Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوعی حلزون دریایی می‌تواند سر خود را از بدن جدا کرده و بدن جدیدی تولید کنند.  

همه تاکنون درباره موجوداتی شنیده‌ایم که قادر به ترمیم و بازیابی دُم یا اندام خود پس از آسیب دادن یا قطع شدن آن اندام هستند. اکنون بر اساس یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله Current Biology، دانشمندان به تازگی دو گونه حلزون دریایی "کیسه‌زبانان" را کشف کرده‌اند که می‌توانند کاری باورنکردنی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها ابتدا سر خود را از بدن خود جدا کرده و سپس یک بدن جدید و کامل با قلب و سایر اندام‌های داخلی رشد می‌دهند.

محققان فکر می‌کنند که این حلزون‌های دریایی ممکن است از توانایی فتوسنتزی کلروپلاست های جمع شده از جلبک‌ها در رژیم غذایی خود برای زنده ماندن به اندازه کافی و احیا و بازیابی استفاده کنند.

"سایاکا میتو" از دانشگاه زنان "نارا" در ژاپن گفت: ما از دیدن حرکت سر پس از جدا دشن از بدن این حلزون‌ها متعجب شدیم. ما فکر می‌کردیم که آنها به زودی بدون قلب و سایر اندام‌های مهم خواهند مرد، اما دوباره وقتی متوجه شدیم که این حلزون‌ها قادر به بازسازی یک بدن کامل دیگر هستند، شگفت زده شدیم.

"میتو" یک دانشجوی دکترا در آزمایشگاه "Yoichi Yusa" است. دانشجویان در این آزمایشگاه حلزون‌های دریایی را از زمانی که در تخم هستنند، برای بررسی نحوه زندگی آنها بررسی می‌کنند و یک روز "میتو" در آنها چیزی غیر منتظره دید؛ سر یک حلزون دریایی ساکوگلوسان بدون بدن در حال حرکت بود و توانست دوباره یک بدن جدید برای خود بسازد!

در ابتدا محققان تصور می‌کردند که این حرکت حلزون‌ها حرکتی موسوم به "اتوتومی" یا قطع ارادی اندام است که اندام قطع شده پس از مدتی از بین می‌رود، اما اینطور نبود و این سرهای جدا شده توانستند برای خود یک بدن جدید دست و پا کنند.

محققان حتی مشاهده کردند که یک حلزون در طول عمر خود دوبار قادر به انجام این کار است.

محققان نمی‌دانند که چرا حلزون‌های دریایی سر خود را قطع می‌کنند. در این گزارش، محققان دریافتند که سر حلزون، هنگامی که از قلب و بدن وی جدا می‌شود، می‌تواند به طور مستقل حرکت کند. سپس چند روز بعد زخم پشت سرش بسته می‌شود. سرهای بدون بدن حلزون‌های جوان پس از چند ساعت از جلبک‌ها تغذیه می‌کنند و ظرف مدت یک هفته بازسازی قلب را آغاز می‌کنند و تقریباً در عرض سه هفته، روند احیا و بازسازی بدن به پایان می‌رسد و حلزون‌ها بدن کاملاً جدیدی دارند.

با این حال، سرهای بدون بدن حلزون‌های پیرتر از جلبک‌ها تغذیه نمی‌کنند و تقریباً در مدت 10 روز بعد می‌میرند.

محققان می‌گویند هیچ موردی وجود نداشت که بدن‌هایی که سر نداشتند هم سر جدیدی دربیاورند. اما بدن‌هایی که سرشان قطع شده بود حرکت می‌کردند و برای چندین روز تا گاهی حتی چند ماه به لمس واکنش نشان می‌دادند.

محققان هنوز نمی‌دانند که این حلزون‌ها چگونه می‌توانند سر خودشان را قطع کنند. اما آنها گمان می‌کنند که این حلزون‌ها از سلول‌های شبیه به سلول‌های بنیادی واقع در در لبه بریده شده گردن‌های کوچک خود استفاده می‌کنند تا بازسازی بدن را انجام دهند.

محققان همچنین نمی‌دانند که چرا یک حلزون دریایی سر خود را قطع می‌کند. یک فرضیه این است که آنها این کار را برای کمک به از بین بردن انگل‌های داخل بدن خود انجام می‌دهند که مانع تولید مثل حلزون‌ها می‌شوند.

محققان همچنین نمی‌دانند که چه چیزی باعث می‌شود سر حلزون بدن وی را ترک کند که یک موضوع مهم برای مطالعات آینده است.

این نوع از حلزون‌های دریایی از قبل به توانایی ادغام کلروپلاست‌ها از جلبک‌ها در بدن خود منحصر به فرد شناخته می‌شدند. روشی به نام "کلپتوپلاستی" که به این حیوانات امکان می‌دهد از طریق فتوسنتز، بدن خود را تأمین کنند. این توانایی می‌تواند به حلزون‌ها پس از "اتوتومی" به اندازه کافی برای بازسازی بدن جدید کمک کند.

این یافته‌ها نوع جدیدی از "اتوتومی" را آشکار کرده است. این می‌تواند آغاز اولیه یک فناوری برای آینده باشد که بتوان به طور مصنوعی عمر اعضای جدا شده بدن را افزایش داد، شاید حتی برای انسان.

 

ایسنا/

برچسب ها: حلزون ، حیوانات ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NPx

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: حلزون حیوانات بازارنیوز حلزون های دریایی حلزون ها حلزون دریایی جلبک ها سر خود بدن جدید بدن خود یک بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۲۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، دانشمندان چینی آزمایشی طراحی کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی متر خون خشک شده نیاز دارد. محققان در این روش از فناوری هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

غربالگری برای شناسایی نشانگر‌های خاص خون به عنوان یک روش احتمالی برای تشخیص زودهنگام سرطان شناخته شده است. اما سرطان‌هایی مانند پانکراس، روده بزرگ و معده، آزمایش‌های دقیق خونی برای تشخیص ندارند. در این مطالعه ذکر شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با نرخ بالایی از تشخیص اشتباه بیماری روبرو هستند. از این رو نیاز فوری و مبرمی به ابزار‌های تشخیصی با دقت و قیمت مقرون به صرفه وجود دارد. حالا سوالی که مرح می‌شود این است این آزمایش جدید تا چه اندازه می‌تواند کمک کننده باشد؟

بر اساس گفته‌های محققان، این آزمایش می‌تواند حدود ۸۲ تا ۱۰۰ درصد از مواقع سرطان بیمار را تشخیص دهد. این آزمایش در عرض چند دقیقه، تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد بدون سرطان را نشان داد. تمرکز آنها بر روی سرطان‌های پانکراس، معده یا روده بزرگ بود.

آنها این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و میزان تأثیرگذاری آن را در تفاوت قائل شدن بین اهداکنندگان خون افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تفاوت ایجاد کند. سپس آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند. نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که نقاط خون خشک شده نیز در تشخیص بسیار مؤثر هستند. در مورد سرطان پانکراس، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد از موارد را تشخیص دهند. در مورد نمونه‌های خون مایع، این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی محققان نشان داد که اجرای این ابزار در مناطق کمتر توسعه‌یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت مناطق روستایی چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. به ویژه زمانی که صحبت از سرطان‌های معده و روده بزرگ است.

چائویوان کوانگ، که در این مطالعه دخیل نبوده است، گفت: این آزمایش سرطان برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. به گفته او، ما هنوز سال‌ها فاصله داریم تا بتوانیم این آزمایش را به بیماران ارائه دهیم.

لکه‌های سرم خشک (DSS) نمونه‌های کوچکی از سرم هستند که خشک شده‌اند که معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شود. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از نقاط خون خشک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دلیل آن در تجزیه نشانگر‌های حساس و مقدار خون اغلب ناکافی برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین، محققان پیشنهاد می‌کنند که از نانوذرات معدنی برای بهبود تشخیص سرطان استفاده کنند. به طور خاص، تمرکز بر روی طیف‌سنجی جرمی پیشرفته (NPELDI MS) است که نتایجی قابل اعتماد و با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل کاربرد نانوذرات معدنی برای افزایش تمرکز انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است. با این حال، سازگاری طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل نقاط خشک هنوز تأیید نشده است

آنها بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که نمونه‌های سرم خشک نشانگر‌های بیولوژیکی مهم را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی حیاتی است. این مدل‌های ماشینی نوعی هوش مصنوعی هستند که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کنند.

کوانگ گفت: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. به عنوان مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کردند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند آزمایش کردند. به این معنی که باید تأیید شود که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • شروین و گوهری: تو ستاره‌ای نه من!
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • استاندارد پرورش حلزون هنوز تدوین نشده
  • پرورش حلزون با احتیاط؛ استاندارد این صنعت هنوز تدوین نشده