Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ انتخاب شعار «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال ۱۴۰۰ و تاکید مجدد ایشان بر نقش محوری تولید، نشان از این دارد که راه‌حل اصلی رفع مشکلات اقتصادی در کشور، داشتن نگاه به داخل و افزایش تولید است. دانشگاه به عنوان مهمترین مرکز علمی و آموزشی در کشور می‌تواند نقش موثری در تحقق اهداف این شعار به ویژه در حوزه پشتیبانی‌های علمی و تربیت نیروی مهارتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفتگو با ایسکانیوز درباره نقش دانشگاه در تحقق اهداف شعار سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: تربیت دانشجو در راستای حل مسائل و نیازهای اساسی جامعه، امری است که سال‌ها در ساختار وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های ما به سمت برنامه‌هایی می‌روند که در غالب موارد به روز نیستند و بر اساس مباحث نظری غیرکاربردی شکل گرفته‌اند. دانشگاه‌ها باید به سمت حل مسئله با شعار کارآفرینی و ارتباط با جامعه حرکت کنند. حرکت دانشگاه‌ها به نسل چهارم و پنجم که موضوعات کارآفرینی و اجتماعی را مدنظر قرار می دهند؛ یک ضرورت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره به اینکه دانشگاه می‌تواند در افزایش تولید موثر باشد، گفت: باید ظرفیت‌های دانش و دانشگاه را برای تولید به کار گرفت؛  دانشگاه به جای اینکه محلی باشد برای تربیت افرادی که از ظرفیت‌های کشور و از روحیه ابتکار و خلاقیت بیگانه هستند باید افراد را  به سمت تولید و تولیدگری هدایت کند.

خیری با بیان اینکه این کارها در دانشگاه آزاد آغاز شده، عنوان کرد: اکنون در دانشگاه آزاد موضوع مسئله‌محوری در جریان است. مسئله محوری یعنی جهت دادن دانشگاه به سمت آموزش، مهارت‌آفرینی، کارآفرینی و تربیت دانشجو در راستای حل مسائل و نیازهای اساسی جامعه.

وی افزود: ارتباط بین صنعت و دانشگاه باید به گونه‌ای شکل بگیرد که دانشجو بخشی از وقت خود را در صنعت و بخش دیگری را در دانشگاه بگذراند. ضمن اینکه توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اساساً در دانشگاه قابل تحقق است؛ هم به لحاظ برخورداری از دانش و هم به لحاظ برخورداری از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی که از این ظرفیت‌ها تاکنون در صنعت استفاده نشده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره به شکل گرفتن مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و سراهای نوآوری در دانشگاه‌ها گفت: در حال حاضر رقابت خوبی بین دانشگاه‌ها، حداقل در بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای عملیاتی‌سازی این سیاست‌ها در جریان است که شعار سال می‌تواند انرژی مضاعفی به این مجموعه‌ها بدهد تا با انگیزه و اعتقاد دوچندانی کار را پیگیری کنند.

وی همچنین درباره نقشی که دانشگاه در پشتیبانی از تولید می‌تواند داشته باشد، افزود: دانشگاه در پشتیبانی از تولید نقش ویژه‌ای دارد؛ با ایجاد دانش، مهارت‌افزایی و تربیت نسل جوان دارای ابتکار، خلاقیت و کارآمدی برای مسیر تولید و پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی این پشتیبانی صورت می‌گیرد.

خیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، فرهنگ‌سازی اقتصادی را یک کار اساسی دانست که بر عهده دانشگاه‌هاست و اضافه کرد: زیرساخت بخش تولید یک بعد فرهنگی هم دارد. باید فرهنگ کار و کارآفرینی را بیش از گذشته نهادینه کنیم و اعتقاد به ما می‌توانیم و باور به ظرفیت‌های بی‌بدیل خودمان را در جامعه ایجاد کنیم. استعداد و توان انجام این کارها در دانشگاه‌ها وجود دارد.

وی ادامه داد: بخش فرهنگی کار نیازمند این است که تحولی در حوزه علوم انسانی رخ دهد. به طور مثال در این حوزه باید مدیرانی تربیت کرد که اگر در جایی مشغول به کار شدند، استعداد لازم برای تحقق بخشیدن به شعار سال را داشته باشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم افزود: دانشگاه‌ها باید مباحث علوم انسانی را به سمت سرفصل‌ها، دروس و رشته‌های میان رشته‌ای جدید سوق دهند که بتواند نیازهای جامعه، به خصوص در بحث فرهنگ اقتصادی را تامین کند. این پشتیبانی فکری، معنوی و علمی، نقشی کلیدی است که دانشگاه‌ها بر عهده دارند. 

خیری با اشاره به اینکه بخش اساسی مانع‌زدایی‌ها مربوط به سیستم‌های نظارتی و کنترلی مانند قوه قضاییه است، گفت: مطالبه‌گری در این حوزه‌ها هم برعهده دانشگاهیان است که بی‌عدالتی و اتکای به دیگران را برنتابند و خودباوری و استفاده از ظرفیت‌های داخلی را مطالبه کنند. دانشگاه باید ضد فساد و ضد تبعیض باشد و تشکل‌های دانشجویی و دانشگاهی در این حوزه‌ها باید نقش آفرین باشند.

انتهای پیام/

اسماعیل والی کد خبر: 1091738 برچسب‌ها جهش تولید ارتباط دانشگاه و صنعت دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جهش تولید ارتباط دانشگاه و صنعت دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم دانشگاه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۶۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مسئله ضرورت حجاب غیرقابل توجیه است، گفت: حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دیوان عالی کشور، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری با اشاره به حدیث صِیانَةُ المَرأةِ أنعَمُ لِحالِها وَ أدوَمُ لِجَمالِها از امیرالمومنین (ع) در کتاب غرر الحکم پیرامون موضوع حجاب اظهار کرد: در حال حاضر بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی از کسانی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی اعلام می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است؟، در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین است و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده است و این مسئله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مسئله حجاب اشاره شده است.

حجت الاسلام منتظری تصریح کرد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است، اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می‌شود.

وی تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند، زیرا قانون در کشور برای همه لازم‌ الاتباع است.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: مسئله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

حجت الاسلام منتظری با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب در حال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مسئله مدیریت و برنامه‌ ریزی کرده است.

وی اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ لذا همه دلسوزان نظام اسلام باید بر مسئله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تأمین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان به خصوص در مسئله حجاب گفت: تأمین امنیت اخلاقی جامعه امری ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی‌ها گرفته شود، باید با برنامه‌ ریزی و تدبیر عمل شود و همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تأثیرگذار خواهد بود.

حجت الاسلام منتظری با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب خاطرنشان کرد: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

کد خبر 747475

دیگر خبرها

  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • تقویت معرفت و باور دینی کلید حل مشکلات فرهنگی
  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد