Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: ما به لحاظ ساختاری این مشکل را در گذشته داشتیم که نتوانستیم این ادبیات را در اقتصاد و سیاست جا بیندازیم که تحریم ها تا چه اندازه آثار عملی بر اقتصاد کشور دارد.

«محمد مهاجری»، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص ضعف های ساختاری کشور اظهار کرد: سال گذشته از جهت اینکه انتخابات در آمریکا برگزار می شد و بحث تحریم های ترامپ خیلی جدی بود یک بخشی از وقت کشور و شاید ساختارهای کشور، صرف این شد که با تحریم های دوره ترامپ و احیانا با تحریم های پساترامپ چه خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نگاه این بود که تحریم ها نه تنها تهدید و سختی آفرین نیست بلکه برکت است و اگر هم شما نقصی می بینید از ضعف مدیریت های داخلی است. خوب نگاه دیگر معتقد بود گرچه ضعف هایی در مدیریت داخلی هست اما تحریم ها می تواند عامل اصلی و کمرشکن برای اقتصاد ایران باشد.

او افزود: نگاه من به نگاه دوم نزدیک تر است وقتی ما همچنان کشور تولیدکننده نفت هستیم، وقتی کشور واردکننده انواع مواد غذایی هستیم و حتی محصولات دیگری وجود دارد که ما ناگزیریم آنها را به عنوان کالای واسطه ای وارد کنیم تحریم ها یک پاشنه آشیل برای اقتصاد ماست و با این شعار که ما هیچ مشکلی نداریم و فقط موضوع ما مسائل داخلی است، مسئله اقتصاد حل نمی‌شود. در واقع ما به لحاظ ساختاری این مشکل را در گذشته داشتیم که نتوانستیم این ادبیات را در اقتصاد و سیاست جا بیندازیم که تحریم ها تا چه اندازه آثار عملی بر اقتصاد کشور دارد.

مهاجری در خصوص توسعه نیز اظهار کرد: قطعا بحث اصلی در مورد توسعه سیاسی گسترش احزاب است. من به ایجاد احزاب واقعی در کشور خوشبین نیستم چون ساختارهای فکری، ذهنی، اخلاقی و رفتاری مردم ما دست کم تا 50 سال آینده اجازه تاسیس و تشکیل احزاب گسترده را نمی دهد به همین دلیل فکر می کنم، ما به جای اینکه بتوانیم به گسترش احزاب فکر کنیم و آنها را به عنوان یک راه حل سیاسی جایگزین وضعیت کنونی کنیم راهی جز اینکه جامعه مدنی را گسترش دهیم نداریم. یعنی از طریق فعالیت هایی که لزوما سیاسی نیستند از طریق NGOها و تقریبا همان کاری که ما در قبل از انقلاب در قالب هیات های مذهبی انجام می دادیم و شاید بعضی از انجمن های خیریه نه مثل امروز که برخی از آنها دکانی برای فساد مالی شدند شاید آنها بتوانند به عنوان نهادهای مدنی موثر، وفاق اجتماعی ایجاد کنند.

او افزود: در مورد توسعه اقتصادی نگاه من این است که ما هنوز نتوانسته ایم خودمان را از چنبره برخی تصورات و نگاه های سیاسی نجات دهیم مثلا ما هنوز نمی توانیم نگاه سوسیالیستی به کشور داشته باشیم یا نگاه کاپیتالیستی، نگاه بازار آزاد داشته باشیم یا نگاه دولتی، با اینکه در قانون اساسی تکلیف این چیزها روشن است ولی ما هنوز هم بنا به دلایل متعددی نگاه سوسیالیستی مان به اقتصاد و حتی نگاه کمونیستی مان به اقتصاد نگاه پررنگی است و تا نتوانیم، رابطه فکری و ذهنی خودمان را با اقتصاد روشن کنیم، احتمالا با مشکلات فعلی همچنان دست و پنجه نرم خواهیم کرد.

او در خصوص اصلاح قوانین خاطرنشان کرد: آن قدر قانون داریم که نمی دانم به کدام باید پرداخت و اصلاح کرد. شاید اگر کل این قوانین را خرد و خمیر کنیم و دور بریزیم از وضعیت فعلی که انقدر تزاحم بین قوانین زیاد است راحت تر شویم.

این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه در صورت مسئولیت داشتن چه اقداماتی انجام می دادید، متذکر شد: جواب سوال چهارم شما واقعا سخت است یک روزنامه نگار هیچ وقت به مسئولیت، شغل و سمت فکر نمی کند چون یک روزنامه نگار حرفه خود را برمبنای واقع بینی، حق بینی، صداقت و شنیدن و بازتاب دادن حرف مردم و مشکلات جامعه می داند و اگر اینها را با یک سمت حکومتی و دولتی عوض کند، قطعا باید با اکثر این ویژگی ها خداحافظی کند. من واقعا قصد خداحافظی با هیچ یک از این ویژگی ها را ندارم و قطعا به هیچ سمتی فکر نمی کنم.

او در پیام نوروزی به مردم بیان کرد: به دوستان و نزدیکانم همیشه توصیه می کنم که چیزی برای خوشحال بودن و بهانه ای برای خوشی کردن وجود دارد ولو کوچک. در همه مشکلات بزرگی که در اوج تاریکی ها وجود دارد گاهی اوقات یک شمع می تواند جایی را روشن کند اگر هم شمعی نیست، ما یک شمعی را روشن کنیم. زندگی آنقدر سختی ها و مشقت ها دارد که آدمی نیاز داشته باشد گاهی اوقات برای دقایقی یا ساعتی از آن نجات پیدا کند و خود را نجات دهد و یک مقدار هم به خود بپردازد و شاد باشد. شاید فرصت نوروز زمان خوبی باشد که این لذت هایی که خداوند در بهار فراهم کرده یک مقدار بچشیم. 8

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات اقتصاد ایران نفت مواد غذایی ادبیات اقتصاد اقتصاد کشور جامعه انقلاب قانون اساسی کمونیستی مشکلات قانون پیام نوروزی نوروز اقتصاد ایران نوروز محمد مهاجری نوروز 1400 تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۵۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» صبح چهارشنبه با حضور سیدرضا علوی نویسنده کتاب، رسول آفتابی روایتگر اثر، موسی غیور منتقد کتاب، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از علاقمندان به حوزه ادبیات پایداری در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این آیین با بیان اینکه کتابهای حوزه دفاع و پایداری به عنوان یک گونه ادبی، بسیاری از آثار ممتاز معاصر را در برگرفته است گفت: این آثار علاوه بر غنای ادبی و فرهنگی که درخود دارد باعث تاثیرگذاری بر روی آحاد جامعه، برای حراست هر چه بیشتر از وطن و میهن خود می شود.

بابایی با تاکید بر اهتمام جدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای حمایت از آثار حوزه ادبیات پایداری افزود: سعی داریم با برگزاری برنامه های ترویجی مانند رونمایی و نقد و بررسی کتاب های نگارش شده در موضوع هشت سال دفاع مقدس به ویژه بیوگرافی ها و اتوبیوگرافی های تالیف شده در زمینه سیره زندگی رزمندگان منش زندگی ساده و مبتنی بر اسلام ناب آنها را به نسل جوان و نوجوان منتقل نماییم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کتاب «لبخند آفتابی» اظهار داشت: یکی از مهمترین نقاط قوت کتاب در این است که هم نویسنده و هم راوی با نگاهی آمیخته به طنر کوشش کرده اند با زبانی ساده و بدون کلیشه جریان های تلخ و شیرین و مفاهیم والای ایثار را در زندگی روزمره رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به نمایش درآورند.

موسی غیور نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری در آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» گفت: وجه تمایز جنگ تحمیلی با دیگر جنگ های رخ داده در طول تاریخ این است که: جنگ ما دفاعی با محوریت مردم بود و تمام نیروهایی که جنگ را اداره کرده اند مردم عادی و از بطن جامعه بودند بنابراین بعد از پایان جنگ همه رزمندگان در یک نقطه اشتراک یافتند که باید لحظات ناب و زیبایی های دفاع مقدس را برای آنهایی که آن جو را ندیده و حس نکرده اند ترسیم و روایت نمایند.

غیور در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های متوجه ادبیات پایداری و خاطره گویی از دفاع مقدس پرداخته و بی توجهی به اقتصاد نشر، سفارشی سازی تدوین و نگارش کتاب در این حوزه، ایجاد مسائل و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بعد از جنگ تحمیلی که به معویات جنگ آسیب زده اند و یکسان سازی تیپ های شخصیتی از همه رزمندگان در آثار مربوط به حوزه ادبیات پایداری را از آن جمله از آسیب ها مطرح کرد.

این پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری استفاده از کاغذ مناسب، عکسهای رنگی، دورنگ بودن متن نوشتاری کتاب و صفحه آرایی زیبا را از جمله نقاط قوت ظاهری کتاب برشمرده و توجه به سلوک و ارتباطات انسانی به جای حادثه محور بودن داستان، بی تکلفی و دور بودن نویسنده و راوی از ریا و نمایش، عدم وجود محتوای زائد، حشو و تکراری در کتاب، ترجمه فارسی روان و سلیس خاطرات اغل ترکی آمیخته به طنز و فکاهیات را از جمله نقاط قوت محتوای این کتاب عنوان کرد.

رسول آفتابی راوی کتاب نیز در این نشست هدف از بیان خاطرات گردآوری شده در کتاب را گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و هم رزمان دفاع و ثبت در صفحات درخشان تاریخ مقاومت و دفاع ملی دانسته افزود: خاطره گویی کردم تا من هم به نوبه خود بتوانم سهمی در بازگویی و بازخوانی رشادت ها و معنویت ها و مردانگی های رزمندگان با اخلاص اسلام را بیان نمایم.

سیدرضا علوی نویسنده کتاب نیز در پایان این آیین با بیان خلاصه ای از مراحل و سیر تدوین کتاب «لبخند آفتابی» و دلایل انتخاب رسول آفتابی برای نگارش خاطرات وی گفت: با شنیدن نام برخی افراد ناخود آگاه لبخند بر لبان آدمی می نشیند. این افراد اشخاصی خوش مشرب با روحیه طنز پرداز بذله گو نیک اندیش و خیرخواه هستند. در طول تاریخ دفاع مقدس با توجه به موقعیت و شرایط جنگ نیاز به افرادی مانند رسول آفتابی بود که با بذله گویی طنز پردازی و نکته سنجی های خود روحیه رزمندگان را غرق در نشاط کنند. احتیاج ذاتی انسانها به شاد بودن افرادی را در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس وادار به بذله گویی ها و شوخی با موقعیت موجود در نبرد می کرد. طنز پردازی آنی و بذله گویی این رزمندگان در زمانهای سخت پیکار و رودررویی با دشمن مهاجم و متجاوز به داد رزمندگان می رسید.

کد خبر 6093796

دیگر خبرها

  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • روایتی از «گل آقا» نابغه تکرار نشدنی طنز ایران
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم