Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت‌های جهانی طلا و نفت ۲ فاکتور تعیین کننده در اقتصاد جهان و همچنین اقتصاد کشور‌ها هستند که هرگونه تغییر در آنها پیامد‌های مثبت و منفی بسیاری را به همراه دارد.

خبرگزاری میزان - با توجه به اینکه بازار طلا و بازار نفت خام ۲ مولفه اصلی بازار‌های بزرگ کالا در جهان به شمار می‌روند، تجزیه و تحلیل رابطه میان آنها از دیدگاه قیمت گذاری تا موارد رایج در این بازار‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجزیه و تحلیل‌های تجربی نشان می‌دهد که نخست روند‌های ثابتی میان قیمت نفت خام و طلا با ضریب همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و دوم اینکه می‌توان در بلند مدت تعادل بین ۲ بازار را مشاهده کرد و تغییر در قیمت نفت می‌تواند موجب نوسان در قیمت طلا شود، اما عکس این موضوع برقرار نیست.

 

 

چه چیزی قیمت نفت را تعیین می‌کند؟

با گذر هر سال به نظر می‌رسد که نفت خام نقش عمده تری را در اقتصاد جهانی ایفا می‌کند؛ در آغاز، یافتن نفت یک کار آزاردهنده تلقی می‌شد چرا که گنجینه‌ای به شمار می‌رفت و تنها در سال ۱۸۴۷ بود که نخستین چاه نفت تجاری در شبه جزیره «آبشرون» جمهوری آذربایجان حفر شد و پس از آن روند توسعه چاه‌های نفتی ادامه پیدا کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

با توجه به قدمت نفت به عنوان یک کالا با تقاضا در سطح جهانی، این احتمال وجود دارد که نوسان‌های عمده در قیمت آن بتواند تاثیر چشمگیری در اقتصاد داشته باشد؛ ۲ عامل اصلی وجود دارند که در قیمت نفت خام تاثیر می‌گذارند.

این دو عامل عبارتند از ۱. عرضه و تقاضا و ۲. هیجانات بازار؛ مفهوم عرضه و تقاضا کاملا ساده است و اگر تقاضا افزایش یابد و یا عرضه کم شود پس به طور طبیعی انتظار می‌رود که قیمت نفت بالا برود، اما آیا در صورت کاهش تقاضا و یا افزایش عرضه نیز قیمت پایین می‌رود؟ لزوما همواره اینگونه نیست.

 

قیمت نفت خام همانطور که می‌دانیم در حقیقت در بازار‌های «فیوچرز» تعیین می‌شود؛ یک قرارداد فیوچرز توافقی الزام آور است که به یک خریدار حق خرید نفت را بر اساس یک قیمت از پیش تعیین شده در فیوچرز را می‌دهد و خریدار و فروشنده موظف به اجرای توافق خود در تاریخی مشخص هستند.

اما فاکتور اصلی دیگر در تعیین قیمت نفت، هیجان‌های بازار است؛ صرف اعتقاد به اینکه تقاضای قیمت نفت در مقطعی از آینده به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت، می‌تواند به افزایش قابل ملاحظه قیمت نفت خام شود و عکس این موضوع نیز در برخی موارد صادق است و صرف اعتقاد به اینکه تقاضا در مقطعی از زمان در آینده کاهش می‌یابد، می‌تواند موجب منجر به کاهش چشمگیر قیمت نفت در حال حاضر و یا آینده شود.

ارتباط میان نفت خام و طلا

به گزارش «مارکت ریلیست» که تحقیقات بازار با کیفیت نهادی را ارائه می‌دهد، بیش از ۶۰ درصد موارد طلا و نفت خام رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند؛ به این معنا که افزایش قیمت نفت می‌تواند افزایش قیمت طلا را در بازار‌های جهانی در پی داشته باشد و بالعکس.

اما در حال حاضر نوعی عدم ارتباط میان قیمت‌های طلا و نفت ایجاد شده است، در مقطعی از زمان در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ قسمت طلا در بازار‌های جهانی بر اساس دلار آمریکا حدود ۳۵ درصد افزایش یافت، اما در مقابل قیمت نفت خام در جهان به حدود نصف کاهش پیدا کرد.

 

استاندارد‌ طلا

در تاریخ بشریت همواره روش‌های متفاوتی برای پرداخت وجود داشته است و یکی از این روش‌ها استفاده از فلزات گرانبها مانند طلا و نقره به عنوان یک ارز رایج بوده است، اما با این وجود کار به جایی رسید که حمل و نقل فلزات گرانبها در این پرداخت‌ها به موضوعی دردسر ساز تبدیل شد و روش‌های دیگر مانند اسکناس جایگزین آن شد.

بر اساس استاندارد‌های طلا، اسکناس معادل میزان مشخصی از طلا ارزش گذرای می‌شود و این اسکناس با منابع طلای یک کشور پشتیبانی می‌شود؛ بر اساس این استاندارد دولت‌ها نمی‌توانند آزادانه و میزان دلخواه تولید اسکناس کنند، زیرا پول باید معادل با ارزش طلا باشد.

کشور‌هایی مانند انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان و آمریکا در طول تاریخ از نمونه کشور‌هایی هستند که در طول تاریخ خود از این استاندارد استفاده کرده اند.

با این وجود در حال حاضر هیچ کشوری از استاندارد طلا استفاده نمی‌کند و در عوض از ارز فیات و یا پول بی پشتوانه استفاده می‌شود.

این استاندارد آسان‌تر است، اما از طریق کالا‌های فیزیکی که ارزش ذاتی دارند پشتیبانی نمی‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بیشتر بخوانید: قیمت نفت به بالاترین میزان خود در ۵ ماه اخیر رسید قیمت نفت در بازار‌های جهانی همچنان رو به افزایش است

چرا قیمت طلا روندی افزایشی دارد؟

به دلایلی مانند تحریک اقتصادی در کل جهان، سطح بی سابقه‌ای از چاپ اسکناس وجود داشته و علاوه بر این به مرور زمان تورم‌های ایجاد شده قدرت خرید را کاهش داده و بنابراین ارزش یک دلار امروز بسیار کمتر از ۲۰ سال پیش است.

بر اساس اعلام بانک کانادا نرخ تورم (یا کاهش ارزش پول) از سال ۲۰۰۰ میلادی حدود ۱.۸۳ درصد بوده است؛ قیمت طلا با گذشت زمان همزمان با این افزایش تورم بالا رفته است و در شرایطی که عدم اطمینان زیادی در اقتصاد وجود داشته باشد قیمت طلا افزایش بییشتری خواهد داشت.

اکنون ویروس کووید ۱۹ سراسر جهان را فرا گرفته و تقریبا تمامی کشور‌ها را درگیر کرده است؛ روند صعودی قیمت طلا همچنان ادامه دارد؛ از آنجایی که روند چاپ پول ادامه دارد و سطح بالای بدهی نیز بر اقتصاد تاثیر گذاشته و این روند احتمالا برای مدتی همچنان ادامه خواهد داشت.

 

 

چرا نسبت قیمت نفت به طلا مهم است؟

بخش مشترکی که طلا و نفت خام را به یکدیگر پیوند می‌دهد دلار آمریکاست؛ از آنجایی که هم طلا و هم نفت خام در بازار با دلار آمریکا قیمت گذاری می‌شوند بین آنها رابطه وجود دارد.

از نظر بسیاری از افراد طلا فراتر از یک کالاست؛ فلزی گرانبها که این ارزش ذاتی آن را در برابر تورم و سایر تحرکات بازار بیمه می‌کند و از خطرات ناخواسته پوشش می‌دهد.

اما از طرفی دیگر نفت خام نماینده انرژی‌ است که ما در جهانی مبتنی بر سوخت‌های فسیلی از آن استفاده می‌کنیم؛ این امر به بیان ساده بدین معناست تمامی کشور‌های جهان برای اداره اقتصاد خود مجبورند تا برای خرید نفت خام منابع پولی تامین کنند.

صرف نظر از دارایی‌های دلاری، قیمت نفت خام تاثیری بسیار مهم را در تعیین قیمت طلا و فعالیت‌های مربوط به آن مانند استخراج طلا دارد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: نفت طلا قیمت نفت قیمت طلا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قیمت نفت خام نفت طلا قیمت نفت قیمت طلا قیمت نفت خام طلا و نفت قیمت طلا بر اساس کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۹۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،تداوم درگیری میان حماس و اسرائیل، همچنان سایه‌ای از ناامنی بر بازارهای مالی افکنده است. آشفتگی‌های اخیر در غزه، به‌ویژه پس از بحران روسیه و اوکراین، نگرانی‌هایی را در میان سرمایه‌گذاران به‌وجود آورده است. این رویدادها، علاوه‌بر ایجاد درد و رنج انسانی، تاثیرات نامطلوبی بر بازارهای جهانی داشته‌اند. تنش‌های ژئوپلیتیکی، با نقش مهم خود در افزایش نگرانی‌ها و ناراحتی‌های سرمایه‌گذاران، وابستگی‌های متقابل جهانی را به یاد آورده است. این شرایط، پیچیدگی و حساسیت بیشتر تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی را نشان می‌دهد.

منبع : گوگل فارکس

تاثیر حملات حماس بر بازار نفت جهانی

در پی حمله گسترده حماس به اسرائیل در انتهای هفته گذشته و همچنین تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، قیمت شاخص جهانی نفت خام برنت در معاملات اولیه آسیا در روز دوشنبه تا ۴.۱ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح ۸۸.۱۵ دلار در هر بشکه رسید.

پیش از این، در پایان معاملات روز جمعه ۶ اکتبر، قیمت نفت خام برنت به میزان ۸۴.۵۸ دلار بود. قیمت نفت خام برنت، در حال حاضر پایین‌تر از بالاترین سطح خود در یک سال گذشته است که در 28 سپتامبر با 97.69 دلار در هر بشکه به ثبت رسیده بود. ازاین‌رو، می‌توان نتیجه گرفت که حملات جدید شبه‌نظامیان حماس علیه اسرائیل، همچنان به‌عنوان تهدیدی فوری و جدی بر روند عرضه جهانی نفت شناخته نمی‌شوند.

به نظر می‌رسد که نگرانی‌ها پس از زمانی جدی شود که اسرائیل به این نتیجه برسد که ایران در عملیات حماس مشارکتی فعال داشته است و به این ترتیب، دست به اقدامات متقابل بزند.

واکنش‌های فوری بازار به تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، واکنش‌های فوری را نیز با خود به‌همراه داشته است که در این بخش، به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

قیمت نفت

خاورمیانه، به‌عنوان یکی از منابع اصلی عرضه جهانی نفت، همواره تحت تاثیر تنش‌های سیاسی و نظامی قرار دارد. هرگونه بی‌ثباتی در این منطقه، می‌تواند به افزایش قیمت‌ نفت بینجامد، که این امر، بر بازارهای جهانی تاثیر می‌گذارد. تاریخ، نشان داده است که بحران‌های خاورمیانه اغلب منجر به جهش‌هایی در قیمت نفت شده‌اند.

دارایی‌های امن

در زمان‌های تنش‌های ژئوپلیتیکی، سرمایه‌گذاران به دنبال پناهگاه‌های امن می‌گردند. دارایی‌هایی مانند طلا، ین ژاپن و اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا، به‌عنوان گزینه‌های پرطرفدار در این زمان‌ها شناخته می‌شوند. افزایش اخیر قیمت طلا پس از حمله حماس به رژیم اشغال‌گر اسرائیل و تنش‌های شدید در غزه، به روندهای مشاهده‌شده در درگیری‌های گذشته خاورمیانه مطابقت دارد.

بازارهای سهام

بازارهای سهام در کشورهایی که روابط نزدیکی با کشورهای خاورمیانه دارند یا به شدت وابسته به واردات نفت هستند، ممکن است دچار نوسانات شوند. تنش‌های سیاسی در این منطقه، می‌تواند به‌طور مستقیم بر روند بازارهای سهام تاثیرگذار باشد.

مقایسه با واکنش‌های گذشته

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، از گذشته تا به امروز در جای‌جای تاریخ به‌چشم می‌خورد. از این رو، اگر بخواهیم اتفاقات حال را با گذشته مقایسه کنیم، نتایج به‌شرح زیر خواهند بود:

انتفاضه دوم (۲۰۰۰-۲۰۰۵)

در طول این دوره، قیام فلسطینیان علیه اسرائیل، باعث نوسانات قابل‌توجه در بازارهای جهانی شد. عدم اطمینان درباره آینده خاورمیانه، به تقلب و نوسان در قیمت‌های نفت انجامید.

جنگ ۳۳ روزه (۲۰۰۶)

درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان که با نام‌های مختلفی مانند "جنگ دوم لبنان" و "جنگ ۳۳ روزه" شناخته می‌شود نیز، بخشی از این تاریخ است. این جنگ، به خاطر ترس از گسترش درگیری‌ها در منطقه با افزایش قیمت نفت همراه بود.

جنگ غزه (۲۰۰۸-۲۰۰۹)

نبرد پیشین اسرائیل و حماس که با نام‌های "عملیات سرب گداخته" و "کشتار غزه" شناخته می‌شود نیز در این مقایسه دیده می‌شود. این جنگ، باعث ضعیف‌شدن امکان سرمایه‌گذاری نهادهای خارجی و تضعیف اقتصاد جهانی شد.

تاریخ، نشان می‌دهد که تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نه‌تنها بر امنیت و ثبات منطقه، بلکه بر بازارهای جهانی نیز تاثیرگذار هستند و واکنش‌های بین‌المللی به این تنش‌ها، می‌تواند جهانی شدن نوسانات بازار را تسریع کند.

درگیری‌های فعلی حماس و رژیم اشغال‌گر اسرائیل تشدید داشته است

خاورمیانه که نزدیک به یک‌سوم عرضه جهانی نفت را به خود اختصاص داده است، با بروز درگیری‌ها بین اسرائیل و حماس، شاهد افزایش قابل‌توجه قیمت‌های نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بوده است.

تاثیر بر اقتصاد جهانی

اگر درگیری‌ها مهار شود، تاثیر آن بر اقتصاد جهانی به افزایش قیمت نفت محدود خواهد ماند. اما، اگر این درگیری به سایر کشورهای تولیدکننده نفت در منطقه، به‌ویژه ایران گسترش یابد، اقتصاد جهانی با عواقبی شدید روبه‌رو خواهد شد.

تاثیرات محتمل

درگیری‌های فعلی، می‌تواند به چندین نتیجه با پیامدهای مختلف برای بازارهای مالی منجر شود. نتیجه تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی عبارت‌اند از:

1. تلافی بیش از حد تهاجمی اسرائیل

افزایش شمار تلفات غیرنظامیان در غزه و خشمگین‌کردن جهان عرب، موجب خروج روند صلح عربستان سعودی و اسرائیل از مسیر خود می‌شود. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز ممکن است تولید نفت را محدود کنند.

2. گسترش درگیری به لبنان

درگیری، می‌تواند با سرایت از طریق حزب‌الله به لبنان، آن را به جنگی دوجانبه علیه اسرائیل تبدیل کند.

3. اقدام نظامی علیه ایران

در بدترین حالت، اسرائیل ممکن است اقدام نظامی مستقیمی علیه ایران انجام دهد که می‌تواند منجر به افزایش قیمت نفت به بالای ۱۲۵ دلار در هر بشکه شود.

تشدید درگیری‌های حال، نه‌تنها تاثیرات مستقیمی بر منطقه دارد؛ بلکه، تاثیرات وسیعی بر بازارهای جهانی نیز خواهد داشت که ممکن است به تغییرات جدید در قیمت نفت و سایر دارایی‌های مالی منجر شود.

تاثیر تشدید درگیری‌های حماس و رژیم اشغال‌گر و صهیونیستی اسرائیل بر بازارهای مالی

تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی، با تشدید درگیری‌ها تغییر می‌کند! تغییرات، در قالب موارد این بخش ارائه می‌شوند:

بازارهای سهام

پس از آشفتگی‌ها و تنش‌های بین حماس و اسرائیل، نوسانات قابل‌توجهی در بازارهای سهام جهانی مشاهده شده است. بسیاری از سرمایه‌گذاران، به دنبال جستجوی امنیت بیشتر بودند و این امر، سبب شد تا بازارهای سهام تحت فشار قرار گیرند. این نوسانات، نشان‌دهنده نگرانی‌های سرمایه‌گذاران درباره پتانسیل خطر و عدم پیش‌بینی‌پذیری در بازارهای مالی است.

دارایی‌های امن

بروز این درگیری، به افزایش قیمت طلا منجر شده است؛ به‌طوری‌که، هم طلای نقدی و هم معاملات آتی طلای آمریکا شاهد افزایش بودند. همچنین، بهای دلار و ین ژاپن نیز روندی افزایشی را در پیش گرفتند.

نگرانی‌های ژئوپلیتیکی

دخالت سایر کشورها در جنگ اسرائیل و حماس، به‌ویژه ایران، ممکن است وضعیت وخیم را تشدید کند. احتمال اقدامات تلافی‌جویانه از سوی جمهوری اسلامی، می‌تواند به مخاطره و تهدید برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز بینجامد؛ که این تنگه، به‌عنوان یکی از مسیرهای حیاتی برای تامین نفت جهانی شناخته می‌شود.

فصل سود

فصل سود آتی که از ۱۱ اکتبر ۲۰۲۳ شروع می‌شود، برای سنجش مسیر آینده اقتصاد جهانی به‌دقت از سوی بازارها رصد خواهد شد. در فصل سود، اغلب شرکت‌های سهامی عام، سود سه‌ماهه خود را اعلام می‌کنند.

تاثیر تنش‌ها

تاثیر تنش‌ها بین اسرائیل و حماس، همانند بسیاری از رویدادهای ژئوپلیتیکی قبلی، نشانگر اتصال و تاثیرپذیری بازارهای مالی جهانی است. اگرچه واکنش‌های ناشی از این تنش‌ها می‌تواند در ابتدا شدید باشد؛ اما، تاریخ نشان داده است که بازارها در میان‌مدت و بلندمدت می‌توانند به ثبات و استحکام برسند.

در نهایت، تاثیر حملات حماس و اسرائیل بر بازار های مالی چگونه پیش می‌رود؟

درنهایت، با توجه به حملات حماس و اسرائیل، بازارهای مالی جهانی تحت تاثیر قرار گرفتند و تغییراتی را تجربه کرده‌اند. این درگیری‌ها، باعث افزایش قیمت‌های نفت و طلا شد، در حالی که بازارهای سهام تحت فشار قرار گرفت و معاملات آتی آن‌ها کاهش یافته است.

همچنین، نگرانی‌های ژئوپلیتیکی نیز در بازارهای مالی ایجاد‌ شده است و می‌تواند به‌طور مستقیم بر تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران و نرخ‌های ارز تاثیرگذار باشد. درنهایت، پیامدهای این درگیری‌ها بر بازارهای مالی جهانی بستگی به تعاملات سیاسی و نظامی بین طرفین دارد و واکنش‌های مختلفی در طول زمان ممکن است مشاهده شود. اما، با توجه به تجربه‌های گذشته، بازارها توانایی بهبود و بازیابی را نیز دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است