Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@20:03:39 GMT

مخملک چیست و علایم آن کدامند؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۲۳۷۴۶

مخملک چیست و علایم آن کدامند؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وبسایت الجنوبیه، تاکنون واکسنی برای بیماری مخملک در کودکان و بزرگسالان وجود نداشته و این مسئله به دلیل استرپتوکوک است که برای اولین بار باعث ابتلا شده است و از آنجا که انواع مختلفی از استرپتوکوک وجود دارد، یک ابتلای جدید می‌تواند فرد را چندین بار آلوده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش مرکز فدرال فرهنگ سلامت در آلمان، از هر ۵ تا ۱۰ نفر یک نفر ناقل عامل مخملک است، اما به این بیماری مبتلا نمی‌شود، اما منبع ابتلا برای دیگران هستند که اغلب از طریق قطرات بزاقی که هنگام صحبت کردن یا عطسه و سرفه از طریق دهان پخش می‌شود، منقل می‌شود.

علائم تب مخملک چیست؟
-تب. در این بیماری معمولاً دمای بدن بیش از ۳۸.۳ درجه است که اغلب با لرز همراه است.

-گلو درد.

-توهم.

-حالت تهوع و گاهی استفراغ.

-زبان توت فرنگی به گونه‌ای که زبان فرد مبتلا قرمز همراه با توده‌های برجسته است و اغلب در اوایل ابتلا پوشش سفیدی دارد.

-بثورات قرمز و مایل به قرمز شبیه آفتاب سوختگی است. از صورت و گردن شروع می‌شود و سپس به تنه، بازو‌ها و پا‌ها گسترش می‌یابد. اگر به بدن فرد مبتلا فشار وارد شود، رنگ پریده می‌شود.

-قرمزی صورت و ظهورر یک هاله کمرنگ در اطراف دهان.

-وجود رگه‌های قرمز که معمولاً در اطراف کشاله ران، زیر بغل، آرنج، زانو‌ها و گردن ظاهر می‌شود و شدت قرمزی آن بیشتر از بثورات اطراف آن‌ها است.

چه مدت فرد مبتلا به تب مخملک منبع عفونت خواهد بود؟

اگر فرد مبتلا به تب مخملک تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گیرد، پس از ۲۴ ساعت از شروع درمان، وی دیگر منبع عفونت نخواهد بود، اما اگر از آنتی بیوتیک در درمان وی استفاده نشود، بیمار منبع عفونت باقی می‌ماند و دیگران را تا حدود ۳ هفته پس از شروع علائم تهدید می‌کند؛ بنابراین، کودکان و بزرگسالانی که مبتلا به بیماری مخملک و یا مشکوک به این بیماری هستند، نباید برای مدتی به مدارس و مهد کودک‌ها مراجعه کنند، همچنین از حضور کارکنان مدارس و مهد کودک‌ها برای پیشگیری از انتقال عفونت جلوگیری می‌شود و این پزشک معالج است که تعیین می‌کند چه زمانی فرد مبتلا حق بازگشت به کار را دارد.

نکته قابل توجه اینکه هیچ راهی برای جلوگیری از تب مخملک وجود ندارد، زیرا باکتری‌ها از طریق اسپری افراد آلوده در همه جا منتشر می‌شوند و در اینجا نقش سیستم ایمنی بدن که مسئول محافظت از بدن است، پر رنگ می‌شود. اگر سیستم ایمنی ضعیف باشد، فرد بیشتر از دیگران در معرض جذب هر نوع باکتری و میکروب قرار می‌گیرد چه مخملک و یا هر بیماری غیر از آن.

بنابراین توصیه می‌شود یک رژیم غذایی متعادل را حفظ کرده و تمرینات مناسب انجام دهید، زیرا سلامت سیستم ایمنی بدن با اجتناب از موادی که باعث ضعیف شدن آن می‌شوند، به دست می‌آید. مهمترین این مواد دارو‌ها، الکل و سیگار است.

بیشتر بخوانید:

هشدار شیوع ویروس مرگبار سرخک در اروپا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مخملک بیماری واگیر فرد مبتلا تب مخملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند بیش از یک چهارم بیماران در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ پنسیلوانیا که در دهه گذشته به دنبال درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی بودند، کمتر از ۶۵ سال داشتند.

به گفته محققان، این میزان بسیار بیشتر از شیوع ۲ درصدی فیبریلاسیون دهلیزی که معمولاً در بین افراد غیر مسن تخمین زده می‌شود است.

دانش رایج در میان متخصصان قلب این است که در افراد زیر ۶۵ سال، فیبریلاسیون دهلیزی بسیار نادر است و خطرناک نیست. دکتر «آدیتیا بونسل»، محقق اصلی و الکتروفیزیولوژیست قلب، گفت: «اما واقعاً هیچ داده‌ای برای تأیید این موضوع وجود ندارد.»

این مطالعه همچنین نشان داد که احتمال مرگ و یا بستری شدن در بیمارستان به دلیل نارسایی قلبی، سکته مغزی یا حمله قلبی در بیماران جوان‌تر مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بیشتر است.

فیبریلاسیون دهلیزی ضربان قلب نامنظم در حفره‌های فوقانی قلب است. این وضعیت خطر نارسایی قلبی و سکته مغزی را در افراد افزایش می‌دهد.

بونسل در ادامه افزود: «ما در سال‌های اخیر شاهد تعداد بیشتری از بیماران جوان مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بوده‌ایم.»

برای این مطالعه، محققان از سوابق سلامت الکترونیکی بیش از ۶۷۰۰۰ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ تحت درمان فیبریلاسیون دهلیزی بودند، استفاده کردند.

در طول این دهه، میزان بقای بیماران مرد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، ۳۰ تا ۵۰ درصد بدتر از بیماران بدون این بیماری بود.

اختلال ضربان قلب در زنان حتی سخت‌تر بود، با نرخ بقای ۸۰٪ تا بیش از سه برابر بدتر برای آنهایی که فیبریلاسیون دهلیزی داشتند نسبت به آنهایی که فاقد آن بودند.

کد خبر 6086947

دیگر خبرها

  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • پرترددترین فرودگاه‌های جهان در سال ۲۰۲۴ کدامند؟