Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به تبعات سنگین قیمت گذاری دستوری کالا‌ها که به صدقه پروری، رواج رانت و فساد در اقتصاد منجر شده است، گفت: سازوکاری که به افزایش شفافیت و از بین رفتن حفره‌های ایجاد شده در اقتصاد که منجر به لانه کردن فساد در آن‌ها شده، کمک می‌کند قطعا برای اقتصاد کشور مفید است و در این حوزه سازوکار بورس کالا در حوزه شفاف سازی مبادلات و قیمت‌ها اثرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید لیلاز، کارشناس مسایل اقتصادی در گفتگو با «کالاخبر» به قیمت گذاری دستوری و تبعات آن در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: اتخاذ و اجرای برخی از تصمیم‌های اشتباه اقتصادی مانند قیمت گذاری دستوری در برهه‌های مختلف باعث کمبود کالا در کشور شده است.

نتایجی برخلاف اهداف اولیه

وی ادامه داد: اگر قرار است کمکی به اقتصاد کشور شود تا ضمن افزایش تولید داخلی زمینه ایجاد تحرک، رونق و اشتغال در کشور فراهم شود باید خلاف اقدامی اجرا شود که اکنون دولت برای برخی از صنعت‌ها مانند خودرو در دستور کار قرار داده است.

لیلاز با بیان اینکه برخی از افراد تصمیم گیر در کشور موافق قیمت گذاری دستوری و سرکوب قیمت‌ها در برخی از صنایع مانند صنعت خودرو هستند، گفت: مهمترین اثر سرکوب قیمت‌ها در همه حوزه‌ها مانند صنعت خودرو یا فولاد، دادن علامت اشتباه به مصرف کننده و تولید کننده است و نتیجه آن درست نقطه مقابل چیزی است که برنامه ریزان و سیاست گذاران به دنبال آن هستند.

این کارشناس مسایل اقتصادی خاطرنشان کرد: به طور حتم سیاست گذاران قصد آسیب رساندن به اقتصاد ایران را ندارند، اما بهتر است با توجه به تجربیات گذشته و وضعیت اقتصادی حاکم در کشور، مانع از اجرای برخی از تصمیم گیری‌ها از جمله قیمت گذاری شویم چرا که این دست اقدامات می‌تواند آینده تولید کشور را با مشکل همراه کند.

دو مشکل بزرگ قیمت گذاری

وی اظهار داشت: اگر رویکرد قیمت گذاری دستوری کالا کماکان ادامه یابد به طور حتم بعد از آزادسازی قیمت ها، دیگر در کشور قادر به واردات برای تولید داخلی نخواهیم بود، زیرا همه منابع توسط مصرف کننده‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

لیلاز به دیگر عارضه بزرگ اجرای قیمت گذاری دستوری اشاره کرد و افزود: مشکل دیگری که با اجرای قیمت گذاری دستوری اقتصاد کشور را در برمی گیرید، رواج رانت خواری و فسادی وحشتناک در صنایع مختلف است.

قیمت گذاری نوعی سیاست صدقه پروری است

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه با قیمت گذاری نوعی از سیاست صدقه پروری در کشور ایجاد می‌شود، گفت: اگر بتوان یک نقطه مثبت برای سیاست قیمت گذاری دستوری پیدا کرد در مقابل آن، ۱۰۰ نقطه منفی برای این سیاست پیدا خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ما معتقد به ایجاد آزادسازی برای قیمت‌ها هستیم، افزود: هر چه سریعتر باید سیاست قیمت گذاری دستوری کنار گذاشته شود و حتی نباید ثانیه‌ای برای لغو اجرای این سیاست تعلل کرد.

لیلاز معتقد است که برخی از صنایع مانند صنعت خودروسازی به دلیل اتخاذ این سیاست به عنوان صنعتی از دست رفته تلقی می‌شوند.

لزوم تقویت بستر‌هایی مانند بورس کالا

لیلاز در ادامه به مزایای عرضه کالا‌ها در بورس کالا و انجام معاملات از طریق این بستر اشاره کرد و گفت: در دستور کار قرار گرفتن هر حرکت یا سازوکاری که منجر به افزایش شفافیت و از بین رفتن حفره‌های ایجاد شده در اقتصاد کشور که منجر به لانه کردن فساد در آن‌ها شده است، قطعا برای اقتصاد کشور مفید است و طرفدار جدی آن هستم؛ در این حوزه سازوکار بورس کالا در حوزه شفاف سازی مبادلات و قیمت‌ها اثرگذار است و باید اینگونه بستر‌ها در اقتصاد ایران تقویت شود.

او در پایان اظهار داشت: به طور کلی ماهیت بورس کالا ایجاد شفافیت و رقابتی کردن معاملات است و نقش آن برای اقتصاد کشور مثبت و ضروری ارزیابی می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس کالا کالا اقتصاد کمبود کالا قیمت گذاری دستوری اقتصاد کشور بورس کالا قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

به گزارش همشهری‌آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه این نمایشگاه معرفی توانمندی های صادراتی ایران است و فضای رقابتی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود، امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

ایران تحریم ناپذیر است

وی افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ایران تحریم ناپذیر است و هرگز تحریم ها در این کشور با اراده پولادین مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید؛ طرح های شیطانی منزوی کردن ایران به نتیجه نرسیده و بعد از این هم هرگز به نتیجه نخواهد رسید.

رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با ذخایر مادی و معنوی و نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت ها و با بهره مندی از فناوری های نوین می‌تواند در عرصه های مختلف برای دنیا نوآوری هایی را داشته باشد و به جهان عرضه کند.

تحریم نوعی جنگ است

رئیس جمهور بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز ها را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند اما متاسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌هاست، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌هاست.

رئیسی تاکید کرد: اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌هاست.

رئیس جمهور تحریم را نوعی جنگ دانست و گفت: اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‎ تواند به آن دست یابد، محروم کند.در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با ابتنا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

وی بیان کرد: غرب تلاش می‌کند که ما و منطقه به فناوری‌های نوین دست پیدا نکنیم و اگر به این فناوری دست یافتیم، نقطه اصلی در دست خودشان باشد که بتوانند به سلطه‌گری ادامه دهند اما به لطف خداوند متعال و به برکت نیروهای جوان و دانشمند ما بسیاری از دانش‌ها در کشور ما بومی شده است.امکان اینکه بتوانند دانش بومی را از کشور ما حتی با ترور دانشمندان، از کشور خارج کنند امکانپذیر نیست.

رئیس جمهور تاکید کرد: تصور نکنند اگر چند دانشمند و متخصص را تحت فشار قرار دهند می‌توانند ما را از نوآوری و دستیابی به فناوری نوین بازدارند هرگز این طور نخواهد شد. آنجا که دشمن بیشترین فشار را برای عدم دستیابی ما به دانش اعمال می‌کند ما بیشترین موفقیت را کسب کرده‌ایم به عنوان مثال در صنایع هسته‌ای و نظامی فشار آوردند که ما به فناوری نوین دست پیدا نکنیم اما بیشترین موفقیت ما در صنایع نظامی و هسته‌ای اتفاق افتاده است.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران و توسط شرکت توسعه صنعت نمایشگاه و رویداد برگزار می‌شود.

این نمایشگاه قرار است در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی و رونق تجارت خارجی و استفاده از توانمندی و ظرفیت بالای نمایشگاهی کشورمان، تحت عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ برگزار شود.

تاکنون حضور ۱۷۳ شرکت داخلی در این نمایشگاه قطعی شده و قرار است این شرکت‌ها از شنبه تا چهارشنبه به مدت چهار روز از ساعت ۸ تا ۱۵ فعال باشند.

این شرکت‌ها در ۷۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و فضای باز در سالن‌های ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۸، ۲۵، ۳۱، ۳۵، ۳۸، A۳۸، B۳۸، ۴۰، ۴۱ و ۴۴ حضور خواهند داشت و محصولاتی در حوزه پتروشیمی، صنعت، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، صنایع دستی و گردشگری را در معرض نمایش قرار می‌دهند.

کد خبر 847427 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه تحریم سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • معاون علمی رئیسی: افرادی که از کشور خارج می‌‎شوند با منِ نوعی مشکل دارند نه با ایران
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • تحریم نوعی جنگ است | با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود