Web Analytics Made Easy - Statcounter

تورج نوروزی روز شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر گندمزارهای دیم آسیب دیده از خشکسالی که درمناطق جنوبی ، غربی و جنوب شرق استان متمرکز هستند قابل برداشت نیست.
وی گفت:بخش قابل توجهی از گندمزارهای دیم خوزستان در مناطق شمالی، شرق و شمال شرق استان نیز که دمای هوا تا حدودی شرایط را برای رشد محصول فراهم کرده در صورت بارش‌های مناسب در فروردین ماه قابل برداشت خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه شرایط دمایی و رطوبت برای اراضی گندم آبی مناسب است افزود: با وجود کمی بارش‌ها در فصل زمستان ، مزارع گندم آبی استان در وضعیت خوبی هستند.
حدود ۵۸۰هزار هکتار از اراضی خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ زیرکشت گندم قرار گرفت که از این میزان ۴۰۰هزار هکتار آبی و ۱۸۰هزار هکتار آن دیم هستند.
برداشت گندم در خوزستان از نیمه دوم فروردین ماه ابتدا در مناطق جنوبی و جنوب شرق خوزستان شروع و به تدریج  به مناطق مرکزی ، غربی و شمالی استان کشیده می‌شود.
پیش بینی شده در سال زراعی جاری حدود ۱.۵میلیون تن گندم در خوزستان برداشت شود که از این میزان ۱.۲میلیون تن به صورت تضمینی از کشاورزان گندم کار خریداری می‌شود.
برداشت گندم در خوزستان به مدت ۲ ماه ادامه می یابد ولی پیک برداشت و خرید تضمینی این محصول راهبردی حدود ۴۰روز است.
بارش مناسب و سیل آسا در سال زراعی ۱۳۹۷- ۱۳۹۸ سبب شد تا مزارع گندم دیم استان بهترین عملکرد را در ۳ دهه اخیر داشته باشند به گونه‌ای که برداشت گندم دیم در شهرستان هفتکل به رکورد بی سابقه ۶.۵تن درهکتار رسید.
براساس پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری این استان برای هشتمین بار متوالی مقام نخست تولید و خرید تضمینی گندم را در کشور کسب خواهد کرد.

استان خوزستان با ۱.۳میلیون هکتار زمین‌های زیرکشت و تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، شیلات ، عسل ، دام و فراورده های لبنی به ارزش بیش از ۲۹۰هزار میلیارد ریال مقام نخست کشوری را دارد.

برچسب‌ها گندم کم آبی کشاورزی خوزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم کم آبی کشاورزی گندم کم آبی کشاورزی خوزستان اخبار کنکور سال زراعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۳۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود

سهراب سهرابی گفت: طی سه روز اخیر بارش های سیل آسا در استان های خوزستان، ایلام و فارس داشتیم.

به گفته او، هنوز گزارش تکمیلی از میزان خسارت‌ها  ناشی از سیل و بارش‌ در استان‌های جنوبی نهایی نشده و به‌زودی میزان آن اعلام خواهد شد.

سهرابی از توقف برداشت گندم در استان‌های خوزستان، ایلام و فارس خبر داد و گفت: بنابر پیش بینی های قبلی سازمان هواشناسی، اطلاع رسانی لازم در خصوص انتقال گندم های خریداری شده به فضای مسقف داده شده بود.  

مجری طرح گندم وزارت جهاد با بیان اینکه گندم‌های خریداری شده از بارش‌های اخیر خسارتی ندیدند، در برخی مزارع گندم‌ها در مرحله رسیدگی بودند و در برخی مناطق حجم بارش و باد گندم‌ها را دچار خوابیدگی کرده است که با گرمای هوا مشکل رفع می شود.

او ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۷ استان کشور همچون خوزستان، کرمان، ایلام، فارس، هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان  در حال انجام عملیات برداشت گندم هستند و همواره بدلیل بارش‌های سیل آسا برداشت گندم استان‌های خوزستان، ایلام و فارس متوقف شده است‌.

سهرابی گفت: برآوردهای اولیه حاکی از آن است که خرید تضمینی گندم به بالای ۱۳.۵ میلیون تن برسد، البته شرایط آب و هوایی در ادامه اردیبهشت و اوایل خردادماه امسال تعیین کننده تولید و خرید گندم است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید