Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@03:30:47 GMT

علت افت و خیز‌های بورس در سال ۹۹ چه بود؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۱۶۹۸۲

یک عضو شورای عالی بورس گفت: روند معاملات بازار سرمایه در سال ۹۹ بی سابقه بود و آنچه را که این بازار در طول سال گذشته به خود دید دارای نکات منفی و مثبت بود.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: بعد از ریزش شاخص بورس و ایجاد افت و خیز‌های سنگین در این بازار اقدامات گسترده‌ای از سوی دولت و مسوولان حاضر در بازار در دستور کار قرار گرفت تا بتوان بار دیگر شاهد بازگشت رشد به معاملات بورس و کاهش التهاب‌های ایجاد شده در بازار باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سالی که گذشت شورای عالی بورس از جمله مجموعه‌هایی بود که در کنار سازمان بورس حمایت تمام قدی را از این بازار کرد و توانست با اتخاذ تصمیمات متعدد تا حدودی در کاهش التهاب‌های ایجاد شده در معاملات بورس تاثیرگذار باشد.

در زمانی که بازار شروع به ریزش کرد، چشم امید سهامداران به تصمیماتی بود که هر هفته با حضور مسوولان ارشد کشور برگزار می‌شد و تا پایان جلسه در انتظا انتشار‌های خبر خوشی بودند تا شاید بتواند بار دیگر بازار را به روز‌های اوج بازگرداند و سهامداران بتوانند سود‌های معقولی را از این بازار کسب کنند.

اکثر کارشناسان در واکنش به فعالیت‌های شورای عالی بورس برای بهبود وضعیت بازار سرمایه معتقدند بودند که تصمیمات اتخاذ شده در جلسه شورای عالی بورس می‌تواند کمک‌کننده به سهامداران خرد باشد و در تغییر مسیر معاملات بازار به سمت روند صعودی تاثیرگذار باشد.

تاثیرگذارترین اقدام در شورای عالی بورس تغییر دامنه نوسان بورس و ایجاد دامنه نوسان نامتقارن مثبت ۶ و منفی ۲ بود که این تصمیم توانست در کنار دیگر اقدامات انجام شده تا حدودی وضعیت بازار را بهبود ببخشد و در روز‌های پایانی سال بار دیگر شاهد سبزپوشی شاخص بورس در بازار باشیم.

در کنار همه تصمیمات اتخاذ شده در جلسه شورای عالی بورس، اما این بازار نتواست برابر با تلاش شورای عالی بورس تا پایان سال جاری ضرر و زیان‌های خود را جبران کند که از نظر یک عضو شورای عالی بورس این موضوع ناشی از عواملی بود که بر شتاب افت شاخص بورس تاثیرگذار بود.

ورود حجم گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران به بورس

«حسین سلاح ورزی» به خلاصه‌ای از معاملات بورس در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: از جمله نکات منفی بورس در سال گذشته که بر شدت روند این بازار تاثیرگذار بود مجموعه تحولات تجاری حاضر در کشور بود که باعث دور شدن بورس از کارکرد‌های واقعی خود شد.

سلاح‌ورزی به نکات مثبت معاملات بورس در سالی که گذشت اشاره کرد و گفت: نکته مثبت این بود که بازار‌های مالی ساختار یافته به عنوان یکی از ارکان جوامع توسعه یافته در مرکز توجه افکار عمومی قرار گرفت، این موضوع در طول فعالیت بازار سرمایه بی سابقه بوده است و تاکنون شاهد ورود این حجم از سرمایه‌گذاران به بورس نبوده‌ایم.

عوامل تاثیرگذار در ریزش بورس در سال ۹۹

وی با اشاره به عوامل موثر بر ریزش شدید شاخص بورس در بازار، افزود: اصولا سه عامل به شدت بر روند بازار تاثیرگذار بودند و همیشه عواملی مانند تحولات بخش حقیقی اقتصاد و انتظارات عقلایی، متغیر‌های پولی و رفتار‌های توده‌ای در تغییر سطح قیمت‌ها نقش بازی می‌کنند.

سلاح‌ورزی اظهار داشت: ارزیابی وضعیت بازار نشان می‌دهد که تغییرات بخش حقیقی در سال ۹۹ ضعیف‌ترین و رفتار‌های توده‌ای تاثیرگذارترین بازیگر میدان تحولات قیمتی در طول فعالیت بورس در سال ۹۹ بود.

به گفته این عضو شورای عالی بورس، نوسان‌های بی وقفه معاملات بورس در سال ۹۹ بازتابی از همان ناپایداری رفتار‌های توده‌ای است.

اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس

وی با اشاره به اقداماتی که می‌تواند زمینه بهبود روند معاملات بورس در سال ۱۴۰۰ را فراهم کند، گفت: در این زمینه عوامل بسیار زیاد و متعددی می‌تواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد، به طور حتم با انجام برخی از اقدامات می‌توان شاهد کاهش نوسان و ضرر و زیان‌های ایجاد شده در بازار سهام باشیم، اما اصلی‌ترین عاملی که می‌تواند بازار را دوباره به روز‌های اوج بازگرداند کاهش برخی از مداخلات صورت گرفته در بازار است که به شدت سال گذشته معاملات بورس را تحت تاثیر خود قرار داد.

سلاح‌ورزی با بیان اینکه وظیفه برخی از مسوولان حاکم در بازار کنترل شاخص بورس، افزایش و کاهش شاخص بورس نیست، افزود: این مسوولان فقط باید نسبت به این موضوع اطمینان خاطر داشته باشند که معاملات بورس در شرایط شفاف و منصفانه معاملات خود را انجام می‌دهد.

نایب رییس اتاق بازرگانی کشور تاکید کرد: در صورتی که بخش حاکمیتی بورس تمرکز خود را بر برخی از مسایل موجود که بر بازار تاثیرگذار هستند، بگذارد و از محدوده‌هایی که نمی‌تواند نقش چندانی را بر بازار داشته باشد خارج شود، شرایط حاکم در معاملات بورس بهتر از موقعیت فعلی بازار می‌شود.

تاثیر آزادسازی سهام عدالت بر معاملات بورس

وی با اشاره به زمان آزادسازی سهام عدالت و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره کرد و گفت: در تاثیر این اقدام مهم دولت نمی‌توان با قطعیت و اطمینان اظهارنظر کند، از همان روز نخست که بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح شد حرف ما در بخش خصوصی این بود که اجرای این تصمیم مهم نیازمند محاسبه، شبیه‌سازی و تحلیل است.

سلاح ورزی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد تحلیل عمیقی در زمینه آزادسازی سهام عدالت صورت نگرفت و بهتر بود در زمان دیگری این اقدام انجام می‌شد تا دیگر شاهد تاثیر زیادی بر روند معاملات بازار نباشیم.

اقدامات دولت بر معاملات بورس

این عضو شورای عالی بورس اظهار داشت: دولت از زمانی که شاخص بورس در مسیر سقوط قرار گرفت برای جلوگیری از ریزش بازار اقدام به اجرای برخی از مقررات کرد که به دلیل بی اعتمادی‌های حاصل شده در بازار نتوانست چندان تاثیر مثبتی را بر بازار بگذارد.

عملکرد حقوقی‌ها برای حمایت از بازارسرمایه

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در زمینه ضعف عملکرد حقوقی‌ها در راستای حمایت از بازار سرمایه گفت: حقوقی به چه دلیلی باید از بازار حمایت کنند؟ حقوقی یک بازیگر مانند هر بازیگر دیگری است که به دنبال منفعت خود در بازار است.

سلاح‌ورزی با بیان اینکه سیاستگذار باید شرایطی را در معاملات بورس حاکم می‌کرد تا ثبات و تعادل بازار تضمین کننده منافع همه سهامداران باشد، افزود: با توجه به شرایط حاکم شده در بازار، اکنون سهامداران نسبت به معاملات این بازار نا اطمینان شده اند و بیشتر مسوولان به دنبال این هستند تا یک شبه وضعیت بازار را بهبود ببخشند و کسی به فکر رفتار تعادل بخش و دراز مدت در این بازار نیست.

برنامه‌های پیش‌روی شورای عالی بورس برای معاملات بازارسرمایه

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه‌های پیش روی شورای عالی بورس برای هدایت از معاملات این بازار اشاره کرد و افزود: حرف رسمی درباره برنامه‌های شورا باید از سوی رییس و سخنگوی شورای عالی بورس پیگیری شود، اما به نظر می‌رسد سه محور مقررات زدایی، حمایت از جریان آزاد اطلاعات و منزه نگه داشتن بورس از مداخلات و اظهار نظر‌های سیاسی تاثیرگذار بر بورس از جمله اولویت‌هایی است که باید تعقیب در شورای عالی بورس تعقیب و اجرا شود.

بیشتر بخوانیدسه رییس در یک سال؛ بررسی مهم‌ترین تحولات بازار سرمایه در سال گذشته

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: بورس اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس آزادسازی سهام عدالت معاملات بورس در سال عضو شورای عالی بورس بازار تاثیرگذار معاملات بازار بورس در سال ۹۹ روند معاملات بازار سرمایه شده در بازار بازار تاثیر وضعیت بازار سلاح ورزی شاخص بورس سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۱۶۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت با افت ۱۲۲۲۶.۳۶ واحدی به ۲,۲۶۸,۸۴۵.۴۲ واحد رسید.

به گزارش مشرق، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) با افت ۱۲۲۲۶.۳۶ واحدی به ۲,۲۶۸,۸۴۵.۴۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به افت ۶۰۱۸.۲ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۵.۸۴۷ میلیارد سهم بود که طی ۲۹۷,۷۳۶ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۳۷,۳۶۳.۷۰۸ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۳۹۰,۲۷۷.۲۹۴ میلیارد ریال شد.

نمادهای فولاد، فملی، شپنا، شبندر، وبملت و فارس بیشترین نقش را در افت شاخص بورس داشتند.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۱۱ اردیبهشت/رشد ۱۲۲۲۶ واحدی
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس امروز ۹ اردیبهشت/افت ۲۰۱۴۵ واحدی
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار