Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@13:12:23 GMT

تقویت ‌سرمایه‌ اجتماعی با برخورد با تخلفات‌مسئولان

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۲۶۲۴

تقویت ‌سرمایه‌ اجتماعی با برخورد با تخلفات‌مسئولان

به گزارش تابناک، الهام امین‌زاده، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، پیرامون عدم رسیدگی به تخلف نماینده مجلس در قضیه برخورد فیزیکی وی با سرباز وظیفه و انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر برخورد با سرباز قانونمدار، به تأثیر این نوع برخوردها با تخلفات مسئولان بر اعتماد عمومی مردم گفت: در این خصوص اگر مقایسه‌ای با سایر کشورها از جمله کشورهایی که به لحاظ حکمرانی پیشرفته هستند، انجام شود متوجه می‌شویم یکی از عوامل اعتمادساز و تقویت‌کننده سرمایه اجتماعی، برخوردهای به موقع و بدون اتلاف وقت با تخلفات مسئولان در هر سطحی، اعم از نماینده مجلس، قاضی، وزیر و مسئول دستگاه دولتی است و این جامعه را اقناع می‌کند که هر تخلف، تقصیر و سهل‌انگاری از سوی مسئولان رخ دهد با برخورد مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حتی در این کشورها تخلف و کوتاهی مقامات رده بالاتر منجر به استعفای آنها می‌شود. اما همانطور که گفتم نکته مهم اقناع شدن جامعه و اطمینان خاطر از عدم چشم‌پوشی نسبت به تخلفات و اشتباهات مسئولان است.

امین‌زاده اظهار کرد: اینکه چرا سرمایه اجتماعی در کشور کاهش یافته و فاصله دولت(حاکمیت) و ملت، افزایش یافته به دلیل همین رفتارهاست. هر مسئولی تنها و تنها منتخب مردم است که برای خدمت این مسئولیت را برعهده گرفته است نه اینکه اختیاردار باشد و بتواند به طور مطلق هر کاری انجام دهد. اگر چنین نگاهی به مسئولان وجود داشته باشد به مجرد اینکه تخلف و تقصیری از سوی مسئول سر بزند یا خودش استعفا می‌دهد یا اینکه به موقع و با قاطعیت با او برخورد می‌شود.

استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران این رویه را باعث احیای اعتماد مردم به حاکمیت دانست و گفت: این امر باعث اصلاح حکمرانی به سمت و سوی اخلاقی‌تر شدن می‌شود و الا با سفارش و توصیه و سخنرانی نمی‌توان سرمایه اجتماعی را تقویت کرد و نیاز به اقدامات عملی و ملموس است.

با حذف مزایای ویژه راه برای حضور خادمان واقعی باز می‌شود
امین‌زاده درباره اهمیت رعایت اصل تناسب «پاسخگویی با مسئولیت» و حساسیت نسبت به تخلفات افراد براساس مقام و جایگاه‌شان در حکمرانی که هم در آموزه‌های دینی و هم در تجربه بشری مطرح است، گفت: در اینجا هم متأسفانه باید به عملکرد کشورهای پیشرفته غیر مسلمان استناد کرد و موارد زیادی را می‌توان مثال زد که در دفتر فلان وزیر، نحست‌وزیر و رئیس‌جمهور از تلفن دفتر به منزل زنگ زده شده یا از خودروی دولتی برای کار شخصی استفاده شده و انتشار این خبر به استعفای فرد یا برخورد قضایی منجر شده است. حتی نمایندگان پارلمان این کشورها خودشان برای ناهار‌کاری هزینه می‌کنند نه اینکه دولت این هزینه را پرداخت کند. اینها نکته‌های ظریف و مهمی در امر حکمرانی است.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم یادآور شد: این سخت‌گیری‌ها و فقدان امتیازات و امکانات ویژه برای چنین سمت‌هایی باعث می‌شود هر کسی سعی نکند به هر وسیله‌ای وارد مجلس یا دولت شود و هزینه‌های کلانی در تبلیغات انتخاباتی کند چون ورود به این سمت‌ها فقط کار است و کار و است و کار.

وی تصریح کرد: بنابر این در نظر گرفتن امکانات و امتیازات خاص از یکسو و برخورد سریع و به هنگام با تخلفات مسئولان از سوی دیگر باعث می‌شود در ایام انتخابات افراد اندکی برای نامزد شدن در مجلس و ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا ثبت نام کنند. این موارد موجب می‌شود، فقط افرادی حاضر به پذیرش مسئولیت شوند که خادم، توانمند، متخصص، باتجربه، دلسوز و دارای سلامت مالی و اخلاقی هستند، چون واقعا به دنبال خدمت هستند نه اینکه بخواهند از این مسئولیت‌ها برای ارتقای وضعیت مالی، جایگاه اجتماعی و بهره‌مندی از مزایای ویژه استفاده کنند.

شفافیت را در داخل اجرایی کنیم
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر این شرایط فراهم شود مردم هم به مسئولان اعتماد می‌کنند و حتی اگر این مسئول اشتباه کند مردم نگرانی از عدم برخورد و وجود پشت پرده‌ها ندارند. متأسفانه الان آنقدر که بر شفافیت در عرصه بین‌المللی و پیوستن به FATF تأکید می‌شود به شفافیت در عرصه داخلی توجه نمی‌شود. در حالی که پیوستن به FATF به معنی واقعی شفافیت نیست، بلکه در شرایط تحریم هیچ ضرورتی ندارد که بیگانگان اطلاعات تبادلات مالی و سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی ما را در اختیار داشته باشند و هر وقت تمام تحریم‌ها از بین رفت می‌توان بر روی پیوستن به این کنوانسیون فکر کرد.

امین‌زاده در پایان بیان کرد: مسئله اصلی اجرای شفافیت در داخل برای تقویت اعتماد مردم به حاکمیت است و رهبر معظم انقلاب هم تصریح کردند که قوانین مربوط به پولشویی و تأمین مالی تروریسم در داخل کشور وجود دارد و باید به خوبی اجرا شود. پس ما امروز نیازمند شفاف شدن وضعیت زندگی و عملکرد مسئولان پیش چشم مردم و ملزم کردن آنها به پاسخگویی هستیم، اما در حالی که هنوز اقدام خاصی در این راستا انجام نشده، برخی مسئولان دم از شفافیت در عرصه بین‌المللی می‌زنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین الهام امین زاده دانشکده حقوق و علوم سیاسی تخلفات مسئولان اعمال ماه شعبان نوروز 1400 تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین تخلفات مسئولان امین زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • ورود موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور در معابر
  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • موتورسیکلت های دوربین دار راهور وارد معابر می شود!
  • برخورد پلیس با تخلفات ساکن در معابر تهران/ موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور وارد معابر می‌شود
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • برخورد با موتورسیکلت سواران متخلف در بافق