیاره‌ای خاکی و مشابه زمین که نشانه‌هایی از حیات در آن وجود دارد حداقل 20 تا 30 سال زمان نیاز است.

عشاق در پایان این گفتگو طی توصیه به جوانانی که به نجوم و اخترفیزیک علاقه دارند، گفت: برای ورود به این رشته افراد نیازمند لیسانس و فوق لیسانس فیزیک هستند که در ادامه آن می‌توانند با تخصص اخترفیزیک در دوره دکتری در این حوزه فعالیت کنند. توانایی در برنامه نویسی از موارد مهم در حوزه نجوم و اختر فیزیک است زیرا اطلاعاتی که از طریق تلسکوپ‌ها دریافت می‌شود در رایانه‌ها و از طریق برنامه‌نویسی تحلیل می‌شوند. مانند برنامه «پایتون» که این روزها آموزش آن بسیار زیاد شده است.

گفتنی است در حال حاضر محمودرضا عشاق فوق دکترای موسسه اخترفیزیک جزایر قناری در اسپانیا است و در پروژه‌های بزرگ دیگری از جمله پروژه تلسکوپ فضایی کئوپس و طیف‌سنج اسپرسو که روی تلسکوپ 8 متری رصدخانه جنوبی اروپا است، همکاری می‌کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ابر زمین کشف ابر زمین سیارات فراخورشیدی تلسکوپ فضایی اندازه گیری مشابه زمین حیات در آن ابر زمین سیاره ای طیف سنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد مستند تصویری از روایت ساخت پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز ساخته شود.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت در بازدید از پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز گفت: هر حرمی از اهل‌بیت(ع) موزه، عرض ارادت هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرن‌ها می‌توان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده‌ است.

وی افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحت‌های مختلفی دارد که می‌توان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.

جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه‌داشته‌اند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.

معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد: یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزه‌های مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.

به گزارش ایسنا، پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است.

وزن این بنا سه تن است هنرهای به‌کاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنس‌کاری، گچ‌بری، نجاری، جوشکاری، ریخته‌گری، قالب‌سازی، قلم‌زنی، آینه‌کاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های صوتی، حجاری، سنگ‌تراشی، طراحی اسلیمی و... است،ا بعاد این بنا عبارتند از عرض دو هزار میلی‌متر، طول سه هزار و دویست میلی‌متر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • یک فرضیه در مورد چگونگی حرکت موجودات فضایی بین سیارات
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند