Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@22:58:28 GMT

پرهیز از مصرف قارچ‌های خودرو ضروری است

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۰۹۵۱۹

پرهیز از مصرف قارچ‌های خودرو ضروری است

مهدی محمدی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به گزارش‌های مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت در سال‌های گذشته اظهار کرد: یکی از قارچ‌های عامل مسمومیت در کشور از جنس آمانیتا است که تا حدودی به قارچ‌های خوراکی شباهت داشته و حتی می‌تواند در کنار آن‌ها در محل رویش وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر لزوم پیشگیری و مقابله با مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو و سمی افزود: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت به ویژه قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان و قارچ‌هایی که کنار درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای با منشأ نامشخص عرضه می‌شوند، خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: مردم باید تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، مصرف کنند.

وی ادامه داد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و فقط کارشناسان مجرب و قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین مردم نباید به توصیه‌های برخی افراد در تشخیص انواع سمی قارچ از انواع خوراکی به هیچ وجه توجه کنند.

محمدی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشاندهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، گفت: برخی روش‌ها و معیارهای سنتی همچون تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در تمامی موارد نیست.

هرگز قارچ را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر اینکه هرگز نباید قارچ‌ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف کرد، افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا همچون کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و یا بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

وی بیان کرد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تأخیری یعنی چهار تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ، هر چه سریع‌تر بیمار را باید به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت‌ها منتقل کرد.

محمدی با اشاره به مواردی که علائم گوارشی به صورت تأخیری با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ رخ می‌دهد، گفت: این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از مردم در سال‌های گذشته همین مسئله بوده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها، امکان درمان موفقیت‌آمیز را افزایش داده و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود، بنابراین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی باید پرهیز کرده و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود.

محمدی تصریح کرد: در صورت امکان همراه داشتن نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار برای شناسایی و ارائه به کادر پزشکی توصیه می‌شود.

کد خبر 5176294

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قارچ مسمومیت مراکز درمانی ویروس کرونا آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا تردد وسایل نقلیه مسافران نوروزی خطبه های نماز جمعه تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نوروز سانحه تصادف گرگان گردشگری وزش باد اردبیل مصرف قارچ های خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۰۹۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی


به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و عنوان کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته اند که خوشبختانه هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.


 این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: متاسفانه برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند موجب بیماری آنها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدار‌های لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه‌ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته