Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، پایگاه خبری "گاردین" در گزارشی به مساله انسداد کانال سوئز توسط کشتی باری اِوِرگرین پرداخته و به طور خاص به این نکته اشاره کرده که این رویداد حاملِ تاثیرات و درس های مهمی برای اقتصاد‌جهانی است. گاردین در این رابطه می نویسد: 

«در روزهای اخیر، "کانال سوئز" به عنوان یکی از مهمترین آبراه‌های تجاری جهان، با یک چالش اساسی رو به رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک کشتی غول پیکرِ ژاپنی به نام Ever Green که در کنترل یک شرکت تایوانی بوده، در کانالِ مذکور به گِل نشست و عملا حمل و نقل دریایی را با اختلال مواجه کرد. ترافیک دریایی ایجاد شده از این رویداد، به زعم بسیاری از کارشناسان، در سال های اخیر در نوع خود بی سابقه بوده و می تواند تبعات عمیقی را برای اقتصاد جهانی به دنبال داشته باشد. دولت مصر با همکاری دیگر کشورهای جهان، به نحو گسترده ای در تلاش هستند تا کانال سوئز را بازگشایی کنند. تا روز دوشنبه (9 فروردین ماه)، حدودا تا 80 درصد از کشتی اورگرین به حرکت درآمده و بار دیگر شناور شده با این حال، کانال سوئز همچنان مسدود است. 

کانال سوئز که 120 مایل طول دارد، دریای سرخ را به دریای مدیترانه متصل می کند و به کشتی های باری اجازه می دهد تا یک مسیر نسبتا مستقیم را جهت عبور از آسیا به اروپا طی کنند و مجبور نباشند چند هزار کیلومتر راهِ اضافی را طی نمایند. 

بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائلِ حمل و نقل دریایی بر این باورند که ترافیک دریایی ایجاد شده در کانال سوئز، بیش از 300 کشتی و نفتکش را درگیر کرده و بسیاری از کشتی های باری و تجاری اکنون با این سوال مواجه شده اند که آیا باید مسیر خود را عوض کنند و هزاران کیلومتر، راهِ بیشتر را طی کنند یا خیر؟ 

بر اساس ارزیابی های اقتصادی، حدودا 12 درصد از اقتصاد جهانی از مسیر کانال سوئز عبور می کند. امری که حاکی از رد و بدل شدن سالانه حدودا 1 تریلیون دلار کالا و اجناس گوناگون از طریق کانال سوئز است. روزانه حدودا 50 کشتی از کانال سوئز می گذرند که تقریبا کالاهایی به ارزش بالغ بر سه تا نه میلیارد دلار را جابجا می‌کنند. 

خودِ کشتی اورگرین که کانال سوئز را مسدود ساخته حاملِ حدودا 20 هزار کانتینر کالا بوده است. حدودا 16 کشتی نفت کش نیز در پسِ کشتی اورگرین قرار گرفته اند. دولت مصر به شدت از مسدود شدن کانال سوئز آسیب دیده و نگران است که مبادا به آبرو و اعتبار این گذرگاه بین المللی که در کنترل دولت مصر است، آسیب برسد. سال گذشته میلادی، دولت مصر درآمدی بالغ بر 5.6 میلیارد دلار را بواسطه حمل و نقل دریایی در کانال سوئز کسب کرده بود. جدای از این ها، مسدود شدن کانال سوئز تا حد زیادی موجب شده تا به دلیل عدم تامین به موقعِ سوخت و کالاها و خدمات برای بخش های مختلف اقتصادی جهان، این نگرانی تشدید شود که انتظارات تورمی افزایش یابند و قیمت بسیاری از کالاهای اساسی مخصوصا در قاره اروپا، افزایش قابل توجهی پیدا کنند. 

بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که آسیبِ اصلی انسداد کانال سوئز بر مساله زنجیره های تامین اقتصادی جهان را بایستی در مفهومِ "زمان" جستجو کرد. در این چهارچوب، همزمان با تاخیر در تحویل محموله‌های دارویی و اقتصادی به کشورهای مختلف جهان، در زنجیره کالاهای اساسی از حیث زمانی تاخیر ایجاد می شود و در نتیجه، کمبود به وجود می آید و باید منتظر افزایش قیمت ها بود. 

مساله انسداد موقتِ کانال سوئز موجب شده تا نگرانی های جدی در مورد انسداد دیگر آبراه های مهم جهان نظیر "کانال پاناما" نیز ایجاد شود. آبراه هایی که در صورتِ انسداد طولانی مدت می توانند آسیب های سنگینی را به اقتصاد و زنجیره های تامین کالاها و خدمات وارد کنند. 

بر اساس ارزیابی های انجام شده توسط شرکت های حمل و نقل دریایی، حدودا 114 کشتی باری غول پیکر دیگر که از نظر اندازه شبیه به کشتی اورگرین بوده اند، در سال 2021، از کانال سوئز عبور کرده و به اروپا رفته اند و هیچ مشکلی نیز ایجاد نشده است. 

پیش از این بسیاری از فعالان حوزه حمل و نقل دریایی، دشوار بودنِ هدایتِ کشتی های غول پیکر در کانال سوئز را گوشزد کرده بودند. آن ها به طور خاص به تاثیرات مخرب باد بر کشتیرانی در کانال سوئز اشاره کرده و گفته‌اند که شرکت های معتبر کشتیرانی جهان، دوره های شبیه سازی شده ای را برای کاپیتان های خود برگزار می کنند تا بتوانند بر این مساله فائق آیند. 

فعالان حمل و نقل دریایی می گویند که کشتی های باری غول پیکر، فرصتی برای اشتباه کردن در آبراهی نظیر کانال سوئز ندارند و خیلی زود کنترل خود را از دست می دهند. گزینه جایگزینِ کشتی های باری بین المللی به جایِ استفاده از کانال سوئز، "دماغه امید نیک" است که در نوع خود بینِ پنج تا دوازده روز بر طول سفرِ کشتی‌ها خواهد افزود و تهدیدات امنیتی زیادی را نیز با خود به همراه دارد. این تهدیدات امنیتی به طور خاص مرتبط با احتمال حمله دزدان دریایی به کشتی های تجاری هستند که حضور نیروهای نظامی را جهت خنثی سازی این حملات، کاملا ضروری می سازد. 

با این همه، وقوع بحران انسداد کانال سوئز، در کنار تمامی نکات منفی خود یک نکته مثبت نیز داشت و آن توجه به کشتی ها به عنوانِ بازیگران اصلی در معادله حمل و نقل جهانی بوده است. کشتی هایی که اقتصاد جهانی در برهه کنونی عمیقا به آن ها وابستگی دارد. 

در شرایط فعلی می توان گفت که اقتصاد جهانی عمیقا از مسدود شدن کانال سوئز آسیب دیده است. میلیون ها نفر از نوسانات اقتصادیِ ایجاد شده ناشی از وقوع رویداد مذکور آسیب خواهند دید. جدای از این ها، شرکت های بیمه و حمل و نقل نیز آسیب های فراوانی را متحمل شده اند. از این منظر، از حیث اقتصادی، مسدود شدن کانال‌ سوئز توسط کشتی اورگرین را باید رویدادی دانست که همچون زنگ خطر برای اقتصاد جهانی و زنجیره های تامین کالاها و خدمات عمل می کند. زنگ خطری که اگر از آن درس نگیریم، آثار و تبعات بسیار مخربی را با خود به دنبال خواهد داشت». 

 

*لینک:

https://www.theguardian.com/business/2021/mar/26/how-the-suez-canal-blockage-can-seriously-dent-world-trade

 

منبع: الف

کلیدواژه: انسداد کانال سوئز حمل و نقل دریایی مسدود شدن کانال کانال سوئز کشتی های باری اقتصاد جهانی دولت مصر غول پیکر کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۷۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه هدف قرار گرفتن کشتی (CYCLADES) که مقصدش اسرائیل بود توسط پهپاد انتحاری صماد 1 حوثی‌ها از دید اپتیک پهپاد (فیلم)



منبع:بیسیمچی مدیا

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نخستین تصاویر از اصابت موشک‌های ایرانی به اسرائیل (فیلم) انتشار تصاویر جدید از حمله پهپادی سپاه پاسداران به مواضع اسرائیل (فیلم) شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپاد‌ها پس از سیل وحشتناک (فیلم)

دیگر خبرها

  • این عکس‌های حسن یزدانی جهانی شد |‌ تصاویر
  • نیروی دریایی آمریکا چند هواپیما و از چه انواعی در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • کشتی‌گیر ۳۲ ساله آذربایجانی؛ آزادکار ماه UWW
  • خروج ناوهای اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان ارتش یمن و آمریکا و انگلیس در ۴۸ ساعت گذشته
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان یمن و آمریکا و انگلیس | در ۴۸ساعت گذشته در دریای سرخ چه گذشت؟
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • لحظه هدف قرار گرفتن کشتی (CYCLADES) که مقصدش اسرائیل بود توسط پهپاد انتحاری صماد 1 حوثی‌ها از دید اپتیک پهپاد (فیلم)