Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم با بیان اینکه مهدویت هویت‌آفرین و فرد معتقد به امام مهدی دارای امید و آرمان است، گفت: امروز جهان جوامع دچار بحران معنویت و خانواده و روابط اجتماعی شده‌اند و مهدویت به راحتی درمانگر همه این بحران‌ها است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا فوادیان در سیزدهمین نشست علمی ـ تخصصی «در رواق میقات» که هشتم فروردین‌ماه از سوی مدیریت آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به صورت مجازی برگزار شد، در سخنانی گفت: مهدویت هویت‌آفرین است و فرد معتقد به امام مهدی دارای امید، آرزو و آرمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعتقاد به امام مهدی (عج) انسان را از بحران‌های اجتماعی نجات می‌دهد، زیرا کارکرد‌های مختلف در عرصه‌های گوناگون دارد و در پرتو همین کارکرد، مباحث میان رشته‌ای مهدویت و روان‌شناسی و مهدویت و جامعه‌شناسی در حال تدریس و تالیف است.

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم بیان کرد: امروز در جهان جوامع دچار بحران معنویت و خانواده و روابط اجتماعی شده‌اند و مهدویت به راحتی درمانگر همه این بحران‌ها است؛ اعتقاد به امام مهدی (عج) به معنای اعتقاد به چشم خدا در میان خلائق است؛ اگر خود را همواره در منظر خلیفه الله ببینیم، دچار افسردگی و بحران معنا نمی‌شویم و از گرفتاری‌هایی عاری می‌یابیم.

وی با بیان اینکه از مجموعه آثار علامه جعفری کتابی با عنوان امید استخراج شده است، تصریح کرد: این یعنی عصاره تفکر مهدوی، امید است؛ امروزه در غرب به دنبال نقش کلیسا در بهداشت روان و کاهش بحران‌های اجتماعی هستند و در ایران اسلامی نیز بحث انتظار و بهداشت روان و مباحث میان‌رشته‌ای در حال فعالیت است تا بتوانند امید را زنده کنند.

فؤادیان با اشاره به نقش مهدویت در حل معضلات اجتماعی، بیان کرد: هم‌اینک شیوع ویروس کرونا افراد زیادی را درگیر کرده است؛ حال مهدویت چگونه می‌تواند پاسخگو باشد؟ رهبری شعار «تولید و پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» را برای امسال انتخاب کردند. به نظر می‌رسد باتوجه به اینکه امسال دو میلاد برای امام عصر داریم، اگر گرفتار مشکلات اقتصادی نبودیم، امسال را سال امام مهدی می‌نامیدند. حال سئوال این است که آیا در سال اقتصاد، مهدویت راه‌حلی برای بحران اقتصادی دارد؟

استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه تصریح کرد: همه شنیده‌ایم اگر امام عصر ظهور کنند، حتی یک فقیر در عرصه جهانی وجود نخواهد داشت. مگر سیستم حکومتی حضرت چگونه است که فقیری نخواهد بود؟ البته موضوع تولید، عرضه و تقاضا در مباحث مهدویت آمده است، یعنی تولید در آن زمان، زیاد، تقاضا از سوی مردم کم و نظام توزیع عادلانه است و خودبه خود فقر ریشه کن می‌شود، براساس روایات، سیستم اقتصادی امام عصر، سیستم کفاف نیست، بلکه عفاف است و مردم زیاده‌خواه نخواهند بود.

وی بیان کرد: وقتی در مقابل کلمه مهدویت، منشوری قرار دهیم، مهدویت در حوزه‌های مختلف اجتماعی توانایی برای حل این بحران‌ها دارد؛ اگر تنها به برخی از عناصر مهم مهدویت مانند امید توجه کنیم، بسیاری از مشکلات قابل حل است؛ در ادبیات دینی بیان شده که نومیدی نشانه کفر و دوری از رحمت خداست، بنابراین اگر اینقدر امید در ادبیات دین مهم است، امید در مهدویت موج می‌زند.

فؤادیان اظهار کرد: مهدویت می‌تواند در مناسک حج هم نقش ایفا کند. حج، اجتماع بی‌نظیر است، از این جهت که اقوام مختلف با فرهنگ‌های مختلف از سراسر دنیا حضور به هم می‌رسانند؛ مهدویت هم موضوع مشترک میان اهل سنت و شیعه است و گروهی نیست که موعود را قبول نداشته باشد؛ حتی روایت «من انکر المهدی فقد کفر» در اهل تسنن بیان شده که در شیعه نیست، بنابراین مهدویت می‌تواند محور گفتگو و تعامل بیشتر و الفت و انس میان مسلمین باشد.

وی تصریح کرد: در روایات بیان شده است، امام مهدی (عج) از کنار خانه خدا ظهور می‌کند. حج هم در این مکان رخ می‌دهد؛ فرو رفتن سفیانی در سرزمین بیدا، قتل نفس زکیه و دستاورد‌های حکومت حضرت در مکه و مدینه وارد شده، لذا مهدویت برای رفع چالش‌هایی که دشمنان اسلام در زمان انجام مناسک ایجاد می‌کنند هم قابلیت رفع این بحران‌ها را دارد. مهدویت موضوعی است که همه مذاهب اسلامی نسبت به آن سر تعظیم فرود می‌آورند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: مهدویت موضوع بین‌الادیانی و بین‌المذاهبی است و همه بشریت می‌توانند بر سر سفره مهدویت بنشینند؛ مهدویت به راحتی می‌تواند بحران‌های اجتماعی را حل و درمان کند، چون کارکرد‌های مختلف در عرصه علوم تربیتی، روان‌شناسی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دارد. کسی که معتقد به امام مهدی (عج) باشد، از بحران‌های فردی فاصله گرفته و برای آمدن و ظهور امام مهدی د (عج) نبال ایفای نقش است؛ مهدویت خنثی نیست و به انسان تکاپو و نشاط و پویایی می‌دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نیمه شعبان اعیاد شعبانیه هویت دینی عصر ظهور معتقد به امام مهدی بحران ها حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۲۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد

غلامرضا زارعی مدیر دفتر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: بر اساس ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است طبق معرفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همکاری برخی نهاد‌ها به مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر پنج سال سبد تغذیه و بسته بهداشتی رایگان را به صورت ماهانه اختصاص دهد.

او افزود: بر همین اساس شارژ اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به میزان حدود ۶ میلیون ریال برای مادران دارای فرزند شیرخوار شامل ۲ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۱۱۰ نفر از سه دهک اول درآمدی انجام شده است.

مدیر دفتر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: به منظور حمایت از مادران ایرانی در فرزندآوری و حرکت به سوی جوانی جمعیت، بسته‌های غذایی و بهداشتی به مادران دارای فرزند شیرخوار (زیر ۲ سال) در بستر کالابرگ الکترونیکی اختصاص یافته است.

زارعی بیان کرد: ۱۶ هزار و ۵۷۱ شعبه فروشگاه زنجیره‌ای و خرد در استان خراسان رضوی آماده عرضه بسته‌های غذایی و بهداشتی ویژه مادران دارای فرزند شیرخوار و زیر پنج سال هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • تسلیت رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی
  • ملی پوشان ایران حریفان خود را شناختند
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • در نشر و انتقال آرمان‌های انقلاب دچار ضعف هستیم
  • تجدید میثاق مدیرعامل و کارکنان بانک توسعه تعاون با آرمان‌های امام راحل
  • جوانان و امیدهای بوکس ایران در رینگ آسیایی
  • جوانان و امید‌های بوکس ایران در رینگ آسیایی