Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@15:55:55 GMT

فارس من| بودجه ۶۰۰ میلیاردی برای حل فاضلاب تنگک بوشهر+عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۸۵۰۸

فارس من| بودجه ۶۰۰ میلیاردی برای حل فاضلاب تنگک بوشهر+عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس - بوشهر، سینا ناجی: سرآمد مدیریت شهری در دنیا شهر پایدار است که به شهری نسبت داده می‌شود که همهٔ نیازهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ساکنان به طور مناسب و عادلانه برطرف می‌شود بدون اینکه منافع نسل‌های آینده به خطر بیفتد همچنین شهر و فعالیت‌های شهری کمترین تأثیر نامطلوب را بر محیط‌زیست داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الگوی شهر پایدار که نمونه نسل جدید آرمان‌شهرهاست سرمشق مدیران شهری دنیا قرار دارد و به تبع آن شهرداری‌ها هم بایستی در این مسیر گام بردارند البته با توجه به ارزش و هنجارهای مردم یک شهر و نگاه ویژه داشتند به فرهنگ غنی خود که ایران و بوشهر در این زمینه حرف‌های خوبی برای گفتن دارد.

حال و روز بد محلات تنگک در بوشهر

محلات تنگک بوشهر که جمعیت قابل توجهی از مردم را در دل خود جای‌ داده است متأسفانه حال و روز خوبی ندارد که یکی از این موارد وجود پساب‌هایی است که چندین‌ساله به‌صورت آب راکد در گوشه‌وکنار این محله هستند بدتر از همه اینکه مسؤولین هم اعتنایی به این معضل نداشتند.

پساب‌های که تبدیل به لجن شده است آن هم در مناطق مسکونی مشکلات متعددی را به وجود می‌آورد که این معضلات در بخش شیوع عوامل بیماری‌زا، آلودگی محیط‌زیست و هوا همچنین در زیبایی شهر نمایان می‌شود که هرکدام مخاطره‌ای بس بزرگ است.

یکی از دلایل اصلی آب‌گرفتگی معابر این است که عموماً اصول شهرسازی در شهرها رعایت نمی‌شود، شهرداری‌ها، مراجع صدور پروانه و همه دستگاه‌های تأثیرگذار در امر ساخت‌وساز که در توسعه شهرها ایفای نقش می‌کنند، می‌بایست ضوابط و مقررات شهرسازی مدرن را رعایت کنند.

هر چند که در بسیاری از شهرها مسیر و جهت توسعه و به طور کلی ضوابط شهرسازی به سمت‌وسویی رفته است که امکان اصلاح بسیار سخت شده است ولیکن در شهرهای جدید و در طرح‌های جامع و تفصیلی، این موضوع می‌بایست در صدر اولویت‌های برنامه‌ریزان شهری قرار بگیرد همچنین توجه به عوارض توپوگرافی شهرها، شیب زمین، جهات خیابان‌کشی‌ها و مسیرهای کانال‌ها و جوی‌های معابر در برنامه‌ریزی شهری می‌بایست با استفاده از متخصصین هر حوزه بررسی و اتخاذ تصمیم شود.

مخاطبان خبرگزاری فارس نیز با ثبت سوژه‌ای در بخش فارس‌من تحت عنوان «آب‌های سطحی محله تنگک بوشهر کی دفع می‌شود؟» خواستار پیگیری این موضوع شدند و عنوان کردند: بعد از گذشت چندین سال از اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی در محله‌های تنگک شهر بوشهر، هنوز آب‌هایی که به شکل لجن هستند دفع نشده و معضل بزرگی برای اهالی این محله بزرگ بوشهر شده‌اند. علاوه بر اینکه چهره شهر و محله را نازیبا کرده برای سلامتی خانواده‌ها خصوصاً بچه‌ها آسیب‌زاست، لطفاً پیگیری شود.

 

رها شدن پساب‌ها در محله تنگک

یکی از اهالی تنگک دوم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: پساب‌های تنکگ سال‌هاست که به همین شکل به حال خود رها شدن و مسؤولین توجهی به این امر ندارند.

وی تأکید کرد: وجود این پساب‌ها علاوه بر اینکه چهره محله را نازیبا کرده برای سلامتی و امر بهداشتی هم ضرر دارد که متأسفانه حشرات موذی در این محله با وجود این لجنزارها زیاد است.

این معضل از چشم امیریه نشینان بوشهر هم دور نمانده است، چندی پیش رباب عبیدی در نطق پیش از دستور خود در رابطه با ضرورت اجرای فاضلاب و کانال دفع آب‌های سطحی سخن گفت.

خلف وعده نیروگاه اتمی

این عضو شورا توضیح می‌دهد: درحالی‌که فاز اول شبکه دفع آب‌های سطحی اجرا شده و اجرا فاز دو آن که دو هزار و ۲۴۰ متر است و قرار بود با مشارکت نیروگاه اتمی باشد اجرا نکرده است که از شهردار درخواست دارم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و با رایزنی با مدیران نیروگاه این امر را محقق کنند.

همکاری ادارات در رابطه‌ با این‌گونه پروژه‌ها بسیار حائز اهمیت است و نباید جوری شود که به علت اینکه اداره‌ای همکاری نمی‌کند سلامت مردم در خطر باشد.

 

شهردار بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در دفع آب‌های سطحی مثل بارندگی شهرداری موظف است که موجبات را فراهم و این معضل را حل کند اما آب‌های مناطق تنگک پساب هستند که مستقیم به اداره آب و فاضلاب برمی‌گردد.

حسین صالحیان ادامه داد: این موضوع یکی از موارد مهم شهرداری بوشهر محسوب می‌شود که از معاون عمرانی شهرداری خواستم به صورت جدی این موضوع را پیگیری کند.

پیش بینی اعتبار برای اجرای کانال‌های دفع آب سطحی محلات تنگک

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۰ برای اجرای کانال‌های دفع آب سطحی محلات تنگک اعتبار دیده شده و بدون شک این پروژه در سال جاری به اتمام خواهد رسید.

عبدالحمید حمزه پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: محلات جنوبی شهر بوشهر که تنگک ها هم جز آن می‌باشد فاقد فاضلاب شهری است و این معضل با ایجاد شبکه فاضلاب حل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: برای ایجاد فاضلاب در مناطق تنگک تمامی اقدامات صورت گرفته و تنها ما منتظر اعتبارات پروژه از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم که باید مسؤولین استانی و نمایندگان مجلس در این زمینه کمک‌حال ما باشند.

این مقام مسؤول عنوان کرد: با توجه به برآوردهای انجام شده بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه این پروژه است که بدون شک با رسیدن بودجه اولویت یک پروژه آب و فاضلاب استان بوشهر پروژه آب و فاضلاب تنگک است.

عبدالکریم جمیری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در مورد فاضلاب شهر بوشهر که موضوع بسیار مهمی است و چندین سال از آن زمان می‌گذرد با آقای نوبخت مکاتباتی صورت گرفته و ما پیگیر این موضوع هستیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: اینکه صرفاً مجریان کار بگویند نمایندگان مجلس بودجه بیاورند حرف کلی است و باید مصداقی‌تر اعلام کنند که کجای کار هستند تا بتوانیم پیگیری‌های مؤثری در این زمینه داشته باشیم.

امیدوارم همه دستگاه‌های ذی‌ربط در این مورد همکاری داشته باشند تا این مشکل چندساله حل شود و شهر بوشهر جای بهتری برای زیستن شود.

 

علی ایحال مسؤولین مربوطه باید با شناسایی موقعیت‌هایی که در باران و غیر باران باعث جمع‌شدن آب سطحی و همین آب‌ها با گذشت زمان تبدیل به پساب می‌شوند فکر اساسی کند گرچه با ایجاد شبکه مناسب فاضلاب مشکلات تا حدودی حل خواهد شد.

البته می‌توان برای آب‌های سطحی تدابیری اندیشید برای مثال با ذخیره‌سازی یا هدایت آن‌ها صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف آب ایجاد کرد.

باید این نکته را هم یادآور شویم که نه فقط در محله‌های جنوبی بوشهر حتی در هسته اولیه شهر هم با بارش بیش از یک ساعت باران شهر به ونیز ثانی تبدیل می‌شود که بایستی این مشکل را ریشه‌ای حل کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بوشهر محیط زیست آب فاضلاب محله تنگک شهرداری بوشهر گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار دفع آب های سطحی آب و فاضلاب محلات تنگک شهر بوشهر پساب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۸۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی

حمیدرضا کریمی‌فرد اظهار کرد: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.

او با بیان اینکه در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰ کیلو وات در سطح استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، افزود: علاوه‌ بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد ۵ نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم اکنون فعال هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، متوسط میزان تابش این استان را بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و افزود: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. 

کریمی‌فرد، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت‌نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • خودروهای خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در آب های استان بوشهر توقیف شد
  • توقیف خودرو‌های خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در استان بوشهر
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تصویب طرح جامع اولین شهرک مسکونی دولتی فارس
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • خسارت بیش از یک میلیاردی سیل به تاسیسات آب و فاضلاب شهر تفت
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بدهی‌های آب و فاضلاب استان بوشهر پرداخت شد
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر