Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@22:55:13 GMT

«گوانتاناموی شمالی» کجاست؟ +فیلم

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۹۲۳۸

«گوانتاناموی شمالی» کجاست؟ +فیلم

‍‍‍‍‍‍

گوانتاناموی شمالی همان زندان تره هوت آمریکاست که اعدام‌های فدرال در آن اجرا می‌شود.

به گزارش مشرق، اجرای مجازات اعدام در آمریکا از ۲ مسیر فدرال و ایالتی و با روش‌های مختلفی مانند تزریق کُشنده، جوخه اعدام و صندلی برقی انجام می‌شود.

از سر گرفته شدن مجازات اعدام فدرال در آمریکا پس از ۱۷ سال در دولت «دونالد ترامپ»، رییس جمهور پیشین آمریکا سبب شد تا توجهات بین المللی به سمت اجرای این نوع مجازات در آمریکا جلب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: کشوری با بیشترین تعداد زندانی در جهان +فیلم

مهم‌ترین نکته‌ای که در جریان اجرای این اعدام‌ها مغفول ماند، محل برگزاری اجرای این نوع حکم اعدام است.

بیشتر بخوانید: پشت پرده عقیم‌سازی اجباری در زندان‎‌های آمریکا +فیلم

زندان «تره هوت» در ایالت «ایندیانا» آمریکا، محل اجرای مجازات اعدام فدرال این کشور، پس از وقفه‌ای ۱۷ ساله، از تابستان ۲۰۲۰ شاهد از سر گرفته شدن اجرای این نوع مجازات بود.

تره هوت همچنین دارای واحد ویژه مرتبط با جرائم تروریستی است که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد.

مهم‌ترین زندانیان تره هوت که در حدود ۵۰ سلول خاص واحد ویژه نگهداری می‌شوند، افرادی هستند که در ارتباط با حادثه ۱۱ سپتامبر، بمبگذاری مرکز تجارت جهانی در سال ۱۹۹۳ و بمبگذاری فرودگاه بین المللی «لس آنجلس» در سال ۱۹۹۹ دستگیر شده اند.

مشهورترین زندانیان این زندان نیز «جان واکر لیند»، معروف به طالب آمریکایی، «عبدالولی عبدالغدیر»، دزد دریایی سومالیایی هستند.

براساس گزارش ها، زندانیان این زندان که با نام «گوانتاناموی شمالی» نیز شناخته می‌شود، در سلول‌های کوچک نگهداری می‌شوند و تنها سه بار در هفته فرصت هواخوری دارند؛ آنها تنها از فرصت ۲ بازدید حضوری ۲ ساعته در ماه و یک تماس تلفنی ۱۵ دقیقه‌ای در هفته برخوردار هستند.

نامه‌های این زندانیان پیش از تحویل به آنها بررسی، کپی و ارزیابی می‌شود و کلیه مکالمات آنها باید به زبان انگلیسی باشد.

دانلود

این زندان دارای تنها اتاق مرگ فعال برای اجرای اعدام‌های فدرال در آمریکاست و محکومان به اعدام فدرال در نهایت باید به این زندان منتقل شوند.

آخرین اعدام فدرال در این زندان در سال ۲۰۰۳ انجام شده بود؛ پیش از آن نیز این زندان در سال ۲۰۰۱ شاهد اجرای مجازات اعدام فدرال دیگری بود.

اعدام‌های فدرال در این دوره از نیمه ماه جولای سال ۲۰۲۰ آغاز شده و در نیمه ژانویه ۲۰۲۱ پایان یافتند؛ اعدام فدرالی که در سال ۱۹۶۳ انجام شد نیز از دیگر اعدام‌هایی بود که این زندان میزبان اجرایش بود.

از مهم‌ترین ویژگی‌های اعدام در این بازه زمانی ۶ ماهه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

- رکوردشکنی تعداد اعدام‌های فدرال پس از ۶۷ سال

- پررنگ‌تر شدن موضوع بی گناهی افراد اعدام شده در پی انتشار آمار مربوط به بی گناهی ۱۷۳ زندانی محکوم به اعدام از سال ۱۹۷۳ تاکنون

- اجرای مجازات اعدام برای محکومان مبتلا به بیماری‌های روانی

- نرخ بالای اعدام افراد سیاهپوست

- اعدام فدرال نخستین زن پس از چندین سال

- اجرای اعدام‌های فدرال در میانه شیوع مرگبار بیماری کرونا در زندان‌ها

- اجرای کم سابقه اعدام‌های فدرال در بازه زمانی منتهی به تحلیف رییس جمهور جدید

براساس اطلاعات مرکز مجازات اعدام آمریکا در حال حاضر ۶۲ زندانی آمریکا در صف اعدام فدرال قرار دارند که هنوز تاریخ اجرای حکم آنها توسط وزارت دادگستری انجام نشده است.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا حوادث بین الملل حقوق بشر زندان زندانیان زندان های آمریکا اجرای مجازات اعدام اعدام های فدرال اعدام فدرال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۹۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، اعتراضات ضداسرائیلی دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین و مردم غزه در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا همچنان ادامه دارد.

اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی در حمایت از غزه در حالی ادامه دارد که بازداشت‌ها نیز ادامه دارد، از جمله گزارش شده در دانشگاه کارولینای شمالی، ۳۶ معترضی که در محوطه دانشگاه تحصن کرده بودند، دستگیر شدند.

واشنگتن پست هم گزارش داده است که دانشگاه براون در حال بررسی خروج سرمایه گذاری از اسرائیل در سال جاری است.

وبگاه آکسیوس هم در گزارشی اعلام کرد که مجلس نمایندگان از روسای دانشگاه‌های ییل، میشیگان و کالیفرنیا می‌خواهد در مورد تظاهرات طرفداران فلسطین شهادت بدهند.

اعتراضات در دانشگاه کالیفرنیا هم همچنان ادامه دارد و مسئولان این دانشگاه برای معترضان دانشجو خط و نشان کشیده و هشدار داده‌اند: اگر دانشجویان در کلاس‌هایشان اختلال ایجاد کنند، اقدامات انضباطی شدیدی از جمله اخراج یا تعلیق درباره آن‌ها انجام خواهیم داد.

دانشگاه کالیفرنیا همچنین افزوده است که پرسنل خود برای اجرای قانون در محوطه دانشگاه را بیشتر کرده است.

دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا هم اعلام کردند: ما خواهان عدم ورود نیروهای پلیس به محوطه دانشگاه هستیم، چون مذاکرات با مدیریت دانشگاه شکست خورد و مدیریت دانشگاه با حسن نیت با ما مذاکره نکرد.

به گفته دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا، این دانشگاه نقش خود را در ارائه خدمات آموزشی تضعیف کرده است.

همچنین یک زن معترض در دانشگاه کلمبیا اعلام کرد: این همبستگی با فلسطین به مدت ۱۲ روز یک تظاهرات مسالمت آمیز بوده و شرکت کنندگان در معرض خطر اخراج و دستگیری قرار دارند.

خیزش دانشگاه‌های سراسر آمریکا در حمایت از مقاومت فلسطین و مخالفت با لشکرکشی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح سبب شده است تا بار دیگر این سوال در محافل علمی و رسانه‌ها مطرح شود که چرا نسل جوان یا به عبارت دقیق‌تر «نسل z» برخلاف پدران خود حامی فلسطین بوده و هیچگونه همدلی با اشغالگران قدس ندارد؟ افراد یا نهادهای نزدیک به لابی‌های اسرائیل یا همسو با سیاست‌های کاخ سفید سعی دارند تا این تجمعات دانشجویی- خیابانی را ناشی از فریب و انحراف نسل جدید دانسته و خواهان برخورد نیروهای امنیتی با حامیان مقاومت شوند.

جامعه‌شناسان آمریکایی شکاف کنونی میان نسل جدید و قدیم آمریکایی‌ها در حمایت از اسرائیل را ناشی از پیامدهای جنگ عراق- افغانستان، افزایش نفوذ جنبش سیاه پوستان، سیاست‌های افراطی رژیم صهیونیستی، تغییرات جمعیتی و انتشار تصاویر غیرنظامیان فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا با توجه به آخرین تحولات جاری در دانشگاه‌های آمریکا به بررسی گرایش‌های ضداسرائیلی نسل جوان در آمریکا بپردازیم.

امروز یکی از مهم‌ترین جلوه‌های همبستگی نسل جدید آمریکایی‌ها با مردم فلسطین، سلسله تظاهرات و اعتصابات دانشجویی در قلب ایالات متحده است. دانشجویان دانشگاه‌های کلمبیا، براون، امرسون، هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، فلوریدا، اموری، اوهایو، رایس، ماساچوست، میشگیان، ییل، تگزاس و … همصدا با سایر جامعه آمریکا خواستار توقف نسل کشی در غزه و خودداری رژیم صهیونیستی از لشکرکشی به رفح هستند. در میان افراد شرکت کننده در این تجمعات علاوه بر مسلمانان، عرب- آمریکایی‌ها، سیاه پوستان؛ نسل جوان و سفیدپوست آمریکا نیز دیده می‌شود که بر خلاف پدران خود حقیقت را بدون واسطه دنبال کرده و مخالف آپارتاید حاکم در فلسطین اشغالی هستند.

کد خبر 6093679

دیگر خبرها

  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • بنیانگذار صرافی رمزارز به چهار ماه زندان در آمریکا محکوم شد
  • درجا زدن فدرال رزرو آمریکا نردبان طلای جهانی شد
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی