Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «طرفداری»
2024-04-29@02:28:09 GMT

لقب های ماندگار فوتبال ایران؛ سلطان

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۸۰۲۳

لقب های ماندگار فوتبال ایران؛ سلطان

در تعطیلات نوروزی در سلسله مطالبی می خواهیم به بررسی القاب ماندگاری بپردازیم که طرفداران فوتبال به بازیکنان و مربیان محبوب شان داده اند. در نهمین قسمت یادی کرده ایم از علی پروین معروف به سلطان...

نهمین قسمت القاب ماندگار فوتبال ایران به علی پروین اختصاص دارد.

به گزارش طرفداری، یکی از علاقه مندی های هواداران فوتبال در تمامی کشورها، دادن القاب به بازیکنان و مربیان محبوب شان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران هم از این دست القاب کم نداریم. در نهمین سلسله مطالب لقب های ماندگار فوتبال ایران، به لقب سلطان که از سوی هواداران پرسپولیس به علی پروین نسبت داده شده است، پرداخته ایم.

ظهور سلطان در فوتبال ایران

علی پروین متولد 3 مهر 1325 در تهران به دنیا آمد. علاقه علی پروین به فوتبال از سال ‌های کودکی شکل گرفت. در همان سال ‌ها خانواده ‌اش به محله دولاب (خیابان عارف) نقل مکان کردند. این جابجایی در افزایش علاقه او به فوتبال تأثیر بسزایی داشت زیرا محله دولاب به خاطر داشتن زمین‌ های خاکی فراوان مثل زمین نادر، زمین منبع، زمین عارف و … مورد توجه علاقه‌مندان به فوتبال بود. پروین در مهرماه 1332 وارد دبستان شد و از مدرسه توحید، تحصیل را آغاز کرد ولی علاقه او به فوتبال مانع پیشرفت او در زمینه درسی شد. پروین فوتبال را به ‌طور جدی از دوازده سالگی و از زمین عارف واقع در خیابان 17 شهریور و محلات شیوا و غیاثی آغاز کرد. اولین تیمی که او به عضویت آن درآمد تیم عارف بود. علی پروین با این تیم قهرمان محلات جنوبی تهران شد. پروین در جوانی به تیم البرز که در واقع تیم دسته دوم باشگاه کیان بود، پیوست. درخشش او و بازی ‌های قابل قبولش باعث شد تا در سال 1344 به تیم کیان که آن زمان منصور امیرآصفی را به عنوان مربی و بازیکنانی نظیر پرویز قلیچ خانی، گودرز حبیبی و عزت جانملکی را در اختیار داشت، بپیوندد. سلطان علی پروین دو سال در باشگاه کیان عضویت داشت و در دیدار با پاس مورد توجه قرار گرفت. پروین در سال 1347 مرد شماره یک تیمش بود و در سال 48 به ‌رغم پیوستن بازیکنان بزرگی مثل همایون بهزادی که از پرسپولیس به پیکان آمده بودند، باز هم بهترین بازیکن تیم بود و موفق شد با پیراهن پیکان به مقام قهرمانی برسد. بازی خوب پروین به همراه تیمش در برابر تیم‌ های بزرگ باعث شد پیکان آوازه ‌ای داشته باشد.

سلطان همیشگی پرسپولیسی ها

داستان پروین و پرسپولیس در سال 1349 آغاز شد. پروین 18 سال در پرسپولیس حضور داشت. علی پروین از زمانی که با بازی های درخشانش پرسپولیس را به گل و قهرمانی می رساند، سلطان لقب گرفت. پیش از پروین، علی جباری لقب سلطان را یدک می کشید و داستان سلطان بودن اسطوره آبی ها به خاطر این بود که جباری دیگر نیازی به بستن بازوبند کاپیتانی نداشت و همیشه این بازوبند روی لباس او دوخته شده بود اما کم کم لقب سلطان علی جباری کم رنگ شد. علی پروین قبل از کناره گیری از فوتبال، سال ها در قامت مربی - بازیکن در پرسپولیس درخشید و برای سرخپوشان انواع و اقسام جام ها را آورد و سکوها هم به او لقب سلطان علی پروین را دادند. شماره 7 افسانه ای پرسپولیسی ها، 76 بار برای تیم ملی ایران هم به میدان رفت و یکی از به یاد ماندنی ترین کاپیتان های تاریخ تیم ملی فوتبال ایران بود.

قسمت های قبلی لقب های ماندگار  فوتبال ایران

قسمت اول: آقای بخیه

قسمت دوم: معلم اخلاق

قسمت سوم: عقاب آسیا

قسمت چهارم: موشک

قسمت پنجم: رضا فاکتی

قسمت ششم: سیم خاردار

قسمت هفتم: پا طلایی

قسمت هشتم: سر طلایی

اخبار داغ 

دعوایی که می تواند آبروی فوتبال ایران را در فیفا ببرد | خطرناک تر از 15 تیمی شدن لیگ برتر! ماشین سازی مقابل گل گهر بازی نکند هم از لیگ برتر کنار گذاشته نمی شود! ریحانه پارسا در کلیپ بعدی ساسی مانکن / ریحانه پارسا جایگزین الکسیس + عکس ۲ بازیگری که در حق علی انصاریان نامردی کردند / سام درخشانی گفت دور و نزدیک فوتبال؛ 10 بازیکنی که پیش از فوتبالیست شدن نیز ثروتمند بوده اند (دوبله اختصاصی) درخواست 180 میلیون یورویی دورتموند برای هالند؛ تنها 10 باشگاه اروپایی توان خرید او را دارند 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: فوتبال ایران علی پروین لقب سلطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۸۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اگر خوش شانس باشید می‌توانید در ارتفاعات کمتر تصرف شده زاگرس و البرز عقاب طلایی را در حال پرواز ببینید. این گونه هزاران سال است که در سراسر قلمرواش در نیمکره شمالی زمین، موجودی دست‌نیافتنی، اسطوره‌ وار و باشکوه است.

هم‌اکنون حدود ۱۲۸ گونه جانوری و مهره‌دار کشور در معرض خطر انقراض هستند که برخی وضع خوبی ندارند. در ایران در رده پرندگان، درنای سیبری، بالابان، اردک سرسفید، میش مرغ، عقاب طلایی و اردک مرمری در معرض خطر انقراض هستند. البته عقاب طلایی در مقیاس جهانی و بر اساس نظر کارشناسی IUCN در معرض خطر نیست. اما وضعیت این گونه و همه پرندگان شکاری در ایران تعریف چندانی ندارد.

عقاب طلایی در ایران:

عقاب طلایی گونه‌ای روزگرد است که در زیستگاه‌های کوهستانی ایران زندگی می‌کند و بیشتر به عنوان پرنده‌ای مهاجر شناخته می‌شود و خیلی کم به صورت بومی یا تولیدمثل کننده دیده می‌شود. این گونه شباهت زیادی به عقاب شاهی دارد و از دور وقتی در آسمان به لکه‌ای در حال پرواز می‌ماند، شبیه سارگپه هم می‌تواند باشد.

رژیم غذایی: انواع پستانداران نظیر خرگوش، سنجاب، روباه، سگ، دام سبک، موش، جرد، انواع پرندگان مانند کبک، قرقاول، غاز، حواصیلو ... و انواع خزندگان مانند لاکپشت، مار، مارمولک و...

ویژگی‌های شاخص جسمانی: طول بال آنها بین ۱۸۵ تا ۲۲۰ سانتی متر نرها و ماده‌ها از نظر ظاهری شبیه هم هستند، اما ماده ها بسیار بزرگتر از نرها هستند. وزن ماده بین ۳.۹ تا ۶.۱ کیلوگرم و وزن نر ۳ تا ۴.۴ کیلو گرم است.

مخاطرات: تقریباً تمام تهدیدات عقاب‌های طلایی به طور مستقیم یا غیرمستقیم به فعالیت‌های انسانی مربوط است. از جمله: تغییر زیستگاه، آزار و شکار جوجه‌ها، مسمومیت ناشی از مسمومیت طعمه، برخورد با هواپیما و دکل‌های برق، توسعه شهرنشینی، و جمعیت‌های انسانی، کاهش طعمه.

عقاب های جهان

۶۰ گونه عقاب در دنیا

۴۰ گونه عقاب در آفریقا

۱۱ گونه در ایران (عقاب دریایی دم سفید، عقاب دریایی پالاس، عقاب طلایی، عقاب شاهی، عقاب خادار بزرگ، عقاب خالدار کوچک، عقاب صحرایی، عقاب خاکی، عقاب پرپا، عقاب دوبرادر، عقاب مارخوار)

سرعت متوسط عقاب‌ها: ۶۵ تا ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت

۱۴ تا ۲۸ سال : متوسط عمر

آهو و کل‌وبز: بزرگترین حیواناتی که می‌تواند شکار کند

۲۰۰ هزار برابر: قدرت بینایی بعضی از عقاب‌ها نسبت به انسان (توانایی دیدن خرگوش از فاصله ۳ کیلومتری)

۹۰۰ کیلوگرم: وزن آشیانه بعضی از عقاب‌ها

۱۳ تا ۱۸ سانتی متر: طول چنگال های عقاب طلایی

۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار : تعداد تخمینی کل عقاب‌های طلایی منفرد

۶۰ تا ۱۰۰ هزار : تخمین تخمینی جفت‌های زادآور

زیستگاهای جهانی: اوراسیا، آمریکای شمالی و شمال آفریقا

زیستگاه‌های ایرانی: مناطق کوهستانی نواحی شمال و غرب کشور

کد خبر 847548 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش حیوانات - انقراض گونه‌ها محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • گذر از دوران سیاه؛ اورتون در لیگ برتر ماندگار شد
  • واکنش فریدون زندی پس از شنیدن نام علی پروین (فیلم)
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • (ویدئو) روایت جالب فریدون زندی از مشکل داشتن علی پروین با او
  • (ویدئو) واکنش فریدون زندی پس از شنیدن نام علی پروین
  • قضاوت سلطان‌زاده در گزینشی نهایی کشتی المپیک
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است