Web Analytics Made Easy - Statcounter

فدراسیون جهانی وزنه برداری به دلیل رسوایی دوپینگ در دو المپیک پکن و لندن، برای ماندن در المپیک توکیو مجبور شد تغییرات اساسی را هم در تعداد سهمیه های تیم ها و هم در سیستم کسب سهمیه ایجاد کرد.

 *دوپینگ های گذشته گریبان گیر وزنه برداران حال حاضر


وزنه برداری ایران هر چند مشکل دوپینگ در المپیک های ۲۰۱۲ و ۲۰۰۸ نداشت و اتفاقا از دوپینگ دیگر کشورها هم سود برد و توانست نتیجه استثنایی را در المپیک لندن رقم بزند، اما از مثبت شدن نمونه هایی که از سال ۲۰۰۸ تاکنون داشته هم متضرر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق اعلام فدراسیون جهانی، کشورهایی که تعداد دوپینگ آنها از المپیک ۲۰۰۸ تا المپیک توکیو بیش از ۱۰ نمونه باشد با کاهش سهمیه روبرو هستند و ایران هم بیش از ۱۰ نمونه دوپینگ داشته است از این رو چهار سهمیه ای که در بخش مردان می توانست به دست بیاورد به دو سهمیه کاهش یافت.

*تغییر اساسی سیستم کسب سهمیه المپیک از ریو تا توکیو
بر خلاف اداور گذشته که سهمیه المپیک به کشورها تعلق می گرفت و براساس عملکرد در مسابقات جهانی هم به دست می آمد، در این دوره خود وزنه برداران باید برای گرفتن سهمیه تلاش می کردند. وزنه برداران باید در شش مسابقه  شرکت می کردند و تست دوپینگ می دادند و مسابقات در سه دوره شش ماهه تقسیم شده بودند.
براساس امتیاز وزنه برداران، هشت نفر اول رنکینگ اوزان المپیکی به همراه نفرات برتر هر قاره صاحب سهمیه المپیک می شوند. در هر وزن هم  فقط یک نفر از هر کشور می تواند صاحب سهمیه  شود.

*سرنوشت متفاوت مدعیان برای گرفتن دو سهمیه 


در ایران تعدادی وزنه بردار دنبال گرفتن سهمیه المپیک بودند که هر کدام از آنها در شرایط متفاوتی قرار گرفتند.
سعید علی حسینی در دسته فوق سنگین، چون در دوره دوم کسب سهمیه المپیک، در هیچ مسابقه ای شرکت نکرد المپیک را از دست داد و پس از آن هم تصمیم گرفت کلا از دنیای وزنه برداری خداحافظی کند.
در دسته ۹۶ کیلوگرم، رستمی و مرادی مدعی گرفتن سهمیه هستند. کیانوش رستمی  هم در  دوره دوم المپیک در قهرمانی جهان شرکت کرد اما اوت شد. سپس چون نامش برای مسابقات سوئیس رد نشده بود، امتیاز این دوره را از دست داد و شانس او برای رسیدن به سهمیه بسیار کم رنگ شد.
سهراب مرادی هم به دلیل مصدومیت کتف،  امتیاز زیادی نتوانست در دوره دوم مسابقه کسب سهمیه المپیک بگیرد و کار او هم برای المپیکی شدن سخت شد.


علی هاشمی پنج مسابقه را پشت سر گذاشته است و با وجود اینکه امتیاز خوبی گرفته است و در رنکینگ هشت نفر وزن ۱۰۹ کیلوگرم قرار دارد، اما باید یک مسابقه دیگر پشت سر بگذارد تا سهمیه خود را قطعی کند.
در فوق سنگین، علی داودی کاملا آسوده خاطر است چون هم مسابقات گزینشی خود را کامل پشت سر گذاشته است و هم در رنکینگ جایگاه خوبی دارد و سهمیه او قطعی است.

*ازبکستان آخرین شانس برای رفتن به المپیک
 با افزایش شیوع ویروس کرونا مسابقات وزنه برداری یک سال  تعطیل شد  و وزنه برداران از آبان ۹۹ مجددا وارد اردو شدند تا خود را برای حضور در قهرمانی آسیا ازبکستان آماده کنند.
این مسابقات  ابتدا قرار بود در اردیبهشت ۹۹ برگزار شود که با تعویق المپیک این مسابقات هم یک سال به تعویق افتاد و ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ برگزار می شود.
مسابقات قهرمانی آسیا آخرین شانس وزنه برداران ایران است تا امتیاز لازم را جمع کنند.
 این مسابقات برای کیانوش رستمی و سهراب مرادی بسیار سرنوشت ساز است و باید این دو وزنه بردار آخرین شانس خود را برای المپیکی شدن امتحان کنند.
*رکورد  بالای رقیب سهراب مرادی برای المپیکی شدن 


مرادی و رستمی به وزنه های بسیار بالایی احتیاج دارند . البته روی کاغذ شانس سهراب مرادی بیشتر از کیانوش است که بتواند به سهمیه وزن ۹۶ کیلوگرم برسد. گفته می شود سهراب مرادی باید رکورد مجموع بیش از ۴۱۰ کیلوگرم را به ثبت برساند تا بتواند به عنوان بهترین نفر قاره انتخاب شود. البته او رقیبی از قزقیزستان هم دارد که برای بهترین وزنه بردار قاره شدن در تلاش است و باید دید پس از مسابقات قهرمانی آسیا چه تغییراتی در رنکینگ به وجود می آید. در صورتی که مرادی موفق به کسب سهمیه شود، عازم المپیک خواهد شد در غیر این صورت علی هاشمی به المپیک خواهد رفت.

کیانوش رستمی برای المپیک استراتژی دیگری را در نظر گرفته و می خواهد در وزن 89 کیلوگرم که غیر المپیکی است وزنه بزند. او در نظر دارد در این وزنه امتیاز بالایی بگیرد و در نهایت امتیاز ان برای رنکینگ دسته 96 که المپیکی است محاسبه شود. در واقع رستمی دارد آخرین برگ برنده خود را رو می کند تا شاید بتواند مسافر المپیک شود.


*داودی تنها سهمیه قطعی ایران


با توجه به اینکه ایران در المپیک توکیو دو سهمیه دارد، علی داودی یک از نفرات اعزامی به المپیک خواهد بود. داودی شانس این را دارد که به مدال نقره المپیک برسد از این رو با خیال راحت نسبت به کسب سهمیه المپیک، در حال تلاش است تا رکوردهای خود را افزایش بدهد و با اطمینان خاطر ، قدم در میدان المپیک بگذارد.
لاشا تالاخادزه وزنه بردار مطرح گرجستان را اگر اتفاق خاصی رخ ندهد باید از الان قهرمان فوق سنگین المپیک دانست و داودی باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به سکوی دوم المپیک به کار بگیرد.

* کاندیدا توری دوباره علی مرادی در مهمترین پست های مدیریتی وزنه برداری جهان   


وزنه برداری علاوه بر المپیک، انتخابات فدراسیون جهانی را هم پیش رو دارد و قطعا گرفتن کرسی تاثیر گذار می تواند به نفع وزنه برداری ایران باشد.  انتخابات قرار بود ابتدا در  ششم و هفتم فروردین۱۴۰۰ در ترکیه برگزار می شود اما با اخطارهای صریح IOC نسبت به تعیین تکلیف نشدن اساسنامه وزنه برداری، انتخابات هم به تعویق افتاد و فعلا اعلام کرده اند در اکتبر ۱۴۰۰ برگزار می شود. حالا باید دید با برگزاری این انتخابات ایران بالاخره صاحب یک کرسی مهم می شود یا خیر.


اسامی کاندیداهای ایران:
علی مرادی (ریاست، دبیر کلی،نایب رییس اول، نواب رییس، هیات اجرایی)
داود باقری (کمیته پزشکی)
محسن بیراوند(کمیته مربیان و تحقیقات)
علیرضا قریشی(کمیته فنی) 
انتهای پیام

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کسب سهمیه المپیک وزنه برداران برای المپیک وزنه برداری المپیکی شدن سهراب مرادی وزنه بردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملی‌پوش اسلحه اپه: بعد از ناکامی در کسب سهمیه المپیک مصمم‌تر شدم

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسماعیلی یکی از شمشیربازان اعزامی به رقابت های انتخابی زون آسیا در فجیره امارات بود که با وجود پیشروی تا مرحله نیمه نهایی از کسب سهمیه بازماند.

این ملی پوش اسلحه اپه بعد از صعود از مرحله مقدماتی موفق شد در رقابت با «عبدالعزیز الشاطی» از کویت ۱۵ بر ۱۱ پیروز شده و به جمع هشت بازیکن برتر راه یابد. «رانگ لی» از چین تایپه حریف اسماعیلی در این جدول بود. اسماعیلی در رقابت با او به برتری ۱۵ بر ۱۲ دست یافت و به مرحله نیمه نهایی صعود کرد. در این مرحله اما اسماعیلی برابر «هانگ وی هو» از هنگ کنگ با نتیجه ۱۵ به ۱۴ شکست خورد و از صعود و پیشروی تا قهرمانی برای کسب سهمیه بازماند.

اسماعیلی در حالی نتیجه دیدار نیمه نهایی خود در انتخابی زون آسیا را با تنها یک اختلاف امتیاز واگذار کرد که حریفش در نهایت قهرمان اسلحه اپه شد و تنها سهمیه این اسلحه برای المپیک پاریس را از آن خود کرد.

محمد اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد عملکردش در این رقابت ها گفت: سطح مسابقات بسیار بالا بود. رقابت های اسلحه اپه با حضور ۲۴ نفر برگزار شد در حالی که مسابقات در سایر اسلحه ها مانند همیشه با تعداد شرکت کننده کمتری برگزار شد. همین مساله هم رقابت های این اسلحه را سخت تر کرده بود.

وی ادامه داد: در این شرایط من تا مرحله نیمه نهایی پیش رفتم. در مرحله اول حذفی بازیکن کویتی که در المپیک ۲۰۱۶ شرکت داشت را شکست دادم. سپس بازیکن چین تایپه که در رده سنی جوانان قهرمانی آسیا را کسب کرده بود، از پیش رو برداشتم و در نهایت مقابل بازیکنی شکست خوردم که رنکینگ ۵۹ جهان را دارد و توانست از این مسابقات سهمیه هم بگیرد.

این ملی پوش اسلحه اپه با تاکید بر اینکه برای نخستین بار در رقابت های گزینشی برای کسب سهمیه المپیک شرکت می کرد، تصریح کرد: به خاطر مسایلی مانند اعزام حداقلی و انتخابی بودن ورزشکار اعزامی، تا به امسال فرصت حضور در مسابقات گزینشی را پیدا نکرده بودم. برای المپیک ۲۰۲۶ آقای عاشوری به مسابقات گزینشی رفت و برای المپیک توکیو هم فرصت در اختیار محمد رضایی قرار گرفت. رضایی در مرحله یک چهارم حذف شد. فکر می کنم در بین نفراتی اعزامی اسلحه اپه به ادوار مختلف مسابقات گزینشی المپیک، من بهترین عملکرد را داشتم.

محمد اسماعیلی تا مرحله نیمه نهایی رقابت های انتخابی زون آسیا پیش رفت اما در نهایت از قهرمانی و کسب سهمیه المپیک بازماند

اسماعیلی برگزاری منظم و مستمر اردوهای آماده سازی را از عوامل موثر در عملکرد خوبش عنوان کرد و گفت: فدراسیون به نسبت بودجه و امکاناتی که در اختیار دارد و به خصوص به نسبت ادوار گذشته، برگزارکننده اردوهای منظم تری برای اسلحه اپه است. در ماه های اخیر تمرینات خوبی زیر نظر حامد صداقتی داشتم. البته هنوز تا ایده آل شدن فاصله داریم اما در کل نسبت به گذشته شرایط تمرینی و ا ردویی خیلی بهتر شده است.

وی خاطرنشان کرد: شرایط تمرینی و اردو تاثیر مستقیم و بالایی روی عملکرد دارد. همین شمشیرباز چین تایپه که باعث حذف من شد و در نهایت هم سهمیه گرفت، در تمام رویدادهایی که پیش از انتخابی زون آسیا برگزار شد، شرکت داشت و حتی چند کمپ بین المللی به میزبانی آلمان، مجارستان و ... را هم سپری کرده بود.

شمشیرباز اسلحه اپه تصریح کرد: با این حال من تنها با یک اختلاف امتیاز به این بازیکن با این همه برنامه آماده سازی باختم. من از مسابقات انتخابی زون آسیا سهمیه نگرفتم اما دقیقا همین مسئله مصمم ترم کرد به اینکه با انگیزه و قدرت بیشتری تمریناتم را ادامه بدهم و از شرایط فعلی که با وجود خیلی کمبودها مهیا می شود، بیشترین استفاده را ببرم. به خصوص که مسابقات قهرمانی آسیا (تیر - کویت) را در پیش دارم.

وی با بیان اینکه این رقابت ها در دو بخش تیمی و انفرادی برگزار می شود، گفت: عملکرد خوب در این رقابت ها خیلی مهم است به خصوص که قرار است نتیجه این رقابت ها ملاک ارزیابی برای حضور در بازی های آسیایی هم باشد. بنابراین مصمم به نتیجه گیری در رقابت های قهرمانی آسیا هستیم. به خصوص نتیجه گیری در بخش تیمی اهمیت زیادی برای‌مان دارد. کارگروهی همیشه تاثیرگذارتر است.

اسماعیلی در مورد پیش بینی خود از مسابقات قهرمانی آسیا و اینکه به مدال هم فکر می کند، گفت: مراحل اول برای‌مان خیلی مهم است. به خاطر حضور کمتری که نسبت به دیگر کشورها در میادین بین المللی داریم، رنکینگ پایین تری داریم. بنابراین معمولا در مراحل اولیه با کشورهای قوی روبرو می شویم. اگر بتوانیم از این مرحله عبور کنیم، به مدال هم فکر می کنیم.

این ملی پوش اسلحه اپه شمشیربازی ایران که عضو تیم باشگاهی چادرملو است در مورد فعالیت باشگاهی خود نیز گفت: فعلا صدرنشین جدول رده بندی هستیم. دیدارهای دور رفت را بدون باخت تمام کردیم و در چند دیداری هم که از مرحله برگشت برگزار شد هم شکستی نداشتیم. امیدوارم این روند را در دیدارهای باقی مانده دور برگشت هم ادامه دهیم تا قهرمان این اسلحه شویم.

کد خبر 6097115 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • کشته شدن الکساندر پلیشنکو رقیب اوکراینی کیانوش رستمی در جنگ
  • رقیب کیانوش رستمی کشته شد!
  • رقیب المپیکی کیانوش در جنگ اوکراین کشته شد
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمان در چهار وزن نخست مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • زمان آخرین انتخابی المپیک برای کشتی‌گیر ایران
  • سرلک در جست‌وجوی آخرین سهمیه کشتی ایران
  • خیز ملی‌پوش کشتی آزاد برای کسب تنها سهمیه باقی مانده المپیک
  • ملی‌پوش اسلحه اپه: بعد از ناکامی در کسب سهمیه المپیک مصمم‌تر شدم
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!