Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@23:09:48 GMT

چین بزرگترین پالایشگر نفت جهان شد

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۳۹۶۹

چین بزرگترین پالایشگر نفت جهان شد

چین در سال ۲۰۲۰ با سبقت از آمریکا، به بزرگترین پالایشگر نفت جهان تبدیل شد.

به گزارش قدس آنلاین، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد چین ظرفیت پالایش نفت خود را در طول پاندمی ویروس کرونا افزایش داد و در سال ۲۰۲۰ نفت بیشتری در مقایسه با آمریکا پالایش کرد.

در حالی که آمریکا از کاهش تقاضا در طول سال ۲۰۲۰ ضربه خورد و فعالیتهای مربوط به نفت در این کشور کاهش یافت، چین از این تغییر بین المللی سود برد و برخلاف آمریکا، هنگامی که قیمتهای نفت سقوط کرد، دولت چین به پالایشگاههای این کشور برای افزایش سطح تولید پول پرداخت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین در حال حاضر چهار پالایشگاه جدید در دست ساخت دارد که انتظار می رود اکثر آنها مواد اولیه پلاستیک مانند اتیلن و پروپیلن تولید کنند.

اگرچه آمریکا ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۱ از چین به عنوان بزرگترین پالایشگر نفت جهان سبقت بگیرد، پیش بینی‌های تقاضای بلندمدت به معنای آن است که روند مذکور موقتی خواهد بود زیرا نیازهای نفتی در سراسر آسیا رو به رشد است.

پالایشگاه‌های نفت آمریکا در واکنش به پاندمی کووید ۱۹ فعالیت ضعیف‌تری پیدا کرده اند. شرکت رویال داچ شل در پایان سال میلادی گذشته تولید پالایشگاه کانوِنت در لوییزیانا را متوقف کرد. این تاسیسات هنگامی که در سال ۱۹۶۷ گشوده شد، ۳۵ برابر ظرفیت پالایش چین را داشت که نشان می دهد اوضاع در چند دهه گذشته چه تغییر و تحول عمیقی پیدا کرده است.

طوفان زمستانی شدیدی که در فوریه ایالت تگزاس را درنوردید، هم فعالیت پالایشگاههای نفت آمریکا را مختل کرد. در طول این طوفان، پالایش نفت به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید که تا حدود زیادی به دلیل یخ زدن خطوط لوله بود و این اتفاق تولیدکنندگان را مجبور کرد فعالیتشان را متوقف کنند. پالایش نفت در طول هفته ۲.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافت و به ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید.

در مقابل، چین در نوامبر حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت بیشتری تولید کرد که عمده آن در واحد جدید تاسیسات ژیجیانگ رونگ شنگ پتروکمیکال تولید شد.

چین تنها اقتصاد بزرگ آسیایی نیست که در پالایش نفت در یک دهه آینده سرمایه گذاری می کند. هند هم چند هفته پیش برنامه ای برای سرمایه گذاری ۴.۵ میلیارد دلاری در توسعه پالایشگاه پانیپات تا سپتامبر سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که ظرفیت پانیپات را دو سوم افزایش داده و به ۵۰۰ هزار بشکه در روز می رساند.

هند که با فاصله اندکی پس از چین قرار دارد، به عنوان سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان تلاش می کند ظرفیت پالایش نفت را ۶۰ درصد افزایش دهد تا نیاز روزافزون به نفت در این کشور را تامین کند. این تلاش به موازات وعده نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای بهبود بخش تولیدی این کشور صورت می گیرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه انتظار می رود فعالیتهای پالایش نفت آمریکا پیش از پایان سال بهبود پیدا کند اما افزایش چشمگیر ظرفیت پالایش نفت در چین و همچنین پروژه های جدید در هند نشان می دهد که چهره صنعت ممکن است در یک دهه آینده تغییر کند. با ضعیف شدن تقاضا برای نفت در آمریکا و ادامه رشد آن در آسیا، بسیاری از کشورهای آسیایی به دنبال تامین فرآورده های نفتی از منابع نزدیکتر به منظور برآورده کردن نیازهایشان خواهند بود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پالایشگر نفت چین ظرفیت پالایش بشکه در روز پالایش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۳۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

به گزارش ایسنا، ناصر عاشوری در نشستی خبری با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور ۱۱۵ میلیون لیتر است، اظهار کرد: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است، ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازها نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسیده که به جای صادرات، در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

وی با بیان اینکه دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است اما این روند زمان‌بر است، گفت: بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های ۲۰ تا ۴۰ هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر ۱۰‌ تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری با بیان اینکه دولت و مجلس باید به دنبال بهینه سازی سوخت و کنترل مصرف باشند، اظهار کرد: با اطمینان می‌توان گفت ما تا دو سال آینده در همه حوزه های انرژی اعم از آب، برق، گاز و بنزین بحران خواهیم داشت.

وی با اشاره به برنامه‌های درنظر گرفته شده در طول نمایشگاه نفت، گفت: در این مدت با شرکتهای داخلی و خارجی از جمله سازندگان و شرکتهای دانش بنیان مذاکره خواهیم داشت و تعدادی از تفاهمنامه هایی را که سال‌های گذشته به امضا رسانده بودیم به قرارداد تبدیل خواهیم کرد که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با بیان اینکه با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت، گفت: در ۳ پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری در خصوص مهاجرت نیروهای متخصص از پالایشگاه بتوان و مشکلات حاصل از این مساله، گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچار به‌ دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش با اشاره به میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها گفت: میزان بدهی دولت به این بخش حدود ۲۰۰ همت است، یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی ۵۰ همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در ۶ فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تیم نوظهور فوتسال ایران به لیگ برتر رسید
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • احتمال حضور رونالدو و مسی در یک تیم قوت گرفت
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • شهدا رفتند تا امروز بزرگترین مستکبران جهان جرئت تعرض به کشور را نداشته باشند
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود / ۵ باند فرودگاهی برای جابجایی ۲۶۰ میلیون مسافر
  • آمریکا بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست