Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه حماسه و مقاومت: «چند متری، ارتفاعات را بالا رفته بودیم که ناگهان ابراهیم مرادی -که بعدها به شهادت رسید- دستم را گرفت و خیلی آرام گفت: صالح! پایم به یک تله استتار شده گیر کرد. ابراهیم در جمع چهار نفره ما که برای شناسایی ارتفاعات قوچ سلطان رفته بودیم، نفر آخر بود. 

همین سر و صدای اندک به گوش دشمن رسید و سرباز بعثی فریاد زد: قف! (بیاستید) برادر ارتشی که همراه ما بود گفت: سریع دراز بکشید روی زمین، فرمان ایست دادن و بلافاصله شلیک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفس‌هایمان حبس شده بود. هرطور شده باید این عملیات شناسایی را انجام می‌دادیم و حالا می‌رفت که همه چیز با دستگیری ما لو برود.»


نقشه عملیات قوچ سلطان

 

«محمد صالح عبدی» از رزمندگان پیشمرگ مسلمان، در ادامه روایت این خاطره، می‌گوید: «نفر چهارمی که همراهمان بود به زبان عربی مسلط بود و حرف‌های دشمن را ترجمه می‌کرد. ما با تیراندازی دشمن هیچ تکانی نخوردیم و عکس‌العملی نشان ندادیم، سربازان بعثی نورافکن‌هایی به هوا شلیک کردند و چیزی ندیدند. فرمانده‌شان گفت: حتما پای یک خرس به تله گیر کرده است. 

خدا را شکر به خیر گذشت و توانستیم کار شناسایی‌مان را انجام دهیم و دوباره به مقرمان باز گردیم.»

۲۷ آذر سال ۵۹ بود و تازه چند ماهی از آغاز جنگ می‌گذشت. دشمن در غرب کشور توانسته بود، مناطقی از جمله ارتفاعات «قوچ سلطان» یا همان ارتفاعات «کنگرک» را به تصرف خود درآورد. اگر با مناطق غرب کشور آشنایی داشته باشید به خوبی می‌توان دریافت تصرف چنین جایی که مشرف بر شهرهای با اهمیتی چون مریوان بود، توسط دشمن می‌توانست چه خساراتی را به بار بیاورد و عملا انجام هرگونه عملیات و تحرک نظامی از اختیار قوای اسلام خارج می‌شد.

اولین روز از دی سال ۵۹ قرار شد هر طور که شده قوچ سلطان باز پس‌گرفته شود. پس از یک عملیات شناسایی نیروهای سپاه مریوان که فرماندهی آنها بر عهده حاج احمد متوسلیان بود، سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد و تیپ مریوان از لشکر ۲۸ ارتش، با حمله به ارتفاعات «قوچ سلطان» و «قلنجان» توانستند قسمت‌هایی از منطقه را بگیرند. در مرحله اول این عملیات ۱۰۰ نفر از نیروهای بعثی به درک واصل شدند.


حاج احمد متوسلیان در کنار رزمندگان کُرد

 

اما هنوز ارتفاعات قوچ سلطان به کلی باز پس گرفته نشده بود. لذا در اول فروردین سال ۶۰ تا پنجمین روز از آغاز سال جدید، نیروهای اسلام، مجدد دست به عملیات دیگری زدند. در این مرحله عملیات صد نفر از نیروهای تیپ ارتش مریوان به فرماندهی سرهنگ رسول عبادت از رو به رو و تعداد دویست نفر از نیروهای سپاه و سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد به فرماندهی حاج احمد متوسلیان توانستند دشمن را دور زده و مواضع دیگری از منطقه استراتژیک قوچ سلطان را از دشمن بگیرند.

قوای اسلام همچنین با پاکسازی این مناطق موفق شدند، شهر پنجوین را نیز به تصرف خود در آوردند، اما به دلیل کمبود نیرو و تجهیزات، نتوانستند این منطقه را حفظ کنند و به همین خاطر به ارتفاعات قوچ سلطان بازگشتند.

مرحله سوم عملیات بازپس‌گیری ارتفاعات قوچ سلطان در ۵ خرداد ۶۰ تا شانزدهم همین ماه، انجام شد و ارتفاعات «باشماق»، «گود خزینه» و همچنین روستای «بایوه» و «مرانه» هم از تصرف دشمن خارج شد. سرانجام منطقه به طور کامل از لوث وجود دشمنان بعثی پاک شد.

نکته قابل توجه این است که حاج احمد متوسلیان که ماه‌ها در کردستان به سر می‌برد با شناختی که از منطقه داشت، توانست تنها با ۲۰۰ نیرو عملیات را پیش ببرد. و این در حالی بود که یک افسر اسیر شده عراقی اعتراف کرده بود، نیروهای ایرانی آنچنان پر قدرت الله اکبر گویان در ارتفاعات بودند که ما فکر کردیم با تعداد بی‌شماری از رزمندگان مواجه هستیم و خود را باختیم و تسلیم شدیم.


شهید سرهنگ رسول عبادت

 

سرهنگ رسول عبادت از ارتشی‌های شجاع و فعال در منطقه غرب کشور در مرحله سوم این عملیات، زمانی که طعم شیرین پیروزی را احساس کرد به همراه نیروهایش در حال جمع‌آوری مجروحان و انتقال اسرای عراقی بود که توسط یک سرباز بعثی مورد هدف قرار گرفت و به شهادت رسید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دفاع مقدس کردستان حاج احمد متوسلیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان باختن یک نفر در اثر سقوط از ارتفاعات جنگل ابر

ایسنا/سمنان مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان از سقوط و جان باختن یک نفر در ارتفاعات جنگل ابر منطقه خبر داد.

حسین درخشان ۱۵ اردیبهشت‌ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این فرد در ارتفاعات جنگل ابر در شهرستان شاهرود دچار حادثه شده بود.

وی ادامه داد: پس از اعلام سقوط یک نفر در ارتفاعات جنگل ابر واقع در سرتخت دوم منطقه قلعه چه شهرستان شاهرود به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر استان، عملیات امداد و نجات آغاز شد.

مدیرعامل هلال احمر استان با بیان اینکه گزارش حادثه توسط کوهنوردان منطقه به هلال احمر اعلام شد تصریح کرد: به محض اطلاع از حادثه، بلافاصله با اعزام یک تیم تخصصی از پایگاه امداد و نجات کوهستان جنگل ابر. عملیات جست‌وجو و امداد و نجات از ساعت ۱۸:۴۰ روز جمعه شروع شد.

وی با تجلیل از تلاش امدادگران عنوان کرد: تلاش شبانه نجاتگران برای یافتن فرد سقوط کرده بیش از هشت ساعت در دره‌های جنگل ابر ادامه داشت.

مدیرعامل جمعیت هلال احمراستان سمنان گفت: سرانجام پیکر بی‌جان حادثه دیده پس از ساعت‌ها تلاش نجاتگران پیدا و عملیات در ساعت سه و ۱۲ دقیقه شنبه ۱۵ اردیبهشت به پایان رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • استقبال از نظامیان صهیونیست با نارنجک و بارانی از گلوله در«طوباس»
  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • نجات ۲ کوهنورد گم شده در ارتفاعات کبیر کوه شهرستان ملکشاهی
  • برپایی یادواره شهید شاخص شهرستان کوار
  • یک روایت از جهادگران در عملیات بیت‌المقدس
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • جان باختن یک نفر در اثر سقوط از ارتفاعات جنگل ابر
  • مهاجری: بعضی وزرا از حضور در دولت پشیمان هستند/ برخی نقش شاه سلطان حسین را بازی می کنند
  • یافتن دو گردشگر مفقود شده در ارتفاعات سیبک