Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ به گزارش رویترز، به دنبال نگرانی‌ها از اینکه ممکن است خارج کردن کانتینر غول پیکر که سبب انسداد کانال سوئز شده و حمل و نقل نفت خام و کالاهای نفتی را دچار اختلال کرده هفته‌ها طول بکشد، قیمت نفت پس از تجربه سقوط روز گذشته، امروز یک درصد افزایش یافت.

با این وجود، قیمت‌ها هنوز به سمت روند نزولی برای سومین کاهش هفتگی متوالی تمایل داشت؛ زیرا تقاضا بر اثر اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی در اروپا کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاملات آتی نفت خام برنت پس از سقوط 3.8درصدی روز پنجشنبه، 54سنت یا 0.9درصد افزایش یافت و به 62.49دلار در هر بشکه رسید. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز پس از تجربه کاهش 4.3درصدی روز گذشته، با 65سنت یا 1.1درصد افزایش، با قیمت 59.21دلار در هر بشکه مورد معامله قرار گرفت. به دنبال سقوط 6درصدی هفته گذشته، هر دو معیار این هفته ضرر 3درصدی را تجربه کردند.

کشتی باربری گیر کرده در کانال سوئز، که یکی از شلوغ‌ترین کانال‌های حمل و نقل نفت، سوخت و سایر تجارت‌ها بین آسیا و اروپا است، مانع تردد شد. مقامات، روز پنجشنبه ورود تمام کشتی‌ها را به این کانال متوقف کردند و برخی اذعان داشتند که آزادسازی کشتی ممکن است هفته‌ها طول بکشد.

به گفته یکی از تحلیلگران، ترس از کاهش عرضه به دلیل مسدود شدن کانال سوئز بر نگرانی از ضعف تقاضا به دلیل اعمال قرنطینه در اروپا و آسیا غلبه کرد.

بر اساس آمار شرکت ردیابی تانکر Kpler، از مجموع 39.2میلیون بشکه از کل معاملات روزانه نفت خام در سال 2020، 1.74میلیون بشکه در روز از کانال سوئز عبور کرده است. علاوه بر این، 1.54میلیون بشکه محصولات نفتی تصفیه شده در روز، مانند بنزین و سوخت دیزل از این کانال عبور کرده که 9درصد از تجارت جهانی محصولات دریایی را تشکیل می‌دهد.

یکی از کارشناسان نیز اذعان داشت که به دلیل تاریک شدن چشم‌انداز تقاضا بر اثر اعمال محدودیت‌های جدید در اروپا، انتظار می‌رود کشورهای عضو گروه اوپک برای حمایت از قیمت‌ها، تولید خود را پایین نگاه دارند.

پربیننده ترین اشتباه بنزینی دولت باز هم نفتکش‌های ایران توقیف شد؟ امروز صادرکننده بنزین و گازوییل هستیم/ بی‌میلی برخی کشورها به تبادل گاز با ایران جهش یک‌شبه نفت ناکام ماند/ اختلال در کانال سوئز عامل سقوط بازار اتفاق خوب برای صنعت آب و برق

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت خام برنت بازار نفت کانال سوئز وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برجام کانال سوئز نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۶۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت

براساس داده‌های شرکت تحقیقات نفت ال‌اس‌ئی‌جی، واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی نشان داد واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل نسبت به ماه مارس کاهش یافت و حتی افزایش واردات چین هم نتوانست خرید نفت دیگر کشورهای این منطقه را جبران کند.

براساس این داده‌ها، واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل روزانه ۲۶ میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه بود که نسبت به ۲۷ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه واردات روزانه نفت این قاره در ماه مارس کاهش داشته و به‌طور تقریبی با مقدار واردشده در ماه فوریه مشابه است. آسیا در ماه فوریه ۲۶ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه نفت در روز وارد کرد.

داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی همچنین نشان داد واردات نفت خام آسیا در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۴ حدود ۲۷ میلیون و ۳۰ هزار بشکه در روز بود که تنها ۳۰۰ هزار بشکه نسبت به واردات روزانه این قاره در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش داشته است.

این بدان معناست که واردات نفت خام آسیا با سرعتی بسیار کمتر از پیش‌بینی نهادهایی همچون سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حال رشد است.

اوپک در گزارش چشم‌انداز بازار نفت در ماه آوریل پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ روزانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نسبت به سال پیش میلادی افزایش می‌یابد که یک میلیون و ۲۴۰ هزار بشکه در روز آن مربوط به کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در آسیاست.

اوپک پیش‌بینی می‌کند تقاضای نفت چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۶۸۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

با این‌ حال، داده‌های رسمی اداره گمرک چین برای سه ماه نخست سال ۲۰۲۴ و برآورد شرکت ال‌اس‌ئی‌جی برای واردات ماه آوریل نشان می‌دهد که واردات نفت خام این کشور در بازه ماه‌های ژانویه تا آوریل حدود ۱۱ میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز بود که ۲۹۰ هزار بشکه در روز بیشتر از داده‌های اداره گمرک چین در مدت مشابه سال ۲۰۲۳ است.

دیگر خبرها

  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ