Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@23:21:07 GMT

سقط جنین خطر مرگ زودرس زنان را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۱۱۵۴

سقط جنین خطر مرگ زودرس زنان را افزایش می‌دهد

نتایج تحقیقات منتشرشده در نشریه BMJ نشان داد، زنانی که سقط جنین داشته‌اند با احتمال مرگ زودرس (پیش از ۷۰ سالگی) بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی نسب به زنان دیگر مواجه هستند.

به گزارش ایمنا به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان دریافتند که بین سقط جنین و مرگ زودرس در زنانی که اوایل دوران بارداری خود سقط جنین یا سقط‌های مکرر داشته‌اند، بسیار بیشتر است و این موضوع موجب شد محققان، سقط جنین را به‌عنوان علامت اولیه خطر سلامتی برای زنان در آینده بدانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس سرویس سلامت همگانی (NHS) از هر هشت بارداری، یک بارداری به سقط جنین خاتمه می‌یابد. سقط خودبه‌خودی از رایج‌ترین عوارض بارداری است که حدود ۱۲ تا ۲۴ درصد از بارداری‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

شواهد نشان می‌دهد که زنان با سابقه سقط، بیشتر در معرض خطر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ هستند، اما شواهد مربوط به سقط جنین و خطر مرگ زودرس اندک و متناقض است.

گروهی از  محققان آمریکایی برای بررسی بیشتر این موضوع تصمیم گرفتند تا ارتباط بین سقط جنین و موارد مرتبط با مرگ زودرس را تجزیه‌وتحلیل کنند.

در این بررسی ۱۰۱ هزار و ۶۸۱ پرستار زن شرکت کردند که در سن باروری (۲۵ تا ۴۲ سال) بودند و سلامتی آنان در یک دوره ۲۴ ساله و در بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۷ پیگیری شد.

در طول دوره پیگیری زنان پرسشنامه‌هایی را در مورد بارداری و نتایج آن‌ها و همچنین عوامل سبک زندگی و شرایط مربوط به سلامتی تکمیل کردند.

محققان دریافتند در میان این شرکت‌کنندگان، ۲۵.۶ درصد و یا ۲۶ هزار و ۱۰۲ نفر یک بارداری با نتیجه سقط داشته‌اند و طی ۲۴ سال پیگیری، ۲۹۳۶ مرگ زودرس در میان زنان اتفاق افتاده است که شامل ۱۳۴۶ مرگ به علت سرطان و ۲۶۹ مرگ به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است.

نتایج بررسی با در نظر گرفتن عوامل مهم تاثیرگذار از جمله سن، شرایط سلامتی و رژیم‌غذایی و سبک‌ زندگی بعد از بارداری نشان داد، زنانی که سقط داشتند ۱۹ درصد بیشتر از زنانی که سقط نداشته‌اند با احتمال مرگ زودرس مواجه هستند. این ارتباط برای سقط‌های مکرر و سقط‌هایی که در اوایل زندگی باروری زنان اتفاق می‌افتد، اهمیت بیشتری دارد.

زمانی که علت خاص مرگ‌ومیرها بررسی شد، ارتباط بین سقط جنین و مرگ زودرس به علت بیماری‌های قلبی و عروقی ۴۸ درصد افزایش داشت، اما با مرگ زودرس به علت سرطان ارتباطی نداشت.

لازم ذکر است که این مطالعه نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر دارد و تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص شود که سقط خودبه‌خودی چه ارتباطی با سلامت زنان و سازکارهای این رابطه دارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 483387

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سقط جنین جنین مرگ زودرس سلامت همگانی سن باروری سرطان بارداری بیماری های قلبی و عروقی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیماری های قلبی سقط جنین مرگ زودرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۱۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند

دکتر سیدمجید غضنفری گفت:‌ از ابتدای اجرای طرح نفس در سبزوار تا پایان فروردین امسال‌ ۱۳۴ مادر باردار مصمم به سقط در قالب این طرح شناسایی شدند که با مداخله صورت گرفته، برای ۹۵ نفر آنان پرونده تشکیل شده و با مشاوره، حمایت های مالی معیشتی و دریافت آموزش های لازم از سقط جنین منصرف شده و به بارداری خود ادامه دادند.

وی افزود:‌ از این رقم ۲۷ نفر زیر نظر مراکز بهداشتی و مرکز نفس، حمایت‌های بهداشتی، اقتصادی و مشاوره روانشناسی و خانواده رایگان دریافت کردند و با مشارکت خیران و شهروندان، یک سری جهیزیه کامل برای یک مادر باردار آماده و تحویل وی داده شد.

مدیر مرکز مردمی نفس با تاکید بر اینکه انجام سقط جنین عمدی، معادل ارتکاب قتل محسوب می شود و تبعات فردی و قانونی متعددی دارد،‌ گفت: بروز اختلالات روحی و روانی و نیز پیامدهای جسمی جبران ناپذیر از جمله تخریب رحم و عدم امکان بارداری مجدد از دیگر خطرات ناشی از سقط جنین است.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • فروش بره تودلی در تهران قدیم و جنجال در مجلس شورای ملی
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود